Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
duurzame tuin

Help ons Nederland duurzaam maken! Stem op duurzaamthuis.nl voor website van het jaar.

Impact
Milieuwinst
Meer duurzaam bereik
Kosten
0 euro
Gemak
30 seconden

Vind je onze artikelen interessant om te lezen? Help ons meer mensen te bereiken met duurzaamthuis.nl en stimuleer vergroening in Nederland! We zijn samen met enkele andere sites genomineerd voor website van het jaar. Als we winnen, zou dat voor ons een doorbraak zijn. We kunnen dan meer mensen bereiken om klimaatverandering te bestrijden en milieuvervuiling tegen te gaan. Wij hebben hier voor jou op een rij gezet waarom wij zo leuk zijn om op te stemmen!  

De stembussen zijn ondertussen gesloten, dank voor je stem! 

1
De beste oplossingen om duurzaam wonen leuker en makkelijker te maken! 

Wij willen de bestaande consumptiestromen verduurzamen. Als iemand een nieuwe droger wil kopen, zullen wij als eerste adviseren dit gewoon niet te doen en een waslijn te nemen. Maar als je dan toch voor die droger gaat, bieden we een heldere vergelijking, waarbij je kan zien welke droger voor een hoge kwaliteit de meest energiezuinige optie kan bieden. En als je een nieuwe pan wil kopen, kijken wij welke pannen je echt je hele leven kunt gebruiken. 

Wij tonen jou zo kort en krachtig mogelijk hoe jij impact kan maken met jouw keuzes. In het oerwoud van zaken die mensen roepen is het lastig om te zien waar je kan beginnen met verduurzamen. We bieden daarom ook een helder overzicht van alle duurzame acties per thema. Daarnaast laten we per actie zien welke CO2 impact en terugverdientijd hier bij hoort. Wist je bijvoorbeeld dat je met het isoleren van je huis ruim 4000 kilo CO2 kan besparen, en met een warmtepomp ‘‘slechts’’ rond de 600 kilo CO2? 

Ook bieden we heel praktische tips om duurzamer te leven. Je hoeft bijvoorbeeld geen gif te gebruiken in je tuin: er zijn genoeg natuurlijke manieren om lastige insecten te voorkomen of bestrijden. Of je kunt insecten gewoon extra stimuleren, zodat de natuurlijke balans in jouw tuin zich herstelt.

Belangrijk is ook dat wij een duurzamer leven leuk en makkelijk willen maken. Een duurzame luchtverfrisser zelf maken is leuk! En zonnepanelen laten installeren is relatief makkelijk als je weet wat je kan verwachten en wat het beste aanbod is.

Dus: wij geven een overzicht van de beste duurzame oplossingen met de grootste impact. Per jaar helpen we al ruim een miljoen bezoekers richting meer duurzame oplossingen!

2
Wie zijn wij? 

Liv en ik (Bart) zijn begin dit jaar een echt bedrijfje begonnen, op basis van de blog die Dirk (de vorige eigenaar) al sinds 2007 had. Ik had al de site kennisduurzaamwonen.nl , die ik was begonnen als een vorm van activisme om mensen richting  meer duurzame keuzes te helpen. In het begin kostte het me nog de nodige moeite om een blokkige site op te zetten, waar ik later nog de nodige spellingsfouten in ontdekte. Maar ik vond het ook een leuke vrijetijdsbesteding. En als je ergens veel tijd in steekt word je vanzelf beter. 

Bart aan het strand

Toen ik op vakantie was in de bossen van Drenthe had ik het er met vrienden over op welk gebied je met goede voorlichting de meeste impact kunt hebben. Wonen leek me het onderwerp waar je met de juiste informatie mensen een stap verder kan helpen. Veel vrienden van mij hadden best duurzame ambities, maar woonden lang niet allemaal duurzaam. En ikzelf woon eigenlijk ook in een tochtig huis waar nog veel valt te verduurzamen. Aangezien ik mijn huis huur, is het me nog steeds niet op alle punten gelukt om zaken echt duurzaam neer te zetten. Maar over al mijn moeilijke ervaringen en pogingen maak ik wel leuke blogs, zodat jullie het hopelijk wat makkelijker hebben. Isolatie is bijvoorbeeld nog steeds een uitdaging in mijn jaren 20 huis. Mijn huisbaas lijkt inmiddels overtuigd van de baten (en kosten), dus verwacht hier binnenkort meer over! 

Fiets

Liv was sowieso iemand die altijd een drive had om met IT en duurzaamheid aan het werk te zijn. En hij had het gevoel niet aan zijn kleinkinderen uit te kunnen leggen waarom hij niets gedaan had aan een duurzame wereld, als je duidelijk ziet dat er iets moet gebeuren. 

