Beste warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is de meest duurzame wasdroger die er is. Deze droger hergebruikt de warme lucht en is hierdoor een stuk zuiniger. In dit artikel hebben we de warmtepompdroger al vergeleken met andere soorten wasdrogers. In dit artikel vergelijken wij verschillende warmtepompdrogers om jou aan de beste warmtepompdroger te helpen.

Direct naar

Er zijn enkele belangrijk factoren om op te letten bij de aanschaf van een warmtepompdroger:

  • Grootte
  • Energieverbruik
  • Prijs
  • Geluidsniveau

Bij de aanschaf van een warmtepompdroger, maar ook een wasdroger in het algemeen, is het goed om te kijken hoe groot jouw droger moet zijn. Ben je maar alleen of met z’n tweeën? Dan is een droger met een capaciteit van 7kg groot genoeg. Heb je groter gezin? Dan moet je wel kijken naar de grotere wasdrogers.

Het energieverbruik en energielabel van een warmtepompdroger is ook belangrijk om op te letten. Energielabel A+++ is de meest energiezuinige klasse. Deze zijn wat duurder in de aanschaf maar dit verdien je terug door de lagere energierekening. 

De aanschafprijs kan dus ook belangrijk zijn om op de letten bij de aanschaf van een warmtepompdroger. Maar vergeet hierbij dus niet dat je met een duurdere A+++ droger je aanschafkosten terug verdient door de lagere energierekening die je hebt dan met een A+ of B label droger.

Het geluidsniveau is een factor die voor sommige mensen zeker ook van belang is. Als je in een appartement woont of de droger staat in de badkamer of keuken, dan is het wel prettig als je warmtepompdroger niet te veel geluid maakt. Het geluidsniveau van een wasdroger wordt uitgedrukt in dB. Een stille warmtepompdroger heeft een geluidsniveau van 64dB of minder. 

Hieronder vergelijken we warmtepompdrogers op basis van de bovenstaande factoren om te kijken wat de beste warmtepompdroger is als je let op energieverbruik, beoordelingen en kosten. We verdelen ze onder in 1-2 persoonshuishoudens, 3-4 persoonshuishoudens en 5+ persoonshuishoudens. 

Beste warmtepompdroger: 1-2 persoonshuishoudens

1. Whirlpool FTBE M10 72

Beoordeling
4.5/5

9/10 van 229 reviews op Coolblue

ons advies
Kenmerken

De Whirlpool FTBE M10 72 is een warmtepompdroger met een capaciteit van 7 kilo en energieklasse A++. Dit maakt deze droger geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Heb je niet veel kledingstukken te drogen? Deze warmtepompdroger heeft de technologie ‘6th SENSE technologie’, hiermee past het apparaat het water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid kleding en is de droger dus extra zuinig. 

Beste prijs

2. Samsung DV70TA000TE

Beoordeling
4.25/5

8.5/10 van 4 reviews op Coolblue

ons advies
Kenmerken

De Samsung DV70TA000TE/EN heeft energielabel A++ en is hiermee dus relatief milieuvriendelijk. In deze warmtepompdroger blijft de kleding voor één of 2 personen langer mooi dankzij het OptimalDry systeem. Dit systeem meet met sensoren hoe vochtig je wasgoed is tijdens het drogen. Is je kleding droog? Dan stopt de wasdroger automatisch. 

Beste prijs

3. Bosch WTR83V00NL

Beoordeling
4.65/5

9.3/10 van 6 reviews op Coolblue

ons advies
Kenmerken

De Bosch WTR83V00NL is met energielabel A++ een relatief milieuvriendelijke warmtepompdroger. Met de capaciteit van 7kg droog je het wasgoed voor een klein huishouden van 1 tot 2 personen. De AutoDry techniek beschermt je kleding. Sensoren in de warmtepompdroger meten de temperatuur en vochtigheid van je wasgoed en passen daar de droogtijd op aan.

Beste prijs

1. Beko DS 7433 PXW

Beoordeling
4/5

8/10 van 13 reviews op Mediamarkt en Bol.com

ons advies
Kenmerken

De BEKO DS 7433 PXW heeft energielabel A++ en is dus relatief energie-efficiënt. Deze warmtepompdroger heeft een capaciteit van 7 kg. Het display is makkelijk te bedienen en daardoor gebruiksvriendelijk.

