Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Regenton drop of water

Regenton als regendruppel

Meestal zijn regentonnen eigenlijk maar lelijke en lompe dingen in je tuin. Gelukkig zie ik de laatste tijd steeds leukere varianten opduiken. Zoals bijvoorbeeld deze design regenton. Vandaag kwam ik de regenton van designer Bas van der Veer tegen. Hij heet ‘a drop of water’ en is letterlijk een grote waterdruppel aan de muur.

regenton-drop-of-water

Hij is super praktisch omdat de ingebouwde gieter na een regenbui netjes gevuld voor je klaar staat. Heb je meer water nodig dan kun je de gieter nog een keer bijvullen met het tapkraantje. Het volume is niet enorm dus voor een landelijke tuin is hij misschien iets te bescheiden maar voor een kleinere tuin of stadstuin is hij ideaal. Het is een mooie manier om te besparen op het kostbare leidingwater en een goede stap naar duurzaam tuinieren. Volgens mij is de regenton nog een prototype dus ik hoop dat hij snel in productie komt want ik wil wel zo’n druppel aan de muur!

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wij hebben de waterdruppel nu drie jaar. Tot nu toe beviel hij uitstekend. Nu is er een gat ingekomen waardoor hij is gaan lekken. Is dit slijtage? En hoe kunnen wij die dichten?
Graag een reactie. W. Vossen van den Boogaard.

Ontzettend mooi design alternatief om water te besparen. Ik ga ook opzoek naar zo’n regenton, veel mooier dan de standaard!

Gr. Kees Vermeer

hallo ik wil even mijn zegje doen;

het lijkt net of de regenpijp een enorm gezwel heeft klopt dit? komt dat vaker voor?

vriendelijke groet, mvr

Hij is te koop bij de intratuin

waar is deze regenton verkrijgbaar en wat kost deze?

kunt u mij vertellen waar ik de regenton van bas van der veer kan bestellen ?

We hebben een link naar het product toegevoegd aan het artikel :)

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.