Subsidie voor Zonneboiler, Warmtepomp en HRE Ketel (beëindigd)

Startdatum subsidieregeling: 10-09-2009
Einde subsidie regeling: beëindigd per 08-07-2011

Verstrekkende partij: SenterNovem
Voor wie: Particuliere woningeigenaren

Subsidie is verouderd, bekijk hieronder actueel aanbod:

Inhoud subsidieregeling: Duurzame Warmte

Op basis van deze regeling kunnen eigenaars van bestaande woningen in aanmerking komen voor een subsidie voor een duurzame warmtemaatregel.micro-wkk Deze besparende maatregelingen betreffen zonneboilers, warmtepompen en micro-warmtekrachtketels (HRE ketels). De regeling is van toepassing op bestaande woningen.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een betrouwbaar, comfortabel en gemakkelijk toepasbaar systeem. Met de installatie van een zonneboiler kunt u 25 tot 50% van uw energiekosten voor warm water besparen, dit is afhankelijk van de hoeveelheid gas die u jaarlijks verbruikt.
Subsidiebedrag: voor een gemiddelde zonneboiler geldt een subsidie van 600 tot 1000 euro.

Warmtepomp

Het gebruik van een warmtepomp draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in uw woning. Bovendien levert het u een aanzienlijke energiebesparing op. Die kan, afhankelijk van het type pomp en uw energiegebruik, oplopen tot wel honderden euro’s per maand.
Subsidiebedrag:Voor water/water-warmtepompen tot en met 10 kWth (warmtevermogen) is de subsidie het eerste jaar 500 euro per kWth. Boven de 10 kWth bedraagt de subsidie 250 euro per kWth. Voor lucht/waterwarmtepompen bedraagt de subsidie 500 euro per kWth met een maximum van 1.000 euro.

Micro-warmtekrachtketel

Warmtekrachtkoppeling (wkk) wordt al langere tijd met succes toegepast in de glastuinbouw, industrie en energiesector. Inmiddels zijn er ook (kleinere) systemen ontwikkeld die geschikt zijn voor gebruik in huishoudens. Dit zijn de zogenaamde HRE ketels. Op het moment worden in Nederland proefprojecten opgezet met HRE ketels. De verwachting is dat eind 2009 de eerste installaties op de markt worden gebracht en dat er in 2010 nog meer zullen volgen.
Subsidiebedrag: 4000 euro per installatie

Voorwaarden subsidie Duurzame warmte

  • De subsidie is voor eigenaren van ‘bestaande woningen’. Daaronder wordt verstaan: woonhuizen die zijn opgeleverd of bewoond voor 1 januari 2008.
  • De installatie waarvoor u subsidie wilt aanvragen moet voldoen aan bepaalde eisen.
  • De warmtepomp, zonneboiler of micro-WKK moet uiterlijk zes maanden na aanvraag van de subsidie zijn geïnstalleerd. Laat de installatie langer op zich wachten, dan vervalt het recht op subsidie automatisch.

Per maatregel gelden specifieke voorwaarden meer informatie vind je op de site van SenterNovem onder de regeling Duurzame Warmte

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

volgens jullie site is de subsidie voor een HRE regeling in juli 2011 beeindigd, hoe up to date is jullie site

Ha Dirk,

hoe is het leven? Alles goed met jullie en de twee kleintjes? Ik zit te wachte op onze geboorte… nu 2 dagen overtijd.
Ondertussen aan het orienteren op een zonnecollector, maar ik krijg verschillende aanbiedingen met panelen en met buizen. Weet jij wat het verschil is en wat raad je aan? En in welke energie-eenheid wordt de opbrengst gemeten (GigaJoule per jaar)? En wat voor systeem heeft het meest rendement voor zijn geld?

Ik hoop zomaar dat jij er meer van weet…
Groetjes Quirien

wij gaan dit jaar een huis bouwen, met warmtepomp,vloerverwarming installatie. Kunnen wij in aanmerking komen voor subsidie? gr richard

3
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.