Dit zijn de beste pannen voor inductie

Kook je al ook op inductie of ga je binnenkort van het gas af? In dat geval kun je vast wel wat tips gebruiken wat betreft pannen. Niet alle pannen zijn namelijk even duurzaam of geschikt om mee te koken op een inductieplaat. Pannen met onder andere aluminium of koper werken niet met inductie: ze geleiden de warmte niet goed. Dit zijn de beste pannen voor inductie.

De beste pannen voor inductie: koekenpannen

1. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan

Beoordeling
4.4/5

4,6/5 van 287 reviews op Bol.com

ons advies
Voordelen
Nadelen

DeBuyer Mineral B; 100% natuurlijk, 99% gerecycled. De stalen pannen van DeBuyer zijn gegarandeerd PFOA en PTFE vrij. De pannen kunnen hoge temperaturen verdragen en zijn daarom perfect te gebruiken voor braden en grillen. Des te vaker de pan gebruikt wordt, des te zwarter deze wordt en des te beter de bakeigenschappen worden.

Beste prijs

2. GreenPan Mayflower Koekenpan

Beoordeling
4.6/5

4,6/5 van 14 reviews op Bol.com

Voordelen
Nadelen

Deze Greenpan Mayflower heeft een Scandinavisch design, maar zijn op het vlak van duurzaamheid ook de pannen van het merk erg goed. Zo wordt er bij de productie rekening gehouden met het milieu. Ter vergelijking: bij de productie van de Thermolon™ keramische antikleeflaag van deze pan wordt 60% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van traditionele antikleeflagen. 

Beste prijs

3. TVS Natura Induction Koekenpan

Beoordeling
4.6/5

4,6/5 van 14 reviews op Bol.com

Voordelen
Nadelen

De groene pannen van het Italiaanse merk TVS zijn volledig van gerecycled aluminium gemaakt. De anti-kleeflaag is gemaakt van plantenextracten. Geschikt voor alle warmtebronnen en dus ook voor inductie. 

Beste prijs

4. GreenPan Cambridge Inductie Koekenpan

Beoordeling
4.4/5

4,4/5 van 59 reviews op Bol.com

Voordelen
Nadelen

GreenPan is een duurzaam merk als het om de beste pannen voor inductie gaat. Hun potten en pannen hebben een goede anti-kleeflaag zonder schadelijke stoffen. Naast dat het in gebruik een prima pan is, ziet het er qua design ook mooi uit.

Beste prijs

De beste pannen voor inductie: stoof- en braadpannen

1. Le Creuset Ronde Stoof-/Braadpan

Beoordeling
4.7/5

9,7/10  van 136 reviews op Coolblue

ons advies
Voordelen
Nadelen

De gietijzeren pannen van Le Creuset gaan eigenlijk een leven lang mee. Het is even een investering, maar als het goed is kun je de pan dan erg lang gebruiken. Deze stoofpan is handig voor, zoals de naam al zegt, stoofpotjes en het bereiden van vlees.

Beste prijs

2. Staub Ronde Stoof-/Braadpan

Beoordeling
4.6/5

9.6/10 van 51 reviews op Coolblue

Voordelen
Nadelen

De Staub Ronde Stoof-/Braadpan is gemaakt van  geëmailleerd gietijzer. Het gietijzer verspreidt de warmte geleidelijk en gelijkmatig en houdt deze goed vast. Iets goedkoper dan Le Creuset, maar ook een pan die lang mee zal gaan.

Beste prijs

3. WMF FusionTec Mineral Stoofpan

Beoordeling
4.7/5

9.4/10  van 26 reviews op Coolblue 

Voordelen
Nadelen

De pannen van WMF zijn betaalbaarder dan de vorige stoofpannen die we hier noemen. Een prima stoofpan voor alledaags gebruik. Door de glazen deksel hou je het kookproces in de gaten zonder warmte te verliezen. 

Beste prijs

De beste pannen voor inductie: soeppannen

1. Le Creuset Les Forgées Pro Kookpan

Beoordeling
5/5

5/5 van 2 reviews op Bol.com

ons advies
Voordelen
Nadelen

Pannen van Le Creuset hebben een levenslange garantie en gaan een leven lang mee. Met deze soeppan maak je niet alleen soep klaar, maar ook rijst of aardappels. Goed om te weten is dat de pannen een veilige antiaanbaklaa hebben; ze voldoen aan alle strenge eisen en bevatten geen schadelijke stoffen.

Beste prijs

2. BK Soeppan

Beoordeling
4.7/5

4,7/5 van 57 reviews op Bol.com

Voordelen
Nadelen

De BK Soeppan van 11 liter heeft een speciale bodem die zorgt voor een snelle opwarming en een juiste warmteverdeling. Door de glazen deksel kun je daarnaast het kookproces gemakkelijk volgen zonder warmte te verliezen. Hiermee ben je gelijk energiezuinig.

Beste prijs

3. WMF Function 4 Soeppan

Beoordeling
4.5/5

9,1/10 van 17 reviews op Coolblue

Voordelen
Nadelen

De WMF Function 4 Soeppan is gemaakt van RVS en heeft een handige glazen deksel. Hierdoor hou je het kookproces in de gaten en verlies je geen onnodige warmte. De deksel heeft daarnaast  4 handige standen. Zo zijn er grote en kleine gaatjes voor het afgieten van rijst en pasta. Verder is er een grote opening voor het afgieten van aardappelen en een dichte stand om de stoom in de pan te houden. vaatwasser.

Beste prijs
beste pannen voor inductie

Waarom koken op inductie duurzamer is

In dit artikel leggen we je alles uit over koken met inductie pannen en waar je bij het kopen op moet letten. Maar waarom is koken op inductie eigenlijk duurzamer? Dat heeft te maken met de energie die vrijkomt. Bij een gasfornuis komt er veel warmte vrij, maar gaat er ook veel warmte verloren. Dat komt omdat de warmte niet direct naar de pan gaat, maar eerst naar verwarmingsplaten op het fornuis. 

Bij een inductieplaat wordt de pan direct verwarmd en is er geen ‘tussenstop’. Ook koelt een inductieplaat snel af, waardoor je ook energie bespaart. Daarnaast is dat ook een stuk veiliger, want je kunt niet per ongeluk het gas aan laten staan. De plaat schakelt vanzelf uit als er geen pan op staat. Hier vind je een vergelijking van de meest zuinige en beste inductiekookplaten

Gerelateerde artikelen

duurzaam koken

Duurzaam koken

Wat is duurzaam koken? Wij geven je tips om je keuken te verduurzamen en leggen uit hoe je begint met duurzamer koken (en minder weggooien).

Lees verder
Paula

Paula

Paula Heeger (26) is freelance redacteur voor Duurzaamthuis.nl. Ze schrijft over duurzaam schoonmaken, insecten en lifestyle. Naast schrijven luistert ze podcasts, probeert ze haar balkon zo groen mogelijk te krijgen en blogt ze over boeken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.