Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Nul energie woning

  Lage Energiewoning

  In een lage energiewoning zijn allerlei maatregelen getroffen om het energieverbruik te beperken. De woning is compact gebouwd en de buitenschil van het huis is bovengemiddeld geïsoleerd. Een lage energiewoning verbruikt jaarlijks gemiddeld 50kWh per vierkante meter vloeroppervlakte en is hiermee stukken zuiniger dan de traditionele bouw.

  nul-energie-woning

  Lage energiewoning

  Bij een lage energiewoning worden er in essentie dezelfde technieken toegepast als bij een nul energie huis: goed isoleren, goed luchtdichten, ventileren met warmterecuperatie en de winterzon benutten. Dit allemaal echter in een iets mindere mate. Meer lezen over een nul energie huis

  Voordelen lage energiewoning

  • Een lage energiewoning verbruikt minder energie dan een traditionele woning waardoor je bespaart op je energierekening.
  • Omdat je de verwarmingskosten aanzienlijk beperkt, ontstaat er een terugverdieneffect.
  • Door een lager energiegebruik is de CO2 uitstoot ook lager. Een lage energiewoning is dus beter voor het milieu.
  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  1 Reactie
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.