Regenton als regendruppel

Geplaatst op 18 september 2009 in Duurzaam wonen

Meestal zijn regentonnen eigenlijk maar lelijke en lompe dingen in je tuin. Gelukkig zie ik de laatste tijd steeds leukere varianten opduiken. Zoals bijvoorbeeld deze design regenton. Vandaag kwam ik de regenton van designer Bas van der Veer tegen. Hij heet ‘a drop of water’ en is letterlijk een grote waterdruppel aan de muur. regenton-drop-of-water
Hij is super praktisch omdat de ingebouwde gieter na een regenbui netjes gevuld voor je klaar staat. Heb je meer water nodig dan kun je de gieter nog een keer bijvullen met het tapkraantje. Het volume is niet enorm dus voor een landelijke tuin is hij misschien iets te bescheiden maar voor een kleinere tuin of stadstuin is hij ideaal. Het is een mooie manier om te besparen op het kostbare leidingwater en een goede stap naar duurzaam tuinieren. Volgens mij is de regenton nog een prototype dus ik hoop dat hij snel in productie komt want ik wil wel zo’n druppel aan de muur!

Reacties (6)
bep samson
18/11/09 • 13:16

kunt u mij vertellen waar ik de regenton van bas van der veer kan bestellen ?

Bas Seelen
27/02/11 • 15:45

waar is deze regenton verkrijgbaar en wat kost deze?

Nicole
03/04/11 • 07:25

Hij is te koop bij de intratuin

mvr goedegeburen
05/10/11 • 07:07

hallo ik wil even mijn zegje doen;

het lijkt net of de regenpijp een enorm gezwel heeft klopt dit? komt dat vaker voor?

vriendelijke groet, mvr

23/07/13 • 11:47

Ontzettend mooi design alternatief om water te besparen. Ik ga ook opzoek naar zo’n regenton, veel mooier dan de standaard!

Gr. Kees Vermeer

W. Vossen
19/11/15 • 09:53

Wij hebben de waterdruppel nu drie jaar. Tot nu toe beviel hij uitstekend. Nu is er een gat ingekomen waardoor hij is gaan lekken. Is dit slijtage? En hoe kunnen wij die dichten?
Graag een reactie. W. Vossen van den Boogaard.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Kilian Water

Hemelwatersystemen

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld