Test groene aanslagverwijderaars

Geplaatst op 16 april 2011 in Duurzaam wonen

De lente is weer begonnen dus tijd om de tuin weer helemaal op orde te brengen. We zien dit ook duidelijk terug op onze site. Het artikel: Groene aanslag in tuin natuurlijk verwijderen wordt veel geraadpleegd. Je bent dus niet de enige die worstelt met een groen tuinpad en terras. In de winterdagen hebben mossen en algen door vocht en weinig zonlicht weer flink terrein gewonnen. Maar nu is het tijd om de aanval in te zetten. En wat blijkt uit een test… de natuurlijke aanpak is nog helemaal niet zo gek.

In het artikel over groene aanslag geven we tips voor het zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk verwijderen van groene aanslag. Wij waren al overtuigd, maar nu wordt het ook nog eens bevestigd door een onderzoek van de consumentenbond. Deze hebben een groot aantal groene aanslagverwijderaars onderzocht en hebben daarbij ook soda en azijn meegenomen. En wat blijkt deze doen niet onder voor al hun chemische concurrenten. Er is maar één chemisch product wat eigenlijk beter scoort. Groene zeep staat vervolgens op de tweede plaats en soda op de vijfde. Op prijs zijn de natuurlijke reinigers helemaal de grote winnaar met € 0.005 cent per m2 tegenover € 0.05 cent per m2 voor de chemische variant.

Groene zeep goed alternatief

Een goed alternatief dus voor de agressieve groene aanslagverwijderaars. Want het is oppassen geblazen met deze chemische middelen. Als je de verpakking leest dan zijn de meeste producten ‘irriterend’ en moet je zelfs een veiligheidsbril en handschoenen dragen. Verder staat er vaak het symbool ‘Milieugevaarlijk’ op, en een waarschuwing dat het middel giftig kan zijn voor levende organismen. En dat lijkt ons niet de bedoeling in ons tuintje.

Als enige nadeel wordt bij de huismiddeltjes groene zeep en soda genoemd dat het effect minder lang blijvend is. Met andere woorden tegels en klinkers worden weer iets sneller groen. Maar dat nemen we voor lief. Een keertje extra schrobben doen we graag voor het milieu en het bespaart dus ook nog geld. Dus heb je dit weekend plannen om je terrastegels aan te pakken begin dan eens met groene zeep. Ga naar: Groene aanslag in tuin natuurlijk verwijderen

Reacties (7)
25/05/14 • 12:54

Mijn man heeft nu BIOnyx Groene Aanslagreiniger gebruikt voor het terras en de tuinmeubelen. Als nieuw! Gewoon aanbrengen en je hoeft zelf niet te schrobben. het product en het weer/wind doen de rest. Ideaal!

barend v.
04/10/14 • 19:40

Bionyx of andere chemische rommel werkt simpelweg niet. Kost een ook nog eens een fortuin. Gewoon schoonmaakazijn in een plantenspuit en na 24 uur wegspuiten. Brandschoon.

luc m
15/02/15 • 15:34

Het valt mij op dat veel mensen azijn of schoonmaak azijn adviseren. Wel eens bij stilgestaan dat dit ook kalk oplost? Een beton tegel of steen bevat kalk! Lijkt mij dat dit ook oplost. Ik heb het zelf al eens geprobeerd en vond ook het effect niet optimaal en de lucht ook niet. Verder zijn er genoeg middelen die biologisch afbreekbaar zijn. Even opspuiten of aanbrengen met borstel en een paar dagen geduld hebben.

Peter
08/09/15 • 14:12

Groene zeep is een prima middel, maar hier wordt de indruk gewekt dat het niet agressief of irriterend zou zijn, maar een totaal onschadelijk ‘natuurlijk’ product. Elders op internet valt te lezen dat je er gerust je handen en desnoods je haren mee kunt wassen. Ja alles kan, maar verstandig is dit bepaald niet. Ik citeer (een deel van) de tekst van de fabrikant op het etiket:

‘Veroorzaakt ernstig oogletsel. Buiten bereik van kinderen houden. Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Na het werken met dit product de handen grondig wassen. Beschermende handschoenen, oogbescherming en gelaatsbescherming dragen ‘ etcetera

Het is maar dat u het weet

14/03/17 • 15:27

Ik heb een wondermiddel op basis van enzymen gevonden, 100% biologisch en werkt ook echt. Is voor alles te gebruiken m.b.t. buitenschoonmaak! EXTERIOR SOLUTION van Ecozyme Nederland is milieu vriendelijk en effectief tegen mos, algen en groene aanslag. Werkt geweldig op hout en steen! Echt een aanrader. Een nabehandeling van 1/4 verdund werkt het product ook gelijk als preventief onderhoud, dus het vervuiling komt niet snel meer terug. Chemisch reinigen is echt niet meer van deze tijd… Exterior solutions is schoonmaken zonder schrobben, met respect voor het ondergrond, mens, dier en natuur.

Sander Spam
31/10/17 • 11:09

Is die reactie hierboven van een gebruiker? Of van de producent zelf? Lekker je eigen dure spulletje promoten… Nog even de naam IN HOOFDLETTERS en welke consument schrijft dit: “Exterior solutions is schoonmaken zonder schrobben, met respect voor het ondergrond, mens, dier en natuur”? Enzymen? Ja. Spammen? Nee!

05/12/17 • 18:32

Test green stop remover is a really work perfect. I used it.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld