Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies in je huis en een behaaglijker binnenklimaat in de winter. Het gemakkelijkste is om de vloer aan de onderkant isoleren, vanuit de kruipruimte. Maar er zijn ook andere opties. Zeker als je vloerverwarming aan laat leggen, is vloerisolatie erg belangrijk. Voor welk soort vloerisolatie je ook kiest, je kunt er behoorlijk wat energie mee besparen. Vloerisolatie valt daarom onder de ISDE subsidieregeling. 

Alles over de subsidie voor vloerisolatie

1
Waarvoor krijg je subsidie?

Er is een landelijke subsidie voor het isoleren van je huis; de ISDE subsidie. Hier vallen verschillende maatregelen onder:


Je kunt subsidie ontvangen voor 1 isolatiemaatregel, of twee maatregelen met elkaar combineren. Dan ontvang je meer subsidie. Om in aanmerking te komen voor de hogere subsidie moet je binnen een jaar (minstens) 2 van de genoemde isolerende maatregelen uit laten voeren. Ook kun je 1 isolatiemaatregel combineren met de aanschaf/installatie van een zonneboiler, warmtepomp, of aansluiting op een warmtenet.

Je kunt dus subsidie ontvangen voor het isoleren van je vloer. Houd er wel rekening mee dat je pas subsidie ontvangt vanaf een minimum aantal vierkante meters isolatie. En ook goed om te weten: vanaf 2022 ontvang je geen subsidie meer voor een combinatie van vloer- en bodemisolatie (om samen de minimale vierkante meters te behalen).

2
Hoeveel subsidie krijg je?

Als je 2 of meer isolerende maatregelen laat uitvoeren, krijg je tot 30% van de kosten terug. Voor 1 maatregel is dat tot 15%. De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter, met een minimaal en maximaal aantal vierkante meters per maatregel. Het bedrag per vierkante meter verschilt per isolatiemaatregel.

Volgens de rekentool van de RVO ontvang je voor bodemisolatie tot 6 euro per vierkante meter, en voor overige vloerisolatie tot 11 euro per vierkante meter. Dit lijkt niet veel, maar kan oplopen tot honderden euro's. In de rekentool kun je ook bekijken hoe hoog jouw subsidie wordt in combinatie met andere isolerende maatregelen die onder deze subsidie vallen.

3
Waar kan je subsidie vloerisolatie aanvragen?

De ISDE subsidie is nationaal en combineerbaar met andere subsidies. Je kunt de subsidie aanvragen via de site van de RVO. Lokaal zijn er soms aanvullende isolatiesubsidies beschikbaar. Deze kun je in onze lokale subsidiewijzer terugvinden.

4
Wat zijn de voorwaarden voor de subsidie vloerisolatie?

Om de isolatiesubsidie te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder vind je de belangrijkste 5. Voor alle voorwaarden voor de subsidie voor vloerisolatie kun je op deze pagina van de RVO terecht.

  1. De maatregelen zijn afgerond bij de aanvraag, en de subsidieaanvraag is ingediend binnen 12 maanden nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald.
  2. Jij bent eigenaar van het huis waar de maatregel is uitgevoerd.
  3. De vloer moet na de werkzaamheden voldoen aan de vereiste en geldende isolatiewaarden (voor vloeren is dit een Rd waarde van minimaal 3,5).
  4. Kies je als isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR? Dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  5. Maatregelen zijn uitgevoerd door een bij de KvK ingeschreven bedrijf. Je moet bij deze aanvraag ook enkele bewijzen indienen (factuur e.d.). Zo laat je zien dat het werk echt is uitgevoerd.

Aan de slag

1
Bereid je vooraf goed voor

Niet elke vloer kan dus vanuit de kruipruimte geïsoleerd worden. Laat je vooraf goed informeren over mogelijkheden, kosten, en de hoeveelheid besparing.

2
Laat je ontzorgen bij de aanvraag

Verdrink je in alle regels en duizelen de cijfers? Geen paniek: de subsidieservice van Simpel Subsidie biedt volledige ontzorging van het hele aanvraag proces voor € 75.00.

Subsidies en leningen voor vloerisolatie in jouw gemeente

Zoals gezegd zijn er naast de landelijke ISDE subsidie soms ook lokale (isolatie-)subsidies beschikbaar. Vul hieronder je gemeente in en zie direct of er aanvullende lokale subsidies bestaan. 

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als ik mijn woonplaats ingeef komt er onder te staan Ik ben een…
maar ik kan niets invullen, maar krijg ook geen resultaat.
Jammer.
Hartelijke groet.
Albert

Hoi Albert,
Bedankt voor het doorgeven. We gaan er direct mee aan de slag! Ik laat het hier weten zodra de subsidietool weer werkt.

Hoi Albert, het is opgelost. Ik hoor graag van je of het weer goed werkt.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.