Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Cocomat matras

Verantwoord slapen op een coco mat matras

Ben je binnenkort toe aan een nieuw matras? Kies dan voor een duurzaam exemplaar. Dit is beter voor jou én voor het milieu. Reguliere matrassen zijn vaak gemaakt van polyurethaan of traagschuim. Het productieproces van deze matrassen is niet duurzaam en er worden in bijna alle gevallen schadelijke stoffen gebruikt. Ook is het recyclen van reguliere matrassen bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er steeds meer (aanbieders van) duurzame matrassen. Een van deze aanbieders is Coco-Mat. Hieronder vertellen we je meer over handgemaakte en natuurlijke matrassen van dit merk.

Opbouw cocomat matras

Wat is een Coco Mat matras?

De matrassen van Coco Mat zijn stuk voor stuk duurzaam handgemaakt in Griekenland. Onder goede arbeidsomstandigheden en met respect voor het ecosysteem van de regio. Alle producten van Coco Mat worden gemaakt van natuurlijke materialen uit duurzame bronnen; onder andere kokosvezels, natuurlijk rubberlatex, biologisch katoen, zeegras, en hout. Coco Mat heeft daarmee een vrijwel neutrale koolstof-voetafdruk en een recyclingpercentage van bijna 96%. 

De matrassen van Coco Mat zijn opgebouwd uit verschillende lagen van deze verschillende duurzame materialen. Kokosvezel en paardenhaar zorgen voor stevigheid, terwijl bijvoorbeeld natuurlatex zorgt voor zacht comfort.

Niet alleen zijn alle producten gemaakt van natuurlijke grondstoffen en duurzaam geproduceerd, ze zijn ook nog eens hypoallergeen, wat cocomat een geschikt maakt voor iedereen. En ook belangrijk om te weten voor iedereen met een huisstof allergie: alle matrashoezen zijn afneembaar en wasbaar.

Geen metalen vering

Een van de belangrijkste verschillen tussen reguliere matrassen en die van Coco-Mat: de matrassen van Coco-Mat hebben geen metalen veren. Het merk zegt daarover het volgende: ”natuurlijke materialen geven gelijkmatige steun aan het lichaam. Met metalen veren vallen de steunpunten op de verbindingspunten van de veren. Daar tussenin ontbreekt de steun.” Een ander voordeel van natuurlijke vering: natuurlijke materialen maken geen geluid. De veren in reguliere matrassen zijn weliswaar met katoen bekleed, maar kunnen op den duur toch geluid gaan produceren. Tenslotte blijft natuurlijke vering ook nog eens langer goed, vooral als deze intensief wordt gebruikt.

Cocomat matras

Aanbod

Coco-Mat verkoopt op dit moment zes soorten matrassen. Zoals gezegd is elke soort opgebouwd uit verschillende lagen duurzame materialen, wat zorgt voor zes types ondersteuning en comfort. Alle matrassen zijn op aanvraag verkrijgbaar in alle afmetingen en kosten tussen de 1000 en 2000 euro. De matrassen zijn te koop in 3 winkels in Nederland: in Arnhem, Amsterdam en Rotterdam. Je kunt de matrassen niet bestellen om op proef te liggen, maar je kunt wel proefslapen op deze matrassen in een aantal hotels.

Naast matrassen verkoopt het merk ook hoofdkussens, eikenhouten bedframes, beddengoed en handdoeken. Ook deze producten zijn stuk voor stuk duurzaam geproduceerd en gemaakt van natuurlijke materialen. Voor deze producten kun je terecht in de fysieke winkels, en in de webshop van Coco-Mat.

Coco-Mat reviews

Er zijn weinig onafhankelijke reviews van Coco-Mat matrassen te vinden. Daarom horen we in de reacties onder dit artikel graag jouw mening. Uit reacties onder een eerdere versie van dit artikel hebben we alvast de volgende conclusie kunnen halen:

1
Garantietermijn

Men was niet tevreden over de garantietermijn en klachtafhandeling van Coco-Mat. De garantietermijn is de eerste 4 tot 10 jaar 100%, daarna 20 tot 25%. Een aantal matrassen zakte door na de 100% garantietermijn (maar binnen de levensduur die Coco-Mat belooft). Met deze klachten is vervolgens niets gedaan. Maar let op: deze reacties zijn van meer dan 7 jaar geleden. Wellicht is de klantenservice inmiddels verbeterd.

Andere online Coco-Mat reviews laten het volgende weten:

2
Aardse geur

De natuurlijke materialen in de matrassen verspreiden de eerste paar weken een subtiele aardse geur. De geur is onschadelijk en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

3
Huisstofmijt

Door alle natuurlijke materialen is het matras een geliefde plek voor huisstofmijt. Coco-Mat zegt daar op haar website het volgende over: ''zolang de hoezen van onze matrassen geregeld worden gewassen, zal de huisstofmijt er niet gedijen."

4
Mooie afwerking

Men vindt de afwerking van de matrassen erg mooi: 'je krijgt echt waar voor je geld'. In een andere review is te lezen: 'Zowel de kwaliteit als het comfort wat deze matrassen bieden is ver boven gemiddeld.'

5
Verschillende hoogtes matrassen

Tweepersoonsmatrassen bestaan uit twee losse delen, die aan de bovenkant met een enkele naad aan elkaar vastgemaakt zijn. Helaas zijn de twee losse delen vanwege hun natuurlijke materialen niet altijd precies even hoog. Dit kan als vervelend worden ervaren.

6
Inzakken

De matrassen zakken op bepaalde plekken na een tijdje in. Maar, volgens een van de reviews is dit gemakkelijk te voorkomen door het matras met enige regelmaat om te draaien.

7
Positieve winkelervaring

Men is over het algemeen ontzettend positief over de klantenservice in de fysieke winkels: 'Winkelpersoneel is ontzettend behulpzaam, zonder het gevoel te geven dat ik iets moet kopen.', 'Echt een bedrijf waar je gehoord wordt, geholpen wordt en met veel energie naar buiten gaat.'

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat ik eigenlijk mis in het kopje hierboven is een Hästens bed aangezien die ook alleen maar natuurlijke materialen gebruiken

Graag krijgen we advies over een behaaglijke natuurmatras zonder knopen en wat dies meer zij en geschikt voor lichtgewichten, liefst ook met zijde in
de tijk en toch betaalbaar

Beste mensen, ik was er zeker van dat een matras van Frans Segers uit De Wijk het beste matras zou zijn. Hij kan het met verve promoten.
Of een matras bij je past merk je pas als je erop slaapt. En toen had ik het errug koud, helemaal geen behaaglijk matras. En dat ging niet over in de vier weken dat ik erop sliep. Plus dat er knopen in het matras zitten die in de weg zitten bij op je heup draaien, vrijen of zitten (zit ik op mijn pen?). Geen goede klachtafhandeling. Men staat helemaal niet open als dit matras niet bij je past. “Het matras is goed, het ligt aan uw ervaring van het matras.” Lavital is ook de naam van dezelfde matrassen.

Wij ook Klacht cocomat. Wij hebben een cocomat matrassen gekocht in 2011, bij cocomat Noordwijk. Zaak bestaat inmiddels niet meer, wij hebben geen goede ervaringen met de matrassen, nooit lekker op gelegen en inmiddels zijn ze veranderd in een hangmat(binnen 4 jaar!). Wij kunnen weer in de boedel gaan tasten, want service, tja dan moet je bij de dealer zijn…..en die is er niet meer.

zeer ontevreden over Cocomat 7 jaar terug ,matras Atlas 180×200 en top matras Iviskos aangeschaft.
Na 7 jaar stond ik op met iedere dag rugpijn en waren bijde matrassen verzakt. Contact opgenomen met Rob van Blaaderen waarop zijn antwoord was: Matras Atlas 20 jaar garantie, waarvan 5 jaar 100 %; 6 – 11 jaar 25 %; 12 – 20 jaar 20 %
Topmatras Iviskos 12 jaar garantie, waarvan 3 jaar 100 %; 4 – 7 jaar 25 %; 8 – 12 jaar 20 %.
Zeer misleidend dus na 5 jaar is je garantie 25% Er is niets meer met mijn klacht gedaan.
Nooit meer Cocomat voor mij dus!

Ik heb palmkool in mijn miuetson gezet, maar dat is eigenlijk zonde. Het is een prachtige plant, juist op het moment dat mijn siertuin uit allemaal lege takjes bestaat. Bovendien bieden de grote bladeren bescherming aan insecten (nuttige en schadelijke, dus wel goed wassen voor gebruik). Dus volgend jaar gaat de palmkool gewoon in mijn siertuin en dat kan ik iedereen aanraden.

Welk soort matras je ook gebruikt, hoe lang ze ook mee gaan.
Belangrijk is dat ze goed worden onderhouden.
Slaaphappy biedt de mogelijkheid om de duur aangeschafte matras, doormiddel van een gepatenteerd systeem te onderhouden en hier mee de levens duur te verlengen.
En een schoonmatras is ook nog eens beter voor de gezondheid. Dus alle reden om eens een kijkje te nemen op http://www.slaaphappy.nl en maak een afspraak.

Ik ben super geïnteresseerd in een Green Sleep matras, op advies van een goede buur, die er al vijftien jaar plezier van heeft.
De afmetingen van mijn bed zijn 80×190. Graag wil ik weten wat de prijs is van zo’n matras.

Met vriendelijke groet en in afwachting van uw bericht op mijn emailadres, Joke Benz.

Liever geen…….schuim plastic en schuim rubber. Traagschuim-Koudschuim-Latex synthetisch-Latex natuurlijk-polyether enz.duur of goedkoop je slaapt op een pons gemaakt van plastic of rubber. Het plastic en rubber zelf zijn water en lucht dicht. De spons-schuim structuur absorbeert vocht en isoleert (warmte stuwing). Niet zulke beste eigenschappen voor een matras. Je kan er geen kleding van dragen. Je lichaam verdraagt deze materialen niet. Raar eigenlijk en niet logisch……….slapen op een plastic of rubber matras. Geen echt lichaams vriendelijke materialen. Liever echt …….dan namaak. Bio-katoen-wol-linnen-paardenhaar-hennepvezel enz.Natuurzuiver en composteerbaar en duurzaam. Zuiver natuurlijke materialen zijn als enige lucht en vocht doorlatend en zijn thermisch (warmte) neutraal. Top kwaliteit, high-tech. Direct uit de natuur eerlijk en natuur zuiver. Denk maar aan kleding. Natuurlijke materialen zitten prettig en comfortabel. Plastic en rubber zitten benauwd, voelt broeierig aan en zijn niet comfortabel . Opmerkelijk………60% goedkoper. Natuur zuiver slapen is per nacht 60% goedkoper, bij gelijke besteding. Houd… Lees verder »

Tijdens een studiedag onlangs in Woudenberg ben ik in gesprek gekomen met een adviseur van Innocare, dat werkzaam is op het gebied van houdingsmanagement voor mensen die zichzelf niet goed kunnen bewegen of omdraaien. Denk aan sommige verpleeghuispatienten en meervoudig gehandicapten.
Tijdens die workshop werd overduidelijk aangetoond hoe belangrijk het is dat wij ons geregeld omdraaien in bed, en dat comfortabele ondersteuning daar niets aan af doet. Ik beschik over meer informatie hierover voor de geinteresseerden

Dit zijn mooie voorbeelden, maar zullen ook wel ontzettend duur zijn dit soort bijzondere bedden.
Mijn man en ik waren al even op zoek een beddenspeciaalzaak die ons goed advies kon geven over het kopen van een goed bed voor een redelijke prijs. Mijn man slaapt de laatste jaren namelijk erg slecht vanwege de pijn in zijn rug, waardoor wij gebaat waren bij een kwalitatief hoogwaardig bed samen met het advies van een slaapspecialist. Uiteindelijk kwam ik via Google uit bij Slaapgilde waar we goede informatie konden vinden over de slaapproblemen van mijn man en een filiaal vonden die dicht bij ons in de buurt was. In de winkel werden we super geholpen en mijn man slaapt in ons nieuwe bed beter dan ooit tevoren!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.