Help ons Nederland duurzaam maken! Stem op duurzaamthuis.nl voor website van het jaar.

Impact
Milieuwinst
Meer duurzaam bereik
Kosten
0 euro
Gemak
30 seconden

Vind je onze artikelen interessant om te lezen? Help ons meer mensen te bereiken met duurzaamthuis.nl en stimuleer vergroening in Nederland! Stem hier op duurzaamthuis voor duurzame website van het jaar. We zijn samen met enkele andere sites genomineerd. Als we winnen, zou dat voor ons een doorbraak zijn. We kunnen dan meer mensen bereiken om klimaatverandering te bestrijden en milieuvervuiling tegen te gaan. Wij hebben hier voor jou op een rij gezet waarom wij zo leuk zijn om op te stemmen!  

1
De beste oplossingen om duurzaam wonen leuker en makkelijker te maken! 

Wij willen de bestaande consumptiestromen verduurzamen. Als iemand een nieuwe droger wil kopen, zullen wij als eerste adviseren dit gewoon niet te doen en een waslijn te nemen. Maar als je dan toch voor die droger gaat, bieden we een heldere vergelijking, waarbij je kan zien welke droger voor een hoge kwaliteit de meest energiezuinige optie kan bieden. En als je een nieuwe pan wilt kopen, kijken wij welke pannen je echt je hele leven kan gebruiken. 

Wij maken je impact zo kort en krachtig mogelijk duidelijk. In het oerwoud van zaken die mensen roepen is het lastig om te zien waar je kan beginnen met verduurzamen. We bieden daarom ook een overzicht van alle duurzame acties per thema. Daarbij geven we ook per actie weer wat je CO2 impact en je terugverdientijd is. Wist je bijvoorbeeld dat je met isoleren ruim 4000 kilo CO2 kan besparen en met een warmtepomp slechts rond de 600 kilo CO2? 

Daarnaast bieden wij je hele praktische tips om duurzamer te leven. Je hoeft bijvoorbeeld in je tuin geen gif te gebruiken, je kan ook bepaalde kruiden nemen tegen lastige insecten. Of gewoon insecten nog meer stimuleren, zodat de natuurlijke balans in jouw tuin zich herstelt. Belangrijk is ook dat we duurzamer leven leuk en makkelijk willen maken. Een duurzame luchtverfrisser zelf maken is leuk! En zonnepanelen laten installeren is relatief makkelijk als je weet wat je kan verwachten en wat het beste aanbod is. Samengevat geven we een overzicht van de beste duurzame oplossingen met de grootste impact. We hebben nu ruim een miljoen bezoekers per jaar, die we richting meer duurzame oplossingen helpen.

2
Wie zijn wij? 

Liv en ik (Bart) zijn begin dit jaar een echt bedrijfje begonnen, op basis van de blog die Dirk (de vorige eigenaar) al sinds 2007 had. Ik had al de site kennisduurzaamwonen.nl , die ik was begonnen als een vorm van activisme om mensen richting  meer duurzame keuzes te helpen. In het begin kostte het me nog de nodige moeite om een blokkige site op te zetten, waar ik later nog de nodige spellingsfouten in ontdekte. Maar ik vond het ook een leuke vrijetijdsbesteding. En als je ergens veel tijd in steekt word je vanzelf beter. 

Toen ik op vakantie was in de bossen van Drenthe had ik met vrienden erover gehad waar je nou met goede voorlichting het meeste impact kan hebben. Wonen leek me het onderwerp waar je met betere informatie mensen een stap verder kan helpen. Veel vrienden van mij hadden best duurzame ambities, maar woonden lang niet allemaal duurzaam. En ikzelf woon eigenlijk ook in een tochtig huis waar nog veel op valt te verduurzamen. Aangezien ik mijn huis huur, is het nog steeds niet op alle punten gelukt om zaken echt duurzaam neer te zetten. Maar met al mijn moeilijke ervaringen maak ik wel leuke blogs, zodat jullie het hopelijk wat makkelijker hebben.  Isolatie is bijvoorbeeld nog steeds een uitdaging in mijn jaren ’20 huis. Mijn huisbaas lijkt overtuigd van de baten (en kosten), dus  binnenkort hier meer over. 

