We gooien met zijn allen enorm veel voedsel weg en dat is doodzonde. Het gaat meestal nog wel goed met al het bewerkte voedsel in potten en blikken maar wij willen natuurlijk alles zoveel mogelijk vers! En juist met verse groente en fruit gaat het vaak mis. Eigenlijk is het een combinatie van goed plannen en kennis. Maar we weten vaak niet hoelang we groente en fruit nou eigenlijk kunnen bewaren? En wat kan er in de diepvries en wat eindelijk niet?

Poster bewaren groente en fruit in koelkast

Infographics van Cook Smarts

Wij maken sinds kort gebruik van de de infographics van Cook Smarts. Op de ene afbeelding zie je de bekendste groente benoemd met de geschatte houdbaarheid. Hiervoor is de indeling ‘use asap’ en ‘no rush’ gebruikt. Op het tweede overzicht zie je allerlei bekende producten die gekoeld moeten worden waarbij wordt aangegeven of deze in de vriezer kunnen. Zo kom je er achter dat je heel veel kunt invriezen en dat eigenlijk meestal alleen de knapperigheid verloren gaat.

Voedsel bewaren diepvries

Mailtje sturen

Als je een mailtje stuurt naar Cook Smarts krijg je deze handige overzichten in je mail. Deze kun je vervolgens uitprinten. Tip: wij hebben ze ook nog eens geplastificeerd zodat ze langer meegaan en dat je er met een uitwisbare stift er data op kunt schrijven. Zo weet je precies wanneer welk product is aangeschaft of de vriezer is ingegaan. plak deze infograghics op de diepvries en eet zo lekker vers zonder verspilling.