Unieke combinatie van CV-ketel met warmtepomp

Geplaatst op 15 februari 2014 in Energie

daikin-altherma-binnenunit

Fabrikant Daikin is op de markt gekomen met een nieuw verwarmingssysteem de Daikin Altherma hybride. Het systeem combineert de voordelen van een lucht-naar-water-warmtepomp met de voordelen van de vertrouwde hoge rendementsketel. Het grote voordeel van de Altherma Hybride is dat deze uit twee units bestaat (ketel + warmtepompunit) en daarmee vrij eenvoudig de bestaande cv ketel kan vervangen. Door de unieke combinatie van beide technieken is een besparing mogelijk van 35% ten opzichte van een ‘standaard’ cv ketel.

Water voorverwarmen met warmtepomp

De Altherma Hybride kiest afhankelijk van de buitentemperatuur en warmtebehoefte altijd de meest voordelige bedrijfsmodus tussen de warmtepomp de gasketel of combinatie van beiden. De warmtepomp zal bij een hogere buitentemperatuur het water verwarmen en bij een lagere temperatuur het water voorverwarmen zodat de ketel minder energie verbruikt. Alleen in hele koude omstandigheden kan de warmtepomp niet bijdragen aan de warmtebehoefte en functioneert het systeem als een ‘standaard’ cv ketel. In net Nederlandse klimaat betekend dat op jaarbasis de warmtepomp voor ongeveer 60% in de verwarmingsbehoefte voorziet (zie ook plaatje)
CV-ketel-warmtepomp

Voordelen Daikin Altherma Hybride

  • De afmeting van de binnenunit van de Altherma Hybride is gelijk aan een standaard cv ketel waardoor deze vrij eenvoudig is te plaatsen op dezelfde plaats. Bij renovatie betekend dat er dus geen extra bouwkosten bij komen kijken.
  • daikin-altherma-buitenunitDe ketel kan eenvoudig worden ingepast in het bestaande verwarmingsnetwerk. Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet worden te vervangen.
  • De Altherma Hybride bestaat uit twee units. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld de cv ketel te plaatsen en in een later stadium de warmtepomp er aan toe te voegen.
  • De Hybride Daikin Altherma combineert de warmtepomptechnologie met de moderne gascondensatietechnologie en is daarmee 30% zuiniger dan een nieuwe traditionele rendementsketel.
  • Dit systeem maakt gebruik van een Intergas Cv Ketel. Deze ketel heeft een zeer goed rendementen is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste keuze.
Ga voor meer informatie naar Daikin Altherma Hybride
 

Reacties (4)
07/11/14 • 21:09

Wilt u ook overgaan tot aanschaft van deze hybride warmtepomp, dan is het mogelijk om deze te bekijken bij een gebruiker in de buurt van Apeldoorn om een indruk te krijgen hoe weinig geluid het buitendeel produceert. WKZ 055 5431 428

Roger de Clikx
03/05/15 • 14:02

Wilt u zich ook erover informeren, hoe deze hydride eenheid zonder aardgas
in bedrijf kan zijn, dan kunnen we u de KWT-gasgeneratoren in bedrijf zijnde demonstreren bij diverse gebruikers in Harlingen en Arum. Een gasgenerator ge-
nereert uit water schoon en brandbaar gas zonder CO2-emissie. U heeft dus geen
aardgas meer nodig. Een combinatie van een klein beetje aardgas gemixd met het
gegenereerde schone groene gas is mogelijk. Hiermede wordt de reduntantie van de gehele installatie vergroogt. De applicaties hiervoor zijn: ziekenhuizen, hotels, restaurants. In kleinere uitvoering is het hybride systeem met KWT gasgenerator bijzonder geschikt voor aan boord van motoryachten, zeilyachten,
binnenvaartschepen, touristenrondvaartboten, etc. De verkoop en installatie voor de maritime branche doet maar een bedrijf in Harlingen.
Roger de Clikx, tel. 06-17636141, e-mail: guntolf@gmail.com

Geert de Jonge
07/02/16 • 16:05

Deze unieke combinatie van CV-ketel met warmtepomp heeft mijn belangstelling. Is dit ook te combineren met een moderne HR ketel van bijvoorbeeld Remeha Calenta CW5?

daems
05/02/18 • 15:07

heb deze warmtepomp i.c.m. brink elan hetelucht laten instaleren. de cop staat in de brochure op 4.2 ik haal nauwelijks na 18 maanden verbruik 2 mede door het feit dat ik water moet verwarmen voor de hete lucht naar 65 graden. terug verdientijd is niet haalbaar. jammer verkeerde investering

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Zelfstroom

Zonnepanelen koop of huur!

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld