Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Groendak duurzaam

  Daken

  Een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte. Maar een dak is allang niet meer alleen om beschutting en warmte te bieden. Natuurlijk blijft een goede isolatie van je dak een van de belangrijkste voorwaarden voor een energie-efficiënt en duurzaam huis.

  Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om je dak actief in te zetten. Zo worden daken steeds vaker gebruikt om zelf energie op te wekken door er bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers op te plaatsen.

  Groendak duurzaam

  Daarnaast kan het dak van je huis een actieve rol spelen bij de beheersing van het binnenklimaat. Door gebruik te maken van een witte dakbedekking kan de temperatuur in huis zomers met enkele graden teruggebracht worden. Een andere ontwikkeling met hetzelfde doel zijn de zogenaamde waterdaken, die het riool ontlasten door het water vast te houden en zelfs te zuiveren wat eventueel weer gebruikt kan worden om het toilet mee door te spoelen. Ook dit type daken zorgt in de zomer voor een verkoelend effect.

  Een andere trend is om daken meer bij je leefomgeving te betrekken door deze om te toveren naar mooie tuin of dakterras. Ook de zogenaamde groendaken en sedumdaken zie je weer steeds vaker terug bij huizen. Begrijpelijk want sedumdaken hebben vele voordelen. Een vegetatiedak van één vierkante meter levert al genoeg zuurstof voor vier mensen voor een dag. Daarnaast gaat het dak langer mee, heeft het een isolerende werking en ontlast het het riool door bij regenbuien het water te absorberen.

  Het is natuurlijk een aankleding voor je huis en het is wat ons betreft de oplossing om het stedelijk gebied mee te verfraaien. Kortom er zijn steeds meer mogelijkheden om je dak actief en nog duurzamer in te zetten. Hieronder vind je artikelen die je daarbij kunnen helpen.

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.