Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Houten lamp warm

Warm ledlicht door gebruik hout

De kleine stapjes om tot een duurzamer huishouden te komen gaan ons over het algemeen gemakkelijk af. Meestal kost het gewoon iets meer geld om een biologisch en/of fairtrade product aan te schaffen. Of het vraagt iets meer moeite om afval te scheiden. Waar we wel moeite mee blijven houden is duurzame verlichting. De kleur van het licht van zuinige spaarlampen en leds kan qua sfeer nog steeds op geen enkele manier concurreren met de oude vertrouwde gloeilamp. Maar we moeten om! Want de verschillen zijn groot. Een spaarlamp verbruikt maar 30% en een ledlamp maar 10% (en meer een 50x langere levensduur) van wat de gloeilamp nodig heeft.

Houten lamp warm

De kleur van hout

In de toekomst zal het de producenten ongetwijfeld lukken om de kleur van milieuvriendelijke verlichting in de buurt van die van de gloeilamp te krijgen. Maar tot die tijd moeten we op zoek naar andere oplossingen. We kunnen bijvoorbeeld armaturen kiezen die het licht warmte meegeven door de materialisering. De lampen van het jonge Duitse bedrijf Schneid zijn hiervan een goed voorbeeld.

Organische vormen

Warm led lichtDe volledig ecologisch, lokaal en fair geproduceerde lampen zijn opgebouwd uit schijfjes of schubben van hout. Het licht van de lichtbron valt eerst langs deze lamellen en krijgt op die manier een warme kleur mee van het materiaal. Bij de varianten waarbij de lichtbron niet zichtbaar is en het licht dus helemaal indirect is zal het effect het grootst zijn. Daarnaast leveren de schuin geplaatste lamellen een mooie organische vorm op. De lampen zijn er in verschillende vormen en worden geleverd met katoenbeklede kabels waarvan men zelf de kleur kan kiezen. Meer over duurzame verlichting

Kvg portretfoto kristel

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.