Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Arnhem

Waterstofhuizen voor Sint Marten

Op de hoek van de Van Hasseltstraat en de Van Spaenstraat in de Arnhemse wijk Sint Marten verrijzen volgend jaar wellicht nieuwe huizen met waterstofcentrales voor de energievoorziening. De oude woningen moeten dan worden gesloopt. Directeur Marco de Wilde van Portaal Arnhem, kondigt een haalbaarheidsstudie aan om de huizen te kunnen realiseren, in samenwerking met de gemeente. Daarbij wordt gekeken naar de kosten en subsdiemogelijheden van het proefproject. “We willen ook kijken naar het draagvlak in de buurt”, legt senior ontwikkelaar Frans Westdorp van de corporatie uit. “Waterstof kan slechte associaties oproepen, bijvoorbeeld met de waterstofbom.” Bij een positief resultaat van de haalbaarheidsstudie hoopt Portaal volgend jaar al te kunnen bouwen. Slaagt de proef, dan komen ook andere plaatsen voor Portaal in aanmerking, aldus Westhof. “Dan gaan we op grotere schaal bouwen.” Bron: de Gelderlander
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.