Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Gas

Subsidie Aardgasvrije woning

Als je je woning aardgasvrij wilt maken, moet je waarschijnlijk op zoek naar een andere manier om je woning te verwarmen of om te koken. Voor het koken zal de keuze snel vallen op een inductie kookplaat. Je huis aardgasvrij verwarmen is vaak iets ingewikkelder. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler, en/of elektrische bijverwarming. Voor de aanschaf en het uitvoeren van veel van deze maatregelen kun je subsidie ontvangen.

Subsidies en leningen

Er zijn dus een aantal subsidies die (een deel van de) kosten vergoeden voor het aardgasvrij maken van een particuliere woning. Denk hierbij aan subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp, maar ook voor verschillende soorten isolatie. Zo kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), of van de Energiebespaarlening. In een aantal gemeenten zijn er aanvullende subsidies. In onze subsidiechecker hieronder kun je zien wat de mogelijkheden in jouw gemeente zijn. Heb je behoefte aan een stappenplan? Bekijk dan onze pagina ‘Subsidie van het gas af in Amsterdam‘.

Check subsidies in jouw gemeente

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.