Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Triodos bank

Triodos Bank duurzaamste bank ter wereld

triodos-bankNederland is een klein landje maar we zijn enorm groot en toonaangevend in  de bankwereld. Met trots kunnen we vanaf nu zeggen dat de meest duurzame bank ter wereld uit Nederland komt. Triodos Bank is door een internationale jury uitgeroepen tot ‘duurzame bank van het jaar’. De Nederlandse bank kreeg de onderscheiding op een congres over duurzaam bankieren, dat was georganiseerd door de Britse zakenkrant Financial Times en Wereldbankdochter IFC. Deze toonaangevende prijs is toegekend vanwege het leiderschap en de innovatie kracht die Triodos Bank toont bij het integreren van duurzaamheid in al haar activiteiten. De jury benadrukte het belang van deze prijs in tijden van financiële crisis. Triodos Bank draagt met haar jarenlange ervaring met verantwoord en duurzaam bankieren actief bij aan de nu zo noodzakelijke vernieuwing van de financiële sector. Peter Blom, directievoorzitter Triodos Bank: “Triodos Bank kiest fundamenteel voor duurzaam bankieren. Deze prestigieuze prijs onderstreept het toegenomen maatschappelijk belang van duurzaam bankieren. Triodos Bank heeft bij haar oprichting in 1980 gekozen voor een transparant, eenduidig bankmodel waarbij spaargeld wordt ingezet voor kredietverlening aan duurzame ondernemingen. In de huidige financiële crisis blijkt dat een krachtig model. De bank groeit zelfs sneller dan verwacht. Zie ook Triodos en ASN bank minder last van kredietcrisis. Uit 165 aanmeldingen uit 42 landen waren in eerste instantie vijf kandidaten genomineerd. Naast Triodos Bank maakten Deutsche Bank uit Duitsland, Grupo Santander uit Brazilië, Industrial Bank uit China en Standard Chartered uit het Verenigd Koninkrijk kans op de prijs. Naar Triodos bank
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.