Dubbel glas laten zetten

Er zijn veel voordelen aan dubbel glas laten zetten: je hebt een warmer huis en je bespaart veel geld en energie. 

Kosten dubbel glas

Maar wat je wilt weten is natuurlijk: wat kost het? Dat hangt met name af van hoeveel glas er vervangen moet worden: hoe meer en hoe groter je ramen, hoe duurder. Een andere overweging is natuurlijk welk dubbel glas je wilt.

De meest gekozen optie is HR++ glas. Dat biedt goede isolatie, en goede geluidsisolatie, en bespaart je veel energiekosten. Dit kost ongeveer 135 euro per vierkante meter, inclusief montage van het glas. Driedubbelglas (HR+++) isoleert nóg beter, waardoor je nog meer energie bespaart. Maar het is wel wat duurder. Reken op ongeveer 180 euro per vierkante meter, inclusief montage.

Driedubbelglas (HR+++), Modern dubbelglas (HR ++) en oud dubbelglas

Modern dubbel glas (HR++) heeft een speciaal metalen isolatielaagje aan de binnenkant. Daarom isoleert het beter dan ‘oud’ dubbel glas. Als je je ramen gaat vervangen, kan je kiezen uit dubbel glas (HR++) of driedubbel glas (HR+++). Dubbel glas heeft twee glasbladen en één isolatieruimte daartussen (de spouw). HR+++ heeft drie glasbladen en twee spouwen.

HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan oud dubbel glas. Driedubbelglas is nog iets beter, maar het is ook wat duurder. Driedubbelglas is vooral de moeite waard als je je ramen sowieso al wil vervangen, als je de rest van je huis al goed hebt geïsoleerd en alle kieren goed dicht. Ook als je veel geluidsoverlast hebt, is driedubbelglas aan te raden.

Denk bij de isolatie ook aan de ventilatie! Die is belangrijk voor je gezondheid. Plaats bijvoorbeeld ventilatieroosters als je enkel of dubbel glas vervangt door HR++ glas of triple glas.

 

 

Subsidieregelingen dubbel glas

Dubbel glas laten zetten valt onder de subsidieregeling voor isolatie. Daarbij geldt dat je minstens twee maatregelen moet nemen om je huis te isoleren. Je kan dan tot 20% van de kosten terugkrijgen, op voorwaarde dat je de werkzaamheden laat uitvoeren door een professioneel bedrijf. Hieronder kan je offertes aanvragen en vergelijken. Lees hier meer over subsidieregelingen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Belangrijk om op te letten als je de offerte aanvraagt, is welke kosten al zijn inbegrepen en welke niet. Bijvoorbeeld het weghalen van je oude glas. Of het repareren van je kozijnen. Ook schilderwerk zit meestal niet bij de kosten inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Energiebesparende dakraam gordijnen

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een alternatief voor de isolatieglas, Je kan er tot 220 euro mee besparen. Bekijk alle soorten en kijk waar jij mee aan…

Lees verder
Dubbelglas
Duurzaam wonen

Subsidie Dubbel Glas

Subsidie Dubbel Glas en Isolatieglas. Actueel overzicht subsidie HR+ glas, HR++ glas of HR+++ (triple glas). Beste energiebesparende maatregel is HR glas.

Lees verder
Insulation
Duurzaam wonen

Huis isoleren

Je huis isoleren is een eerste stap om je energieverbruik flink te reduceren. Overzicht isolatie mogelijkheden en subsidie overzicht.

Lees verder

Annika Van veen

Met mijn bijdrage aan duurzaamthuis hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.