Financieel

Ook op financieel vlak kun je aan de slag met duurzaamheid. Geld is in onze economie een sterke driver en geld is macht. Door bewuste financiële keuzes te maken dwing je de financiële sector om te veranderen en hun beleid aan te passen.

Je hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te doen, er zijn veel duurzaamheid subsidies om je te helpen.

Duurzaam bankieren

De meeste van ons bankieren tegenwoordig vanuit huis. Een belangrijke start is dan ook de keuze van je bank. Kies een bank die niet alleen oog heeft voor de financiële kant maar ook oog heeft voor belangrijke maatschappelijke thema’s.  Enkele banken hebben tegenwoordig ook extra verantwoorde producten zoals hypotheken en beleggingsfondsen. Gebruik voor een overwogen keuze van je bank de Eerlijke Bankwijzer. Je kunt hier ook je verzekering en pensioen bekijken. En als je toch bezig bent, meestal de grootste uitgaven en daardoor ook de grootste impact is je hypotheek, door wie en hoe wordt jouw geld belegt?

Eerlijke geldwijzer banken vergelijker 2020
Bron: Eerlijke geldwijzer banken vergelijker 2020

Huis verbeteren

Nederland loopt niet voorop als het gaat om haar milieubeleid. Gebrek aan visie en daadkracht belemmeren nieuwe ontwikkelingen. Wat vele dan ook niet weten is dat de overheid dit jaar duurzaamheid weer hoog op de agenda heeft staan. Met name duurzaam bouwen en verbouwen heeft de aandacht. Er zijn dan ook diverse interessante regelingen en subsidies die kunnen worden aangewend voor je huis. Zo zijn er ‘groene leningen’ met gunstige voorwaarden, subsidies voor isolatie en dubbel glas. Maar ook voor het thuis opwekken van eigen energie met behulp van de zon en wind zijn er subsidie mogelijkheden in Nederland.  De meeste subsidies dekken niet de totale kosten maar kunnen de investeringen in en rondom het huis wel interessanter maken.

Subsidies kunnen een duurzaam huis dichterbij brengen. Houd daarom de subsidieregelingen op deze site goed in de gaten. In vele gevallen moet je er snel bij zijn. Subsidies die vandaag verleend worden, kunnen morgen al weer afgeschaft zijn als het geld op is. Ga naar subsidieoverzicht

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.