Natuurlijke inrichtingMeubels geven een eigen identiteit aan je huis. Kies je voor een duurzame inrichting, dan kun je eigenlijk kiezen uit twee strategieën. Je kiest voor nieuwe producten van natuurlijke of gerecyclede materialen of ‘hightech’ materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten of je kiest voor gebruikte en tweedehands producten.

Natuurlijk is het combineren van beide methoden ook mogelijk. Probeer altijd te zoeken naar een eigen stijl. Combineer oud met nieuw. Kies voor tijdloze meubelen en breng vervolgens sfeer aan met accessoires.

Meubels

Bij het uitzoeken van nieuwe meubels is het van belang om te letten op het materiaal en het onderhoud van het meubel. Beantwoord vragen als: van welk materiaal is het gemaakt? Waar komt het vandaan? Is het praktisch in gebruik en hoe lang gaat het mee? Laat je bij de keuze niet teveel leiden door trends. Een trend staat vrijwel altijd voor een korte niet duurzame lifecycle. Alles wat nu ‘in’ is, is in een volgende periode vaak niet meer de norm. Gevolg… je wordt bijna gedwongen om het meubel weg te doen.

Door te kiezen voor tweedehands meubelen is het vaak veel makkelijker om je inrichting een unieke, duurzame en persoonlijke uitstraling mee te geven. Je kun ook oudere meubelen opknappen en een tweede leven geven door ze te voorzien van nieuwe verf. Het resultaat is een uniek meubelstukje met karakter en vaak veel leuker dan een doorsnee product uit een doorsnee winkelketen.

Artikelen

Laad meer
0 0 stem
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Alle reacties