Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Agf

Slim groente & fruit bewaren

We gooien met zijn allen enorm veel voedsel weg en dat is doodzonde. Het gaat meestal nog wel goed met al het bewerkte voedsel in potten en blikken maar wij willen natuurlijk alles zoveel mogelijk vers! En juist met verse groente en fruit gaat het vaak mis. Eigenlijk is het een combinatie van goed plannen en kennis. Maar we weten vaak niet hoelang we groente en fruit nou eigenlijk kunnen bewaren? En wat kan er in de diepvries en wat eindelijk niet?

Poster bewaren groente en fruit in koelkast

Infographics van Cook Smarts

Wij maken sinds kort gebruik van de de infographics van Cook Smarts. Op de ene afbeelding zie je de bekendste groente benoemd met de geschatte houdbaarheid. Hiervoor is de indeling ‘use asap’ en ‘no rush’ gebruikt. Op het tweede overzicht zie je allerlei bekende producten die gekoeld moeten worden waarbij wordt aangegeven of deze in de vriezer kunnen. Zo kom je er achter dat je heel veel kunt invriezen en dat eigenlijk meestal alleen de knapperigheid verloren gaat.

Voedsel bewaren diepvries

Mailtje sturen

Als je een mailtje stuurt naar Cook Smarts krijg je deze handige overzichten in je mail. Deze kun je vervolgens uitprinten. Tip: wij hebben ze ook nog eens geplastificeerd zodat ze langer meegaan en dat je er met een uitwisbare stift er data op kunt schrijven. Zo weet je precies wanneer welk product is aangeschaft of de vriezer is ingegaan. plak deze infograghics op de diepvries en eet zo lekker vers zonder verspilling.

 

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatst las ik dit blok over het bewaren van fruit https://oxo-good-grips.nl/blog/fruit-bewaren/. Ik dus zo’n bakje besteld en mijn blauwe bessen in gedaan. Bessen vind ik erg lekker, maar ze worden zo snel zacht. En voor je het weet staat er wit pluis op. In de greensaver bleven de bessen de hele week goed. Het werkte dus. En de week erna hielden ze het nog steeds best goed uit. Hoewel een enkeling al wat zacht werd en begon te lekken. Die moest ik er dan snel uit halen, want voor je het weet steekt hij de anderen aan. Schijnt door etheen te komen volgens dat artikel. Ik ben echt superblij dat ik nu minder hoef weg te gooien. Zojuist heb ik nog meer van die bakjes besteld en wilde ik mijn ervaring hierbij graag met jullie delen.

groente heb ik niet in huis wel vleeswaar en kaas 30 + en appelstroop en bebogeen als vlees vervanger en andwich spread als kaasvervanger verder heb ik sinaas appels,bananen en soms appels

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.