Verwarmen én koelen met lucht Warmtepomp Nexura

Geplaatst op 17 april 2013 in Energie

Warmtepompen zijn hot. Het besef dat we echt zuiniger met onze natuurlijke bronnen moeten omgaan begint echt door te dringen. Daarnaast worden door Europa ook steeds hogere eisen op het gebied van ecologische prestaties gesteld. Fabrikanten moeten daar op in spelen. Soms resulteert dat in een 1+1=3-project. Nexura van Daikin in een voorbeeld daarvan. Een radiator met warmtepomp, die naast verwarmen ook kan koelen. Verwarming en airconditioning in één en ook nog zuiniger dan een regulier verwarmingssysteem.

energiezuinige-airco-verwarming

Convectie en stralingswarmte

Het Nexura systeem bestaat uit één of meer verwarmingsarmaturen binnen, die gekoppeld zijn aan één buiten-unit. De warmtepomp gebruikt verschillen in temperatuur om te verwarmen en koelen. Het systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt deze voor het verwarmen van de binnenruimte. Daardoor is er minder energie nodig om tot de gewenste temperatuur te komen. In de zomer werkt het omgekeerd: het teveel aan warmte wordt naar buiten afgevoerd. Deze lucht-lucht warmtepomp wordt gecombineerd met een stralingspaneel. Dit paneel geeft ‘ouderwetse’ stralingswarmte, wat een comfortabel gevoel geeft. Terwijl de lucht wordt verwarmd gaat deze door een fotokatalytisch luchtfilter die microscopische kleine deeltjes uit de lucht filtert.

warmtepomp-radiator-stralingswarmte

Comfort

De ingebouwde invertertechnologie zorgt er voor dat het systeem snel kan reageren op veranderende situaties. Het regelt het toegevoerde vermogen in relatie met de reële behoefte. De gewenste temperatuur wordt daardoor zo snel mogelijk bereikt, de temperatuur blijft aangenaam stabiel en het bespaart zo energie. Het complete systeem laat zich regelen met een afstandsbediening, met een app of via het internet. Zo zet je het simpel op een econo-modus of verandert de instellingen met één druk op de knop. Je kunt voor elke dag van de week een verschillende verwarmingsbehoefte instellen.

Onopvallend design

De Nexura lijkt enigszins op een gewone radiator. Er zijn drie varianten: een inbouwmodel en opbouwmodel en een radiator op een voet. Het systeem kan gebruikt worden voor een zelfstandige ruimte of één kamer, maar op de buitenunit kunnen ook meerdere (maximaal 9) binnen-units worden aangesloten. Wij zijn vooral enthousiast over de Nexura omdat deze warmtepomp technologie vrij eenvoudig is in te passen in de bestaande bouw.

Reacties (2)
J.Wagemaker
17/10/16 • 10:24

Ben geïnteresseerd. Gaarne meer info.

Herman
30/10/18 • 13:31

Ik heb onder mijn huis een water bak van 3x5x1,50 meter is voor mij een warmtepomp ook aan aantrekkelijk.???

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld