Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Isoleren

Isolatiebedrijven

Isoleren is de meest effectieve vorm om geld en het milieu te sparen. Als je huis niet na 1992 niet is geïsoleerd kan je ervan uit gaan dat er nog winst te behalen is. Voor het inhuren van isolatiebedrijven kan je ook subsidie krijgen van de overheid. Als je met isolatiebedrijven aan de slag gaat, oriënteer je dan ook op alle mogelijkheden voor isolatie op deze pagina over je huis isoleren.

Aandachtspunten voor offertes isolatiebedrijven

Een gecertificeerd isolatiebedrijf kan het best voor jou thuis inschatten wat de mogelijkheden zijn. Als je een offerte wilt aanvragen, doe dit dan bij minstens 3 isolatiebedrijven.

 • Huizen die zijn gemaakt tussen 1920 en 1982 zijn het interessantst voor isoleren. Deze hebben veelal geen isolatie gekregen. Woningen van voor 1920 hebben geen spouw en hierbij kan spouwmuurisolatie niet worden toegepast. Je kan dan kiezen voor de isolatie van je muur van binnenuit.
 • Geef in het voorgesprek met het isolatiebedrijf aan als je last hebt van vochtplekken. Dit kan om andere vormen van isolatie vragen.
 • Vergunning is niet nodig, er veranderd niets aan het aanzicht van je huis.
 • Vraag in het voorgesprek met isolatiebedrijven om de optimale isolatiewaarde voor jouw huis. Deze is afhankelijk van de breedte van je spouw. Slechts voor een klein deel is dit afhankelijk van het isolatiemateriaal. De verschillende soorten isolatiematerialen (steenwol, EPS en PUR schuim) isoleren ongeveer evengoed. In verband met de impact op het milieu adviseren wij tegen het gebruik van PUR schuim.
 • Vraag altijd meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven. Competitie op prijs en kwaliteit zorgt ervoor dat je voor jouw situatie het beste aanbod kan krijgen
 • Lees jezelf van tevoren goed in, zodat je weet wat je eventueel zelf wilt doen en wat je aan een bedrijf wilt overlaten en zodat je snapt waar het bedrijf mee bezig is. Enkele isolatiemaatregelen kan je prima zelf doen, zoals zolderisolatie aan de binnenkant, radiatorfolie en buizenisolatie.
 • Wil je zelf je huis isoleren of wil je juist een professional inhuren? Het is natuurlijk altijd goedkoper om het zelf te doen. Maar een aantal maatregelen (spouwmuurisolatie, buitendak, glas en veel gevallen van de vloer) zijn nog best een lastig werkje. Je bent zelf minder snel en minder professioneel dan een ervaren klusser. Bovendien krijg je er subsidie voor, je huis wordt meer waard en je verdient de kosten binnen een paar jaar terug met energiebesparing. Ook is met zelf klussen het risico op fouten groter
 • Als je extra garantie voor kwaliteit wil kan je een bedrijf kiezen dat is aangesloten bij de brancheorganisatie VENIN (Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland). Aangesloten bedrijven zijn verplicht om volgens strenge richtlijnen te werken. Bedrijven aangesloten bij VENIN moeten 10 jaar garantie geven op isolatiewerkzaamheden. Zulke garantie heb je overigens ook bij veel niet-aangesloten bedrijven. Als er problemen zijn, kan je terecht bij een geschillencommissie. Aangesloten bedrijven zijn verplicht zich te houden aan een uitspraak.

Baten

 • Isolatie zorgt voor vermindering van geluidsoverlast.
 • Je huis kan minder vochtig worden, wat ook gezonder is
 • Je verdient de investering in gemiddeld binnen 3 à 5 jaar terug. De snelste terugverdientijd is met isolatie van je spouwmuur. Investering in de spouwmuur staat gelijk aan een rente van 11% op je bankrekening. (bron Milieucentraal)
 • Uit onderzoek blijkt dat een woning met een A label gemiddeld €12.000 meer oplevert dan een D woning. Slecht geïsoleerde G woningen leveren zelf €13.000 minder op
 • Wij hebben hieronder per onderdeel van je huis de kosten en baten op een rij gezet voor je muren, vloer en dakisolatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen en vergelijken van lokale isolatiebedrijven.

Bij Slimster zijn duizenden bedrijven aangesloten. Vraag zonder verdere verplichtingen enkele offertes aan bij isolatiebedrijven op basis van de onderstaande formulieren. Zo weet je wat je kunt verwachten aan kosten, voordat je besluit verder te gaan. Als jij meerdere delen van je huis wilt laten isoleren, geen probleem. Vul een van de onderstaande formulieren in en geef aan wat jij allemaal zou willen.

 • Offertes zijn geheel vrijblijvend.
 • Slimster heeft een selectie gemaakt van betrouwbare vakmensen.
Bart Ladrak

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.