Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Sisal vloer duurzaam

  Sisal vloerbedekking

  sisal-vloer-duurzaam

  Productieproces: Sisal wordt gewonnen uit de Agave, die veelal verbouwd wordt in Afrika en Zuid-Amerika. Het wordt geweven tot een tapijt met daarachter een natuurlijke rug.
  Uitstraling: Van sisal werd vroeger voornamelijk touw gemaakt. De structuur is dan ook wat ruwer dan bijvoorbeeld van wol. Maar net als wol ademt sisal, is het vochtregulerend en niet statisch oplaadbaar. Sisal tapijt is in verschillende weefpatronen en met name natuurlijke kleuren verkrijgbaar.
  Toepasbaarheid: in veel ruimten te gebruiken. sisal is wel vochtgevoelig.
  Onderhoud: sisal is gevoelig voor vocht, zonlicht en vlekken. Vlekken moeten z.s.m. worden gedept met water.
  Levensduur: sisal heeft in principe een lange levensduur, maar door de vlekgevoeligheid wordt deze aanzienlijk korter. Een goede luchtvochtigheid in de ruimte verlengt de levensduur van een sisal vloerafwerking.

  test
  Milieubelasting: Sisal komt van ver, dus het energiegebruik voor transport is hoog.
  Giftige stoffen: er komen geen giftige stoffen vrij uit sisal. Wel kunnen er resten van bestrijdingsmiddelen aanwezig zijn.
  Keurmerk: onbekend

  test2
  Hergebruik: aan het eind van de levensduur kan het materiaal op een natuurlijke manier afgebroken worden.

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. test

  Tips?

  We willen graag een database opstellen van duurzame materialen. Het overzicht van vloeren is een begin. We staan dan ook open voor opmerkingen en aanvullingen. Op deze manier hopen we ons overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mist u een duurzame vloer of heeft u nog tips laat het ons dan weten.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.