Liv was sowieso iemand die altijd een drive had om met IT en duurzaamheid aan het werk te zijn. En hij had het gevoel niet aan zijn kleinkinderen uit te kunnen leggen waarom hij niets gedaan had aan een duurzame wereld, als je duidelijk ziet dat er iets moet gebeuren. 

Zo werkt hij aan Duurzaam Thuis en gaat zoveel mogelijk op fietsvakantie. Bijvoorbeeld met de fiets van Passau naar Wenen. Echt een aanrader, je komt er energiek van terug en hebt een prachtige actieve reis gehad, gewoon in de buurt ;)

Wie wij zijn

Wij zijn een start-up en willen, door het aanbieden van informatie over duurzaam wonen, mensen inspireren om hun woongedrag te verduurzamen. Wij hebben geen winstbejag. De opbrengsten van de website investeren we in het bereiken van meer mensen.

Waarom wij er zijn

Omdat we zien dat milieuvervuiling en klimaatverandering ernstige gevolgen hebben voor de wereld. Wij willen mensen motiveren actie te nemen en zagen dat juist op het gebied van duurzaam wonen veel te winnen valt in relatief eenvoudige stappen.

Waar jij bent

De gemiddelde Nederlander is bereid klimaatverandering aan te pakken. Maar juist Nederland is in Europa één van de landen met de grootste emissies per inwoner.

Hoe het begint

Kijk in ons menu rustig rond om te zien wat jou aanspreekt. Daarnaast hebben wij de acties hier op volgorde gezet op basis van impact. Een goede basis is een goed geïsoleerd huis en duurzame energie. Bekijk waar jij nog het meeste op kan besparen en het milieu mee vooruit kan helpen.

Waterbesparende douchekop

Begin dit jaar zijn we zelfs een echt bedrijfje geworden. Liv en ik verdienen hier geen geld aan. We hebben met de inkomsten die we wel hebben Isabelle, Paula en Ivana ingehuurd als redacteuren. Kijk als je dat leuk vindt op onze team pagina om van iedereen het verhaal te lezen. We hebben beide er een baan naast, maar alle tijd die we over hebben steken we met passie om dit initiatief verder te helpen. Onze meest recente creatie is de verbeterde vormgeving van de site, zoals je hierboven en hieronder kan zien. Je kan hiermee nog beter zien wat de impact is en welke oplossing de meest duurzame is. Voor de toekomst hebben we mooie ideeën! En we kunnen deze ideeën natuurlijk wat makkelijker uitvoeren als je ons steunt.

Tado

3
Wat voor mooie ontwikkelingen komen eraan? 

 

  • Eind dit jaar zullen we een duurzame bedrijvendatabase lanceren. Je kan dan bijvoorbeeld een overzicht vinden van alle energie coaches, zonnepanelen leveranciers of plantenasielen in jouw buurt. We willen daarmee de initiatieven in jouw buurt stimuleren door jou te helpen ze beter te vinden.
  • Begin volgend jaar zullen we de site aanvullen met een duurzame webshop. We willen daarbij niet nog meer bamboe tandenborstels of waterflessen aanbieden (op zich wel nuttig hoor :)), maar vooral op basis van onze blogs kijken waar wij nog duurzame hulpmiddelen vinden ontbreken. Zo hadden wij moeite goede materialen te vinden voor de isolatie van je buizen, in de kleuren van je huis. En zo zagen we dat er veel vraag was naar een slim ontworpen grote papierbak, omdat mensen met duurzaam leven ook naar gemak en schoonheid op zoek zijn.
  • Eind volgend jaar willen we ook een Engelstalige versie van onze site neerzetten. Met alleen Nederland gaan we het immers niet redden in onze strijd tegen klimaatverandering. 
 

4
Denk mee en stem op duurzaamthuis.nl!

Als jij nog aanvullende ideeën hebt, laat dit dan vooral aan ons weten. En als jij nog een leuk artikel bij ons wilt schrijven, zouden wij dit ook helemaal fantastisch vinden. 

Na dit lange verhaal is het nog maar een kleine moeite (max 30 sec) om hier op ons te stemmen :). Met je stem geef je ons een impuls doordat daarmee we meer bekendheid behalen, zodat we de wereld weer een paar stappen duurzamer kunnen maken. Door te stemmen heb jij kans om verschillende prijzen te winnen. De verkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door de internetbureaus Multiscope en Emerce. 

Bart

Bart

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.