Hennep is een veelzijdige en snel groeiende plant. Van de plant kunnen zowel de vezels als de harde stukken schil gebruikt worden voor het produceren van duurzaam isolatiemateriaal.

Door de enorme groeisnelheid van hennep krijgt onkruid bij de groei geen kans waardoor er nauwelijks bestrijdingsmiddelen tijdens de productie gebruikt hoeven te worden. Tijdens de groei zuivert hennep de lucht door grote hoeveelheden CO2 om te zetten. Hennep heeft dus al CO2 bespaart vóór het als isolatie materiaal word ingezet. Door met hennep te isoleren bespaar je dus niet alleen energie! Hennep zorgt voor een aangenaam en gezond binnen- en buitenklimaat.

Natuurlijk isolatiemateriaal

Toepassing: Gevelisolatie en dakisolatie. Isolatie van scheidingswanden, voorzetwanden, plafondsystemen.
Voordelen: De verwerking van hennep isolatie is schoon en stofarm. Hennepvezel neemt goed vocht op en verdeelt dit waardoor een optimale vochtregulatie ontstaat. Daarnaast heeft hennep goede akoestische eigenschappen.
Nadelen: Hennep is kwetsbaar voor vocht. Niet toepassen bij hele vochtige locaties
.
Toepassing: Hennep is geschikt voor isolatie van daken, muren en vloeren.
Verkrijgbaar in: Rollen en platen met een dikte van: 30 – 100 – 120 – 190 mm
Isolatiewaarde: 0.040*
Kostenindicatie: 17,50 euro per m2 van 100 mm
Behandeling: Hennepvezels bevatten geen eiwitten waardoor het materiaal geen chemische behandeling tegen motten en kevers nodig heeft. Wel worden brandvertragende middelen toegevoegd. Dit hoeft niet schadelijk te zijn als het natuurlijke stoffen betreft zoals soda.
Leverancier(s): HempFlax

*De Lambda waarde geeft de warmtegeleiding aan van het materiaal. Deze wordt uitgedrukt in W/mK. Hoe LAGER de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert en warmteverlies tegenhoudt.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Alle reacties
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx