Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Hier

Windunie plaatst HIER logo op windturbine langs A6

windunie_1.jpgHierHet HIER logo van de gelijknamige klimaatcampagne valt mij steeds vaker op. In bladen, op TV, en natuurlijk ook op onze website, maakt dit logo ons bewust van een klimaatneutraler Nederland. En dat we dat met zijn allen realiseren, in onze directe leefomgeving. Deze HIER publiekscampagne gaat binnenkort nog een stuk zichtbaarder worden, als Windunie het HIER logo megagroot aanbrengt op een particuliere windturbine langs de A6. Windunie is een coöperatie van agrariërs die groene energie opwekken via windmolens en die duurzame stroom vervolgens verkopen aan de consument. De HIER Klimaatcampagne ondersteunt dit initiatief van harte en kent daarom het HIER logo toe aan een van de windmolens. Windunie is een coöperatie die particuliere windmolenhouders vertegenwoordigt in een energiemarkt die steeds meer gedomineerd wordt door grote energiebedrijven. De groene energie van Windunie wordt opgewekt door windmolens van Nederlandse boeren. Deze particuliere windmolens maken Windunie de grootste windenergieproducent van Nederland: met een productiecapaciteit van 800 miljoen kWh is Windunie een belangrijke motor achter een duurzame Nederlandse economie. Consumenten kunnen hun stroom rechtstreeks bij de boer kopen en zelf een molen naar keuze uitkiezen. De HIER Klimaatcampagne is een krachtenbundeling van ruim 40 maatschappelijke organisaties die zich ernstig zorgen maken over klimaatverandering. HIER betrekt Nederland bij het klimaatprobleem én wil mensen enthousiast maken voor de oplossingen. Met de campagne Nederland Klimaatneutraal roept HIER mensen op om energie te besparen waar het kan en onder andere groene stroom zoals windenergie te nemen. Want groene stroom is verreweg de makkelijkste manier om je CO2-uitstoot fors te verminderen. Meer informatie? Kijk op windunie.
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beste Erik, je hebt helemaal gelijk het begrip klimaatneutraal is niet in alle gevallen even eenduidig. Wel geeft het begrip een duidelijke ‘richting’ aan mensen. Met energie besparen en groene stroom ben je idd nog niet klimaatneutraal maar wel klimaatneutraler. En dat is waar we naar toe moeten werken denk ik.
Het begrip duurzaamheid heeft eigenlijk hetzelfde probleem las ik pas op NU.nl. Mijn reactie hierop kun je in mijn laatste artikel: ‘de 10 gouden regels voor Duurzaam Wonen’ lezen.

Ja, dat valt mij ook steeds vaker op. Klimaatneutraal is het helemaal in Nederland. De rest van de wereld probeert CO2-neutraal te worden. In ons land zetten we altijd lekker hoog in.

Weet iemand eigenlijk de definitie van klimaatneutraal? Energie besparen en groene stroom afnemen is goed maar is ver verwijderd van klimaatneutraal.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.