Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
duurzaam huishouden

Duurzaam huishouden

Als je milieuvriendelijker wilt gaan leven is je huishouden verduurzamen een leuke stap waar je veel Quick Wins kan vinden. In je huishouden maak je onbewust veel kleine keuzes die bij elkaar toch optellen tot een forse milieu-impact. Maak je huidige schoonmaakmiddelen op en koop daarna ecologische varianten van gerecycled plastic of ga voor een compleet andere optie.

Naast duurzaam schoonmaken hoort duurzaam eten bij deze lifestyle. Denk aan vleesgerechten vervangen door een lekkere vegetarische optie. Wij hebben ter inspiratie hier alle acties rond een duurzaam huishouden op een rij gezet! Hopelijk inspireren we je niet tot teveel nieuwe aankopen en zie je ook kansen om te consuminderen. Daar kan je uiteindelijk het meest mee besparen. 

duurzaam huishouden

Een duurzaam huishouden begint met een stukje bewustwording dat het inderdaad duurzamer en groener kan. Die plastic flessen in het keukenkastje onder de gootsteen zijn minder nodig dan je denkt. In plaats van agressieve schoonmaakmiddelen kun je beter voor natuurlijke en biologische schoonmaakmiddelen kiezen. Ook de huis- tuin- en keukenmiddeltjes werken nog altijd prima, zo kun je meer dan je denkt schoonmaken met azijn. Zelfs de wasmachine schoonmaken met azijn kan.

‘Een duurzaam huishouden begint met je ervan bewust worden dat het inderdaad duurzamer en groener kan’

Behalve de dagelijkse schoonmaakmiddelen vervangen door een natuurlijker versie, kun je ook je wasruimte verduurzamen. Denk aan het aanschaffen van een wasmachine filter tegen microplastics, een zuinige wasmachine en een duurzame droger. Er zijn zoveel opties voor een duurzaam huishouden! Op kleinere schaal kun je in je wasruimte denken aan waspoeder of biologisch wasmiddel in flessen die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Helemaal plasticvrij was je met deze Ego Egg wasbal, die we voor je hebben getest. Kortom: er zijn onwijs veel opties om aan de slag te gaan en zo een duurzaam huishouden te creëren. Op Duurzaamthuis.nl verzamelen we de beste tips voor je en testen we of bepaalde producten net zo fijn zijn als ze doen vermoeden.

Meer in deze categorie

Paula Heeger

Paula Heeger

Paula Heeger (27) is freelance redacteur voor Duurzaamthuis.nl. Ze schrijft over duurzaam schoonmaken, insecten en lifestyle. Naast schrijven luistert ze podcasts, probeert ze haar balkon zo groen mogelijk te krijgen en blogt en tiktokt ze over boeken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dank voor dit handige overzicht met bruikbare tips.

Nog een kleine aanvulling m.b.t. Lifestyle (of beter gezegd: je digitale lifestyle): Je kan ook gebruik maken van een duurzamere zoekmachine, zoals Ecosia (zoekresultaten via Bing) of ZoekGroen (zoekresultaten via Google). Dan worden dankzij je dagelijkse zoekopdrachten droge/kale gebieden omgevormd naar groene landschappen.

https://www.zoekgroen.nl

Duurzame ideeën opdoen?
Tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute zie je de beste duurzame ideeën in diverse woonhuizen in heel Nederland.

https://duurzamehuizenroute.nl/wat-is-het

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.