Eigen windmolenWindunie biedt groene stroom aan van particuliere windmolenhouders. Het unieke van Windunie is dat de 100% schone stroom wordt opgewekt door Nederlandse windmolens, die op het land staan van Nederlandse agrariërs. Als klant van Windunie, bepaalt u zélf van welke molenaar u stroom afneemt. Zo weet u precies waar uw groene stroom vandaan komt. Winduniestroom is écht schoon. Stichting Milieukeur (SMK) heeft aan Windunie hun keurmerk toegekend. Dit geeft u de zekerheid dat Winduniestroom echt in ons land, op groene wijze is opgewekt.

Leuk van de site is dat er zogenaamde molenaarspaspoorten op staan. Hierin stellen de molenaars zich persoonlijk aan je voor en vertellen over hun boerenbedrijf, hun molen en hun persoonlijke leven. Vervolgens kun je zelf kiezen van welke molenaar je je stroom wil ontvangen. Dat je kunt kiezen voor je ‘eigen’ molen maakt het extra leuk. De herkomst is duidelijk en dat garandeert dat je stroom ook echt 100% schoon is. Verder geeft het een gevoel van persoonlijke betrokkenheid. Als het een dagje lekker staat te waaien dan weet je dat jou molen lekker staat te draaien!

Het klinkt bijna onmogelijk: herkomstgarantie tot op de molen. Alle stroom komt immers gemengd uit het stopcontact. Toch kan Windunie aan de hand van de Garantie van Oorsprong garanderen dat klanten stroom van één specifieke windmolen ontvangen. Het werkt als volgt: iedere molen is aangesloten op het netwerk en voorzien van een meter. De meter registreert precies hoeveel elektriciteit de molen aan het net levert. De eigenaar van de windmolen krijgt voor iedere megawattuur stroom die hij levert een Garantie van Oorsprong met daarop de code van zijn windmolen. De Garantie van Oorsprong wordt in de vorm van een elektronisch certificaat bijgeschreven op de certificatenrekening van de coöperatie. Windunie koppelt het verbruik van iedere klant aan de Garanties van Oorsprong van molens, zodat de klanten echt stroom afnemen van de molen van hun keuze. Dus als u Winduniestroom koopt, koopt u voor een eerlijke prijs stroom die voor 100% is opgewekt met windenergie.

Niet duurder

De kosten van Winduniestroom zijn gebaseerd op de kosten van uw regionale energieleverancier. Windunie geeft u altijd gegarandeerd een korting tot maximaal 0,25 cent/kWh (inclusief BTW) op de tarieven van uw regionale leverancier. Daalt de marktprijs, dan betaalt u nog minder. Stijgt de marktprijs, dan gaat ook uw energieprijs omhoog. Maar u bent bij Windunie wel altijd goedkoper uit dan bij uw regioleverancier.

Ook voor Groen gas bent u goedkoper uit dan bij uw regioleverancier. U ontvangt Groen gas van Windunie met een korting van 0,25 cent/m3 ten opzichte van de tarieven van uw regioleverancier.

Voorwaarden Windunie:

  • U krijgt van Windunie gegarandeerd een korting op de tarieven van uw regionale energieleverancier. Deze korting kan oplopen tot 0,25 cent/kWh (inclusief BTW.)
  • Bij Windunie heeft u een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
  • U kunt de levering door Windunie altijd direct en zonder kosten opzeggen.
  • Voor grootzakelijke klanten gelden speciale prijzen. Neem daarvoor contact met Windunie op. Uw aansluiting wordt grootzakelijk genoemd boven 3 x 80 A.
  • Als u voor Groen gas kiest, ontvangt u een doorlopende korting van 0,25 cent/m3 ten opzichte van de tarieven van uw regionale gasleverancier. Windunie compenseert de CO2-effecten van uw gasverbruik door middel van een bosspaarplan. De korting en de CO2-compensatie gelden tot maximaal 10.000 m3 per jaar.

Volgens mij is Windunie hiermee een erg interessante en echt schone leverancier van gas en stroom. Je kunt de windmolen zelf uitkiezen en je krijgt groene stroom die niet duurder is, maar eerder goedkoper. Wat willen we nog meer! Dus ga nu op zoek naar je eigen molen!