Water besparen met regenwater

RegenwaterWaterbesparing kan op vele manieren bijvoorbeeld door spoelonderbrekers, een waterbesparende douchekop of door een zuinige wasmachine. Waar veel mensen niet direct aan denken is het hergebruiken van regenwater. Regenwater is van nature zacht en schoon water. Binnenshuis kunt u hemelwater gebruiken voor het doorspoelen van het toilet of voor in de wasmachine. Buitenshuis voor het wassen van de auto en voor het besproeien van de tuin. We kennen allemaal de oude vertrouwde regenton waarover ik laatst heb geschreven. Maar voor een meer structureel gebruik van hemelwater dient er gekozen te worden voor een hemelwatersysteem. In theorie kun je hiermee op jaarbasis tussen de 25 en 50% van het totale waterverbruik besparen. Het aanleggen van zo’n systeem is eigenlijk altijd maatwerk. Er moet rekening gehouden worden met het totale dakoppervlak en het aantal bewoners van een huis vervolgens wordt per situatie gekeken wat de beste oplossing is.

Interesse of vragen?

Bent u enthousiast of wilt u meer weten over hemelwatersystemem laat het dan weten dan leg ik u vraag bij een specialist neer. Stuur een mailtje naar: info@www.duurzaamthuis.nl of vraag informatie aan via dit formulier.

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

hahhahaha bier

@ Thijmen. Dat lijkt mij wel ja maar voor de kosten zou je even een aannemer moeten vragen.

hallo, ik heb even 1 snel vraagje. zou dit kunnen worden aangelgd in een school en hoe duur is het?
groetjes Thijmen

Voor opslag van regenwater in de grond is het beslist minder eenvoudig. Ik heb bij het aanleggen van de tuin op vier plaatsen gebruik gemaakt van afval stukken P V C buis ( putten ) met een diameter van 30 cm en een meter lang, verticaal geplaatst. Deze zijn onderling verbonden met een P V C buis van 10 cm. De eerste put ligt bij mij in de aanbouw met een overloop, op een hogere uitloop als afvoer van het overtollige water op het openbaare riool systeem. Het regenwater van de aanbouw en de water vang van de tuin komt als eerste in mijn irrigatie systeem. Bij nader inzien moet het beter bruikbaar kunnen zijn met wat een cappulerende werking heeft. Waar ik nu aan denk, hoe kan je de kamerplanten voorzien van water tijdens een vacantie. Neem een pot met (regen) water en maak gebruik van een katoenen draad… Lees verder »

Sindce kort heb ik een 200 liter regenton, bekomen bij boeren B.
Tot opheden gebruik ik het water voor het spoelen bij een kleine boodschap. Dit naar aanleiding van een mogelijkheid met die kleine knop op de spoelbak daar in voormalig Yoegoslavie. Om het voor consumptie te gebruiken lijkt het mij beter het eerst te koken, net als het water in zuid Europa. Het barst van de bacterie welke je dan ongedaan kan maken. Of er medere vervuilingen in de lucht zitten heeft te maken met de industriele omgeving waar U in woon. Wie kan ons hier een bijdrage in leveren. Gegroet van pe1cye.

Vraag ///kan iemand mij vertellen of er zware metalen in regenwater zit??
Kan ik het bv zo voor de koffie of thee gebruiken ?Of bv aan mijn huisdieren geven ?

hi we love you very much and we love holland we are from London and we really love this system to reuse the used wather

Hallo,
Ik zou graag meer informatie wilen over een hemelwater systeem. Ik begreep dat het ook op de grond kan? In een deel van de tuin? Ik ben vooral nieuwsgierig naar de kosten.

Hartelijke groeten,
Anneloor van Heemstra

Graag meer informatie hierover, knaagt al heel lang dat we ons hemelwater niet beter gebruiken..

Bedankt !

9
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.