Waterstofhuizen voor Sint Marten

Geplaatst op 14 december 2007 in Energie

Op de hoek van de Van Hasseltstraat en de Van Spaenstraat in de Arnhemse wijk Sint Marten verrijzen volgend jaar wellicht nieuwe huizen met waterstofcentrales voor de energievoorziening. De oude woningen moeten dan worden gesloopt.

Directeur Marco de Wilde van Portaal Arnhem, kondigt een haalbaarheidsstudie aan om de huizen te kunnen realiseren, in samenwerking met de gemeente. Daarbij wordt gekeken naar de kosten en subsdiemogelijheden van het proefproject.

“We willen ook kijken naar het draagvlak in de buurt”, legt senior ontwikkelaar Frans Westdorp van de corporatie uit. “Waterstof kan slechte associaties oproepen, bijvoorbeeld met de waterstofbom.”

Bij een positief resultaat van de haalbaarheidsstudie hoopt Portaal volgend jaar al te kunnen bouwen. Slaagt de proef, dan komen ook andere plaatsen voor Portaal in aanmerking, aldus Westhof. “Dan gaan we op grotere schaal bouwen.”

Bron: de Gelderlander

Reacties (1)
14/12/07 • 13:34

[…] Duurzaam Thuis Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan te slag te kunnen! « Waterstofhuizen voor Sint Marten […]

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld