Zelf vloer isoleren

Zelf je vloer isoleren scheelt veel geld, vaak meer dan 50%. Toch is het niet altijd de meest verstandige keuze. Hieronder wat belangrijke punten om rekening mee te houden.

Subsidie

Je hebt alleen recht op subsidie als je je isolatie laat aanbrengen door een deskundig bedrijf. Bovendien geldt er een lager BTW-tarief van 9% op arbeidskosten voor isolatie. Ondanks dat is zelf je vloer isoleren bijna altijd goedkoper. Je betaalt dan alleen de materialen en gereedschappen als je die nog niet hebt.

Kruipruimte zelf isoleren

Zelf je kruipruimte isoleren kan sowieso alleen als je kruipruimte diep genoeg is om in te gaan. Er zijn veel factoren die voor problemen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld bij dampremmende folie of thermoskussens: als je dat niet goed plaatst, kan je schimmelproblemen of houtrot krijgen. Tot slot kost het veel tijd. Je moet rekenen op minstens twee volle dagen als je zelf folie en isolatiemateriaal aanbrengt.

Lees hier de ervaringen van de familie Kleinman met het zelf isoleren van de kruipruimte. Zie het onderstaande fragment waarin je praktisch wordt meegenomen.

Vloer zelf isoleren

Op zich is zelf je vloer isoleren goed te doen: zeker als je een vloer met laminaat of PVC hebt. Wat wel veel werk is, is het leeghalen van je huis. We adviseren dan ook alleen je vloer te isoleren aan de bovenkant als je toch al aan het verbouwen of verhuizen bent.

Heb je een tegelvloer? Dan is het wegbreken van je vloer een flinke en fysiek zware klus. Die kan je beter uitbesteden aan mensen met meer ervaring.

Kijk hier voor de pagina houten vloer isoleren en kijk hier voor de pagina vloer isoleren zonder kruipruimte.

Bodemisolatie

De bodem van je kruipruimte isoleren, is eigenlijk een soort laatste optie. Deze optie wordt vooral gebruikt als kruipruimte-isolatie niet mogelijk is. Deze klus moet je altijd laten doen. Er worden speciale isolatiechips in je kruipruimte geblazen. Daarvoor heb je speciale blazers nodig: een investering die je niet snel zelf zult (kunnen) doen.

Gerelateerde artikelen

Sustainable

Isolatie subsidie

Ontdek hier de belangrijkste isolatie subsidies. Vind een samenvatting van de eisen, een link naar de aanvraag, andere subsidies en vergelijk offertes.

Lees verder
Insulation
Duurzaam wonen

Huis isoleren

Je huis isoleren is een eerste stap om je energieverbruik flink te reduceren. Overzicht isolatie mogelijkheden en subsidie overzicht.

Lees verder

Annika Van veen

Met mijn bijdrage aan duurzaamthuis hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.