De lente is weer begonnen dus tijd om de tuin weer helemaal op orde te brengen. We zien dit ook duidelijk terug op onze site. Het artikel: Groene aanslag in tuin natuurlijk verwijderen wordt veel geraadpleegd. Je bent dus niet de enige die worstelt met een groen tuinpad en terras. In de winterdagen hebben mossen en algen door vocht en weinig zonlicht weer flink terrein gewonnen. Maar nu is het tijd om de aanval in te zetten. En wat blijkt uit een test… de natuurlijke aanpak is nog helemaal niet zo gek.

GroenezeepIn het artikel over groene aanslag geven we tips voor het zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk verwijderen van groene aanslag. Wij waren al overtuigd, maar nu wordt het ook nog eens bevestigd door een onderzoek van de consumentenbond. Deze hebben een groot aantal groene aanslagverwijderaars onderzocht en hebben daarbij ook soda en azijn meegenomen. En wat blijkt deze doen niet onder voor al hun chemische concurrenten. Er is maar één chemisch product wat eigenlijk beter scoort. Die willen we natuurlijk niet. Maar Ecologische groene zeep staat vervolgens op de tweede plaats en biologische soda op de vijfde. Op prijs zijn de natuurlijke reinigers helemaal de grote winnaar met € 0.005 cent per m2 tegenover € 0.05 cent per m2 voor de chemische variant.

Groene zeep goed alternatief

Een goed alternatief dus voor de agressieve groene aanslagverwijderaars. Want het is oppassen geblazen met deze chemische middelen. Als je de verpakking leest dan zijn de meeste producten ‘irriterend’ en moet je zelfs een veiligheidsbril en handschoenen dragen. Verder staat er vaak het symbool ‘Milieugevaarlijk’ op, en een waarschuwing dat het middel giftig kan zijn voor levende organismen. En dat lijkt ons niet de bedoeling in ons tuintje.

Als enige nadeel wordt bij de huismiddeltjes groene zeep en soda genoemd dat het effect minder lang blijvend is. Met andere woorden tegels en klinkers worden weer iets sneller groen. Maar dat nemen we voor lief. Een keertje extra schrobben doen we graag voor het milieu en het bespaart dus ook nog geld. Dus heb je dit weekend plannen om je terrastegels aan te pakken begin dan eens met groene zeep. Ga naar: Groene aanslag in tuin natuurlijk verwijderen