Uitgelekt: details BTW verlaging zonnepanelen

Zonnepanelen subsidie btwHet lijkt erop dat onze gebeden zijn verhoord. We hebben uit informele bronnen meer duidelijkheid gekregen over de uitwerking van het plan om de BTW op zonnepanelen te verlagen naar 6% zoals voorgesteld in het lente-akkoord. Zoals we vorige week hebben laten weten, bleek deze maatregel tot nu een tegengesteld effect te hebben omdat consumenten de aanschaf van zonnepanelen op grote schaal uitstelden in afwachting van meer duidelijkheid over deze subsidie. Zie ook BTW verlaging zonnepanelen werkt averechts

Details regeling: BTW verlaging zonnepanelen 2012

Vandaag kregen we een tip van een trouwe lezer over uitgelekte gegevens m.b.t. de beoogde subsidieverlaging. Hieruit komt naar voren dat de BTW verlaging voor zonnepanelen waarschijnlijk op 1 juli 2012 zal ingaan. Verdere details die we ontvingen zijn:

  • De BTW verlaging gaat van 19% naar 6% BTW.
  • De BTW verlaging geldt voor alle materialen. Dus naast zonnepanelen ook voor bijvoorbeeld de omvormer.
  • Ook de arbeidskosten voor de installatie gaan waarschijnlijk onder de regeling vallen.
  • Over zonneboilers hebben we helaas nog niets gehoord. Het is dus nog niet duidelijk of deze ook binnen de subsidie vallen. Het lijkt ons echter niet heel logisch dat de zonneboilers niet meegenomen gaan worden.

Nogmaals… we hebben het uit informele bron, maar het lijkt erop dat de boodschap is aangekomen. Ook al is de ingangsdatum pas per 1 juli de installiebranche zal opgelucht zijn. Deze periode moet met een beetje creativiteit op te lossen zijn. Nu bestellen, aanbetaling doen en de factuur op 1 juli laten zetten.

Wat betekent de BTW verlaging voor zonnepanelen concreet

Wat levert deze regeling nu eigenlijk op? Laten we een gemiddelde installatie nemen van 8 zonnepanelen met een opbrengst van 2200 Wp met een geschatte opbrengst van 2025 kWh/jaar. Deze zonnepanelen zouden nu met installatiekosten ongeveer €4.500 kosten inclusief de 19% BTW.
Door de BTW verlaging die waarschijnlijk 1 juli ingaat zal dezelfde installatie €4.008 gaan kosten. Dit is een besparing van bijna €500 en dat is een aanzienlijk bedrag, waardoor de terugverdientijd nog verder terugloopt. Of je kiest er natuurlijk voor om een 10% grotere installatie op je dak te leggen! Erg interessant allemaal, dus we hopen snel een definitieve toezegging te horen. Meer over subsidie zonnepanelen

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.