Vloerverwarming besparingHet kan interessant zijn om eens te kijken naar de pomp van je vloerverwarmingssysteem. De meeste, bestaande, vloerverwarmingsverdelers bevatten namelijk nog een ouderwetse D-label CV pomp voor het rondpompen van het warme water van je vloerverwarming. Vaak staat deze pomp 24 uur per dag / 7 dagen per week te draaien zonder dat er warmtevraag is. Het kan dus slim zijn om vloerverwarmingspomp te vervangen door nieuwe versie met een A-label.

Energiebesparing vloerverwarmingspomp

Een, ongeregeld standaard pomp kost huishoudens op jaarbasis ongeveer € 140,- extra aan elektriciteit.  Elektriciteit die de afgelopen jaren ook nog eens met 60 procent is gestegen.

Als de pomp is voorzien van een pompschakelaar dan schakelt de pomp alleen aan op het moment dat er echt warmtevraag is in de installatie. Gedurende de zomer staat de pomp uit, echter iedere 24 uur wordt de pomp een kwartier ingeschakeld om vastzitten te voorkomen. In beide gevallen kan het daarom interessant zijn de pomp te vervangen

Binnen 2 jaar terugverdiend

Het bedrijf Espace heeft sinds kort een A-label circulatiepomp op de markt gebracht met een energieverbruik van slechts 46,5 kWh. Een investering die daarmee  gemiddeld in twee jaar wordt terugverdiend. Daarmee is het duurzame en efficiënte keuze om thuis energie te besparen.

Vloerverwarmingspomp a label

Gratis vervangservice vloerverwarmingspomp Espace

Het vervangen van je vloerverwarmingspomp lijkt misschien erg ingewikkeld maar is in de meeste gevallen vrij eenvoudig. De bestaande pomp wordt los gedraaid en de nieuwe wordt er tussen gezet.

Maar om het helemaal gemakkelijk te maken heeft Espace nu een mooie service. Bij aanschaf van de nieuwe Wilo Stratos Pico pomp en Espace pompschakelaar wordt de oude onzuinige vloerverwarmingspomp gratis vervangen. De kosten voor de pomp inclusief gratis installatie zijn €279,-

Interesse? Kijk voor meer informatie op Espace.nl