daikin-altherma-binnenunit

Fabrikant Daikin is op de markt gekomen met een nieuw verwarmingssysteem de Daikin Altherma hybride. Het systeem combineert de voordelen van een lucht-naar-water-warmtepomp met de voordelen van de vertrouwde hoge rendementsketel. Het grote voordeel van de Altherma Hybride is dat deze uit twee units bestaat (ketel + warmtepompunit) en daarmee vrij eenvoudig de bestaande cv ketel kan vervangen. Door de unieke combinatie van beide technieken is een besparing mogelijk van 35% ten opzichte van een ‘standaard’ cv ketel.  

Water voorverwarmen met warmtepomp

De Altherma Hybride kiest afhankelijk van de buitentemperatuur en warmtebehoefte altijd de meest voordelige bedrijfsmodus tussen de warmtepomp de gasketel of combinatie van beiden. De warmtepomp zal bij een hogere buitentemperatuur het water verwarmen en bij een lagere temperatuur het water voorverwarmen zodat de ketel minder energie verbruikt. Alleen in hele koude omstandigheden kan de warmtepomp niet bijdragen aan de warmtebehoefte en functioneert het systeem als een ‘standaard’ cv ketel. In net Nederlandse klimaat betekend dat op jaarbasis de warmtepomp voor ongeveer 60% in de verwarmingsbehoefte voorziet (zie ook plaatje)
CV-ketel-warmtepomp

Voordelen Daikin Altherma Hybride

  • De afmeting van de binnenunit van de Altherma Hybride is gelijk aan een standaard cv ketel waardoor deze vrij eenvoudig is te plaatsen op dezelfde plaats. Bij renovatie betekend dat er dus geen extra bouwkosten bij komen kijken.
  • daikin-altherma-buitenunitDe ketel kan eenvoudig worden ingepast in het bestaande verwarmingsnetwerk. Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet worden te vervangen.
  • De Altherma Hybride bestaat uit twee units. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld de cv ketel te plaatsen en in een later stadium de warmtepomp er aan toe te voegen.
  • De Hybride Daikin Altherma combineert de warmtepomptechnologie met de moderne gascondensatietechnologie en is daarmee 30% zuiniger dan een nieuwe traditionele rendementsketel.
  • Dit systeem maakt gebruik van een Intergas Cv Ketel. Deze ketel heeft een zeer goed rendementen is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste keuze.
Ga voor meer informatie naar Daikin Altherma Hybride