Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Wind park

Windenergie

Impact
Milieuwinst
48 kilo СО2 p/j
Kosten
229 euro
Terugverdientijd
5 jaar
Gemak
2 uur
Sluiten
Toelichting

Windenergie is de elektrische energie die een windturbine uit wind kan maken. Wind is een duurzame en schone energiebron. De wind raakt niet ‘op’ en kan altijd worden benut voor het opwekken van elektriciteit. Windenergie heeft in tegenstelling tot fossiele energiebronnen geen nadelige effecten op het milieu. Er is geen sprake van uitstoot van CO2 of fijnstof. Natuurlijk komt er bij het bouwen, onderhouden en afbreken van een turbine CO2 vrij, maar na 3 tot 6 maanden draaien heeft een grote windturbine die hoeveelheid CO2-uitstoot al bespaard. Kortom: windenergie is ontzettend duurzaam! Maar kun jij persoonlijk ook windenergie opwekken?

Meer in deze categorie

Isabelle Snaauw

Isabelle Snaauw

Isabelle (25) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Maar ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje duurzamer maken. Ze weet veel van windenergie en verwarmen, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Welke leverancier van kleine windturbines/molens durven het aan om als proef een windturbine/molen onder mijn brug in de Polder te plaatsen. Het waait hier nl altijd.

Leuk!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.