Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Eerlijke geldwijzer banken vergelijker 2020

Financieel

Impact
Milieuwinst
3253 kilo СО2 p/j
Kosten
n.v.t.
Terugverdientijd
n.v.t.
Gemak
enkele uren
Subsidie
Nee
Sluiten
Toelichting

Terugverdientijd zal bij duurzame projecten de komende periode waarschijnlijk iets langer zijn, omdat er te weinige duurzame projecten zijn voor al het duurzame investeringskapitaal dat nu aanwezig is. 

Ook op financieel vlak kun je aan de slag met duurzaamheid. Geld is in onze economie een sterke driver en dat geld bepaalt waar investeringen naartoe gaan. Door bewuste financiële keuzes te maken dwing je de financiële sector om te veranderen en hun beleid aan te passen.

2
Duurzame verzekering

Duurzame verzekerning

Nadat je bent overgestapt van bank voor je spaargeld kun je ook naar je verzekeringen kijken. Alles bij elkaar heb je vaak toch best een paar verzekeringen lopen zoals reisverzekering, inboedel, arbeidsongeschiktheid en natuurlijk je zorgverzekering. Net als je spaargeld wordt jouw premie wel of niet duurzaam belegt. Op dit moment is A.S.R. de koploper in duurzaam en ander beleid.

Daarbij vind ik persoonlijk Ditzo het beste merk binnen A.S.R. Het heeft erg goede klantenservice en makkelijk zelf af te sluiten producten. Je krijgt korting als je meerdere verzekeringen afsluit.

6
Subsidies om je huis te verduurzamen

Duurzame subsidie tool nederland

Nederland moet verduurzamen en voldoen aan Europese eisen en het Parijs akkoord. Hiervoor zijn veel subsidies en groene leningen beschikbaar. Deze subsidies helpen huiseigenaren of huurders bijvoorbeeld om te isoleren, zonnepanelen en een warmtepomp te plaatsen of tuintegels te vervangen en aardgasvrij te worden.

Subsidies dekken soms niet de volledige kosten maar kunnen de investeringen in en rondom het huis wel interessanter maken. Zo kan je huis in waarde stijgen door een beter energielabel en door het ‘gedoe’ weg te nemen voor de volgende bewoner. Zo vraag je subsidie aan om je woning aardgasvrij te maken in de gemeente Amsterdam.

Elk jaar wordt de subsidiepot weer gevuld, zorg dat je er snel bij bent!

Liv Zaborszky

Liv Zaborszky

Expertise: Subsidies,Financieel
Toen ik er achter kwam dat verduurzamen toch echt bij jezelf begint heb ik me in 2017 aangesloten bij Duurzaamthuis. Het is super om elke dag met duurzaamheid bezig te zijn!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.