Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zeegras tapijt duurzaam

  Zeegras tapijt

  zeegras-tapijt-duurzaam

  Productieproces: zeegras is een grassoort welke wordt gekweekt in brak water bij de mondingen van een rivier in de zee. De vezels worden tot een harde draad gesponnen, waarvan vervolgens een tapijt geweven kan worden. Weven gaat moeizaam, dus men beperkt zich meestal tot eenvoudige patronen.
  Uitstraling: tapijten van zeegras hebben een mooie kleur, maar er is een beperkt kleurassortiment. Zeegras kan namelijk niet geverfd worden omdat het niet gevoelig is voor vocht. De natuurlijke kleuren variëren van beige tot geel, van bruin tot groen.
  Toepasbaarheid: zeegras is geschikt voor vrijwel elke ruimte omdat het heel sterk is. Het is zelfs geschikt voor natte ruimten of het balkon.
  Onderhoud: omdat zeegras gemaakt wordt van een waterplant is het goed bestand tegen water. Het moet zelfs regelmatig (1x per maand) bevochtigd worden met een natte dweil om de vezels veerkrachtig en glanzend te houden.
  Levensduur: zeegras is zeer sterk.
  Milieubelasting:
  Giftige stoffen: zeegras heeft behoefte aan vocht, maar ventileer de ruimte goed, anders kunnen er schimmels ontstaan.
  Keurmerk: onbekend
  Hergebruik:
  Zeegras is volledig biologisch afbreekbaar.

  Tips?

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.