windunie_1.jpgHierHet HIER logo van de gelijknamige klimaatcampagne valt mij steeds vaker op. In bladen, op TV, en natuurlijk ook op deze website, maakt dit logo ons bewust van een klimaatneutraler Nederland. En dat we dat met zijn allen realiseren, in onze directe leefomgeving.

Deze HIER publiekscampagne gaat binnenkort nog een stuk zichtbaarder worden, als Windunie het HIER logo megagroot aanbrengt op een particuliere windturbine langs de A6. Windunie is een coöperatie van agrariërs die groene energie opwekken via windmolens en die duurzame stroom vervolgens verkopen aan de consument. De HIER Klimaatcampagne ondersteunt dit initiatief van harte en kent daarom het HIER logo toe aan een van de windmolens.

Windunie is een coöperatie die particuliere windmolenhouders vertegenwoordigt in een energiemarkt die steeds meer gedomineerd wordt door grote energiebedrijven. De groene energie van Windunie wordt opgewekt door windmolens van Nederlandse boeren. Deze particuliere windmolens maken Windunie de grootste windenergieproducent van Nederland: met een productiecapaciteit van 800 miljoen kWh is Windunie een belangrijke motor achter een duurzame Nederlandse economie. Consumenten kunnen hun stroom rechtstreeks bij de boer kopen en zelf een molen naar keuze uitkiezen.

De HIER Klimaatcampagne is een krachtenbundeling van ruim 40 maatschappelijke organisaties die zich ernstig zorgen maken over klimaatverandering. HIER betrekt Nederland bij het klimaatprobleem én wil mensen enthousiast maken voor de oplossingen. Met de campagne Nederland Klimaatneutraal roept HIER mensen op om energie te besparen waar het kan en onder andere groene stroom zoals windenergie te nemen. Want groene stroom is verreweg de makkelijkste manier om je CO2-uitstoot fors te verminderen.

Meer informatie? Kijk op windunie.