Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame slaapkamer natuurlijke materialen

Duurzame slaapkamer

De meeste van ons brengen de meeste tijd door in de slaapkamer. Daarom is het logisch om juist hier extra aandacht te schenken aan de gebruikte materialen. In de slaapkamer moet de lucht zo schoon en gezond mogelijk zijn.

We brengen gemiddeld ongeveer 9 uur per dag door in de slaapkamer. Slaap hebben we dagelijks nodig om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. In ons hectische leven is de slaapkamer eigenlijk de enige plek waar je even tot rust kunt komen. Bij de inrichting van deze ruimte moet dan ook alles in het teken staan van ontspanning. Kies voor duurzaamheid in je slaapkamer!

Tips voor duurzaam wonen in de slaapkamer

Er zijn allerlei mogelijkheden om de duurzaamheid van je slaapkamer en het binnenklimaat te verbeteren. Denk aan je bed, matras en dekbed. Maar denk ook na over de vloer en bijvoorbeeld de verf op de muur. Hoe natuurlijker je omgeving hoe lekkerder je slaapt.

  • Zet tijdig de verwarming laag voor u naar bed of weg gaat
  • Kies voor een duurzaam geproduceerd bed of boxsping (latex, wol en hout)
  • Slaap altijd met je raam open
  • Lakens, moltons, en overtreksets van biologisch katoen of linnen

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.