Beste prijs

2. Beko DS7331PX0BX

Beoordeling
3.8/5

7,6/10 van 13 reviews op Bol.com

Kenmerken

Deze Beko DS7331PX0BX is een warmtepompdroger met een vulgewicht van 7 kg en verschillende technieken zoals de optisense techniek, eco gentle en een aquawave trommel. De droger heeft slechts een energielabel A+ en is hiermee dus de minst milieuvriendelijke droger die wij hier vergelijken. 

Beste prijs

Beste warmtepompdroger: 3-4 persoonshuishoudens

1. Beko DR8534GX0

Beoordeling
4.3/5

8,6/10 van 23 reviews op Bol.com

Kenmerken

Dit model uit de Comfort line wasdrogers van Beko heeft een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Zo beschikt deze droger over wel 16 programma’s, heeft hij een vulcapaciteit van maar liefst 8 kilo, startuitstel en een groot LCD display. Tenslotte heeft het het beste energielabel A+++. 

Beste prijs

2. Bosch WTR88T00NL

Beoordeling
4.6/5

9.1/10 van 55 reviews op Coolblue, Bol.com en bcc

Kenmerken

Met de Bosch WTR88T00NL is een energiezuinige droger met label A+++. Deze droger voorkomt dat je kleding snel slijt dankzij het autoDry systeem dat met vochtigheidssensoren meet hoe vochtig je wasgoed is. Zodra alles droog is, stopt de warmtepompdroger direct.

Beste prijs

3. Siemens WT45W475NL

Beoordeling
4.8/5

9.6/10 van 165 reviews op Mediamarkt en bcc

Kenmerken

De Siemens WT45W475NL is in deze categorie iets minder milieuvriendelijk met een energielabel van A++. Deze warmtepompdroger beschikt over een zelfreinigende condensor waardoor deze droger zichzelf automatisch schoonmaakt. Met het grote LED-display altijd zicht op alle opties en functies. 

Beste prijs

Beste warmtepompdroger: 5+ persoonshuishoudens

1. LG RC90V9AV2W

Beoordeling
4.9/5

9,8/10 van 1793 reviews op Coolblue en Bol.com

ons advies
Kenmerken

De LG RC90V9AV2W is met een A+++ energieklasse een zeer zuinige droger. Hij heeft een capaciteit van 9 kilogram, daarmee droog je het wasgoed van 5 of meer personen. Dankzij de stoomfunctie komt je kleding minder gekreukt uit de droger, waardoor je achteraf minder strijkwerk hebt. 

Beste prijs

2. Samsung DV90T6240LH

Beoordeling
4.55/5

9,1/10 van 19 reviews op Coolblue

ons advies
Kenmerken

De Samsung DV90T6240LH heeft de techniek ‘Hygiene Care’ waarmee je huisstofmijt, bacteriën en allergenen in je wasgoed verwijdert. De machine adviseert je, dankzij de AI Control, automatisch over het beste droogprogramma voor elke lading. Ook fijn is dat deze droger relatief stil is voor een droger. 

Beste prijs

3. Bosch WTXH8M00NL

Beoordeling
4.5/5

9/10 van 1814 reviews op Coolblue, bcc en Mediamarkt

ons advies
Kenmerken

Deze energiezuinige droger heeft een energielabel A+++. Dankzij het autoDry systeem houden vochtigheidssensoren je wasgoed in de gaten. Is je was droog? Dan stopt de wasdroger direct. Zo bespaar je energie en blijft je favoriete outfit langer als nieuw. 

Beste prijs

1. Samsung DV90TA240AE

Beoordeling
4.5/5

9/10 van 53 reviews op Coolblue en Bol.com

ons advies
Kenmerken

De Samsung DV90TA240AE is een zeer energiezuinige droger met energielabel A+++. Zodra de vochtigheidssensoren meten dat je wasgoed droog is, stopt de droger meteen. Hiermee bespaar je energie en blijven je kleren langer mooi. 

Beste prijs

2. Miele TSJ 663 WP Eco

Beoordeling
4.85/5

9.7/10 van 18 reviews op Coolblue en Bol.com

Kenmerken

De Miele TSJ 663 WP Eco is een ruime, energiezuinige A+++ warmtepompdroger. Een leuk extraatje aan deze droger is dat je hem op afstand kan bedienen. Je koppelt de wasdroger aan je smartphone of tablet. Vanaf je werk zie jij wanneer je beddengoed droog is. 

Beste prijs

Gerelateerde artikelen

Hanne Cox

Expertise: 
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.