Zo werkt hij aan Duurzaam Thuis en gaat zoveel mogelijk op fietsvakantie. Bijvoorbeeld met de fiets van Passau naar Wenen. Echt een aanrader, je komt er energiek van terug en hebt een prachtige actieve reis gehad, gewoon in de buurt ;)

Begin dit jaar zijn we zelfs een echt bedrijfje geworden. Liv en ik verdienen hier geen geld aan. Met onze inkomsten huren we onze redacteuren Isabelle, Paula en Ivana in. Kijk als je dat leuk vindt op onze team pagina om het persoonlijke verhaal van iedereen te lezen. Liv en ik hebben er beide een baan naast, maar alle tijd die we over hebben steken we met passie in dit initiatief.

Wie wij zijn

Wij zijn een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Wij investeren al onze opbrengsten in het bereiken van meer mensen voor onze duurzame boodschap.

Waarom wij er zijn

Omdat we zien dat milieuvervuiling en klimaatverandering ernstige gevolgen hebben voor de wereld. Wij willen mensen motiveren actie te nemen en zagen dat juist op het gebied van duurzaam wonen veel te winnen valt in relatief eenvoudige stappen.

Waar jij bent

De gemiddelde Nederlander is bereid klimaatverandering aan te pakken. Maar juist Nederland is in Europa één van de landen met de grootste emissies per inwoner.

Hoe het begint

Kijk in ons menu rustig rond om te zien wat jou aanspreekt. Daarnaast hebben wij de acties hier op volgorde gezet op basis van impact. Een goede basis is een goed geïsoleerd huis en duurzame energie. Bekijk waar jij nog het meeste op kan besparen en het milieu mee vooruit kan helpen.

Waterbesparende douchekop

Onze meest recente creatie is de verbeterde vormgeving van de site, zoals je hierboven en hieronder kan zien. In de nieuwe vormgeving kun je nog beter zien wat de impact van een bepaalde actie is, en welke oplossing de meest duurzame is. Kijk bijvoorbeeld hier is op onze pagina over je huis isoleren. Wij proberen je hierbij te helpen door te laten zien wat alle acties kosten en waar je de grootste financiële en CO2 afdruk hebt. Wij reviewen ook producten op basis van kwaliteit, prijs en milieu impact. Uiteindelijk geven we producten op basis daarvan onze duurzaamthuis score, zoals op deze pagina over waterbesparende douchekoppen. Last but not least hebben we natuurlijk veel gewoon leuke blogs om je een praktische stap verder te helpen met duurzamer leven. Dit kan wisselen van praktische tips over duurzaam aan de slag gaan met baking soda, tot een review van een eco egg wasbal waardoor je minder wasmiddel hoeft te gebruiken! 

 En voor de toekomst hebben we nog veel meer mooie ideeën! Deze ideeën kunnen we net wat makkelijker uitvoeren als jij ons steunt.

Tado

3
Wat voor mooie ontwikkelingen komen eraan? 

  • Eind dit jaar zullen we een duurzame bedrijvendatabase lanceren. Je kunt hier bijvoorbeeld een overzicht vinden van alle energie coaches, zonnepanelen leveranciers of plantenasielen in jouw buurt. Door jou te helpen deze initiatieven beter te vinden, stimuleren we initiatieven in jouw buurt.
  • Begin volgend jaar zullen we de site aanvullen met een duurzame webshop. We willen daarbij niet nog meer bamboe tandenborstels of waterflessen aanbieden (die natuurlijk wel nuttig zijn :)), maar vooral op basis van onze blogs kijken waar nog duurzame hulpmiddelen ontbreken. Zo hadden wij moeite goede materialen te vinden voor de isolatie van buizen in de kleuren van je huis. En we ontdekten dat er veel vraag was naar een slim ontworpen grote papierbak. Mensen met duurzaamheidsambities zijn immers ook op zoek naar gemak en schoonheid.
  • Eind volgend jaar willen we ook een Engelstalige versie van onze site neerzetten. Met alleen Nederlands gaan we het immers niet redden in onze strijd tegen klimaatverandering. 
 

4
Denk mee en stem op duurzaamthuis.nl!

Als jij aanvullende ideeën hebt, laat dit vooral aan ons weten. En als jij een leuk artikel bij ons wilt schrijven, zouden wij dit helemaal fantastisch vinden. 

Na dit lange verhaal is het nog maar een kleine moeite (slechts 30 seconden!) om hier op ons te stemmen :). Met je stem geef je ons meer bekendheid, en daarmee een impuls om de wereld weer een paar stappen duurzamer te kunnen maken.

Leuk meegenomen: door te stemmen maak je kans op verschillende prijzen. De verkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door de internetbureaus Multiscope en Emerce. 

Bart

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.