Laatst heb ik geschreven over de HRe ketel en gesproken over de mogelijke plannen van de overheid. Nu is bekend dat per 1 september 2008 de nieuwe subsidieregeling Duurzame Warmte van start zal gaan. Plaatst u in uw woning een zonneboiler, warmtepomp of een micro-warmtekrachtketel (HRe ketel)? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame warmte. De subsidie is alleen van toepassing op bestaande woningen en gebouwen.

Subsidie ‘Duurzame Warmte’

De subsidieregeling Duurzame warmte is voor de particuliere woningbezitter die streeft naar extra wooncomfort zonder extra kosten. Ook de non-profit sector en investeerders in woningen kunnen subsidie via de regeling Duurzame warmte aanvragen. Voor zonneboilers komt er in 2008 en 2009 een subsidie gemiddelde van 600 euro; voor warmte 5.000 euro en voor micro-wkk (HRe ketel) 1.000 euro. Hoe de subsidieregeling precies zal werken en wanneer die in zal gaan, wordt rond de zomer bekend worden gemaakt.

Het budget van de regeling is 62 miljoen euro, voor ongeveer 55.000 zonneboilers, 7.000 warmtepompen en 10.000 micro wkk-installaties. Doel is om tot en met 2011 in circa 70.000 bestaande woningen de installatie van zonneboilers, warmtepompen en micro-wkk te stimuleren.