Schapenwol

Schapenwol is het meest optimale isolatie materiaal. schapenwol isolatie bestaat voor 100% uit de dierlijke vezel keratine (schapenwol). Keratine is een vernieuwbare (wol groeit telkens weer terug bij het schaap), bio-ecologische en secundaire grondstof en daarmee bijzonder milieuvriendelijk.

Schapenwol heeft een uitstekende isolatiewaarde en warmte accumulatie in alle seizoenen en is damp- en vocht regulerend. Daarnaast is schapenwol brandwerend, zelfdovend en is bijzonder prettig in de verwerking. Uit een Duits onderzoek is gebleken dat proteïne, waaruit schapenwol grotendeels bestaat, schadelijke gassen als formaldehyde, ammoniak en radon bindt en omzet in onschadelijke aminozuren. Hierdoor verbetert het binnenklimaat door het gebruik van wolisolatie.

Schapenwol isolatie deken

Toepassing: Schapenwol wordt gebruikt als thermische en akoestische isolatie van daken, vloeren, gevels, in plafonds en binnenmuren.
Voordelen: Schapenwol heeft goede vochtregulerende eigenschappen. Schapenwol kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan water absorberen. Schapenwol neutraliseert schadelijke gassen in huis waardoor de lucht binnenshuis gezonder wordt.
Nadelen: Het enige nadeel van schapenwol isolatie is eigenlijk de prijs. Een wollen spouwmuur is al gauw drie keer zo duur als een muur gevuld met glas- of steenwol.
Verkrijgbaar in: Schapenwol isolatie wordt meestal geleverd in dekens, maar er zijn ook ‘platen’ van wol verkrijgbaar. Beide zijn eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver.
Isolatiewaarde: 0.035*
Kostenindicatie: Gemiddeld 0,7 tot 1,2 € per kilo
Behandeling: Schapenwol isolatie bevat geen chemische bindmiddelen of brandvertragers. Er is enkel een klein percentage motwerende stof toegevoegd.
Leverancier(s): ecologisch 

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.