Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Regenton regenwater

Voorjaar, tijd voor een regenton of regenzuil.

Regenton regenwaterHet voorjaar komt er aan en dus is het weer tijd voor de tuin. Steeds meer mensen zien, afgezien van een relatief geringe besparing in drinkwaterkosten, de voordelen van hemelwaterbenutting. Het geeft gewoon een goed gevoel en de planten, ook de planten die binnen staan, doen het er beter door. Ook het wassen van de ramen of de auto gaat beter, geen kalk en dus geen strepen. Voor het bijvullen van een vijver is hemelwater ook beter dan drinkwater. Daarbij komt het goede gevoel van het logische doen: hemelwater gebruiken op de plek waar het gevallen is. Bijkomend voordeel is dat er minder water in het vuilwaterriool komt en dat is beter voor de rioolwaterzuivering (hemelwater behoeft immers geen zuivering). Zo snijdt het mes aan alle kanten, besparing op uw waterrekening en op het energieverbruik van waterleidingbedrijf en waterschap.

Het benutten van hemelwater staat in onze buurlanden veel meer in de belangstelling dan bij ons. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom: het drinkwater is hier in Nederland spotgoedkoop. Het drinkwater is echter hard op weg duurder te worden, iets wat we ons langzaam zullen gaan realiseren. Ook in Nederland gaat men op steeds meer plaatsen zuiveringslasten betalen op basis van de gebruikte hoeveelheid drinkwater. Tijd voor het nemen van een logische kleine stap op weg naar een duurzamere planeet. Er zijn tegenwoordig ook nog eens hele mooie regentonnen. Lees ook hergebruik regenwater, de regenton is terug!

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.