Bij bestaande bouw wordt steeds vaker aandacht geschonken aan duurzaamheid. Terecht want het verbeteren van een bestaand huis is de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van huisvesting.

Subsidie verbouwen

Gelukkig is er een subsidie regeling waardoor de werkzaamheden voor het verbouwen en renoveren van je huis ouder dan 2 jaar tegen het lage BTW tarief van 9% kan. Dit geldt voor het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen. Over de materialen moet wel 21 procent worden betaald. Deze subsidie regeling kan erg interessant zijn omdat juist bij een verbouwing of restauratie van een bestaande pand veel manuren zitten. Het verlaagde BTW tarief hoef je niet als subsidie aan te vragen maar wordt verrekend met de aannemer.

Naast het verlaagde BTW tarief zijn er ook nog diverse andere landelijke of lokale subsidies verkrijgbaar voor de verbetering van je huis zoals o.a.: verwarmingsinstallaties, zonnepanelen, isolatie, warmtepomp en groene daken. Check onderstaande subsidietool voor subsidies bij jouw in de buurt.

Check subsidies voor Verbouwen en Renoveren in jouw gemeente

Artikelen

Isoleren, Verbouwen

Isoleren? Natuurlijk!

In het Brabants Dagblad van afgelopen weekend (28 maart) stond een leuk artikel over natuurlijke isolatiematerialen geschreven door Cor-Peter Pasma. Als bron voor het artikel…

Laad meer
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x