Win 2 kaartjes voor de film Well Fed over GMO voedsel

Geplaatst op 17 mei 2017 in Lifestyle

Genetisch gemodificeerd voedsel: een vloek of een zegen? Wetenschapsjournalist en moleculair bioloog Hidde Boersma en filmmaker Karsten de Vreugd zochten een antwoord op bovenstaande vraag.

In de film Well Fed volg je hun zoektocht, langs experts die diep in de materie zitten, en langs arme, kleine boeren in Bangladesh, die sinds kort met genetische gemodificeerde gewassen werken.

De première van de film, inclusief een gesprek met de makers, vindt in De Balie in Amsterdam plaats op 27 mei om 20:00 uur. En wij mogen kaartjes weggeven!

Laat vóór 25 mei een reactie achter op onze Facebookpagina post op:
https://www.facebook.com/Duurzaamthuis. Wij verloten 3×2 kaarten onder die namen!

GMO groente in kom

Wat vinden jullie eigenlijk? Als GMO landbouw zorgt voor meer productie, grotere vruchten en kansen voor boeren in gebieden die bijvoorbeeld met Europees gesubsidieerde concurrentie te maken hebben, gebrek aan de juiste bestrijdingsmiddelen, droogtes en andere klimaatveranderingen? Is het dan OK om gewassen resistent te maken tegen ziekten en vaker per jaar grotere vruchten af te laten werpen?

Hebben we überhaupt een keuze met de groeiende wereldbevolking in combinatie met klimaatverandering? Als er tegen die tijd zoveel meer land nodig is om al deze extra monden te voeden, kan het dan niet op de huidige landbouwgrond, maar dan dus met meer productie op dezelfde of zelfs kleinere oppervlakte?

Bekijk voor meer achtergrondinformatie dit filmpje van 9 minuten van de fantastische Youtube channel: Kurzgesagt (lastige onderwerpen uitgelegd in een paar minuten):

Heb je geen Facebook, stuur dan vóór 25 mei een mailtje naar liv@duurzaamthuis.nl.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld