Natuursteen vloer/ Plavuizen

natuursteen-plavuizen-duurzaam

Productieproces: natuursteen wordt gewonnen in groeven en vervolgens gezaagd en gepolijst.
Uitstraling: de kleur is afhankelijk van het type natuursteen. Er zijn wel verschillende afwerkingen mogelijk: een matte (geslepen) afwerking laat de natuurlijke uitstraling van het materiaal het beste uitkomen.
Toepasbaarheid: plavuizen zijn geschikt voor alle ruimten.
Onderhoud: men kiest vaak voor een natuurstenen vloer vanwege het makkelijke onderhoud. Het is mogelijk de vloer in een natuurwas te zetten en dit regelmatig te herhalen. Dit geeft een glanzende laag over de tegels. Een andere optie is om de vloer regelmatig in te wassen met een zachte zeep. Dit vult de poriën en voorkomt dat het vuil in de vloer trekt.
Levensduur: plavuizen hebben een zeer lange levensduur en zijn daardoor zeer duurzaam.
Milieubelasting: er is geen koolstofrijk verbrandingsproces nodig voor het winnen van de plavuizen. Zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels is de milieubelasting laag. Maar de landschapsaantasting is wel behoorlijk.
Giftige stoffen: er komen geen giftige stoffen vrij.
Keurmerk: onbekend
Hergebruik: de afgedankte plavuizen kunnen goed worden hergebruikt.

Tips?

We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x