Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Biomassa

Subsidieregeling Duurzame warmte: subsidie op zonneboilers, warmtepompen en micro wkk (HRe ketel)

Laatst heb ik geschreven over de HRe ketel en gesproken over de mogelijke plannen van de overheid. Nu is bekend dat per 1 september 2008 de nieuwe subsidieregeling Duurzame Warmte van start zal gaan. Plaatst u in uw woning een zonneboiler, warmtepomp of een micro-warmtekrachtketel (HRe ketel)? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame warmte. De subsidie is alleen van toepassing op bestaande woningen en gebouwen.

Subsidie ‘Duurzame Warmte’

De subsidieregeling Duurzame warmte is voor de particuliere woningbezitter die streeft naar extra wooncomfort zonder extra kosten. Ook de non-profit sector en investeerders in woningen kunnen subsidie via de regeling Duurzame warmte aanvragen. Voor zonneboilers komt er in 2008 en 2009 een subsidie gemiddelde van 600 euro; voor warmte 5.000 euro en voor micro-wkk (HRe ketel) 1.000 euro. Hoe de subsidieregeling precies zal werken en wanneer die in zal gaan, wordt rond de zomer bekend worden gemaakt. Het budget van de regeling is 62 miljoen euro, voor ongeveer 55.000 zonneboilers, 7.000 warmtepompen en 10.000 micro wkk-installaties. Doel is om tot en met 2011 in circa 70.000 bestaande woningen de installatie van zonneboilers, warmtepompen en micro-wkk te stimuleren.
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

inderdaat ! dus all voorbereidingen treffen en na de oplevering subsidie aan vragen ??? hoe krom wil je het hebben !

Waarom geldt deze regeling niet voor nieuw bouw ?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.