Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Tonzon radiatorfolie

Onze favoriete duurzame producten

Duurzaam Thuis is altijd op zoek naar nieuwe producten die onze woonomgeving verder kunnen verbeteren. Criteria zijn ook hier gebaseerd op duurzaamheid en gemak. Producten die direct effect hebben en waarmee je zelf aan de slag kunt. Hier vind je een overzicht van interessante producten.

De favorieten van Bart

Voor mij is het belangrijkste om een zo groot mogelijke impact te hebben bij het tegengaan van klimaatverandering. Ik heb (nog) een huurhuis, dus de grote acties als mijn huis isoleren liggen wat moeilijker. Afgelopen jaar heb ik een slimme thermostaat genomen. Dat hielp wel enorm met de kosten en CO2 impact van de verwarming terug te brengen. Over slimme thermostaten kan je meer lezen in dit artikel van ons. De waterbesparende douchekop en het radiatorfolie waren ook zo aangebracht en hebben het woonplezier alleen maar vergroot. Ik denk dat ik deze 3 producten binnen een half jaar terug heb verdiend. Wat ik ook leuk vind is dat je er makkelijk zelf meteen mee aan de slag kan, terwijl je impact er echt groot mee is. De CO2 die je bespaart met deze acties kan bij een gemiddelde gezinswoning per jaar gelijk zijn aan 3 keer heen en weer vliegen naar Rome. Best fors dus! 

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit

GROHE Vitalio Start 100 Douchekop

GROHE Vitalio Start 100 Douchekop

Tonzon radiatorfolie

Tonzon Radiatorfolie 50cm x 5m

De favorieten van Paula

Ik ontdekte veel nieuwe duurzame producten dit jaar. Een absolute favoriet is de Eco Egg wasbal die ik reviewde voor een artikel op Duurzaamthuis. Met dit wasei kun je 70 keer wassen en je hebt geen wasmiddel nodig, omdat er speciale parels in de bal zitten die je was schoonmaken. Hoe tof! Ik gebruik ‘m nog steeds erg graag. Ook een favoriet in de badkamer is de shampoo van Faith in Nature voor normaal tot vet haar. In gerecyclede fles, zonder toevoegingen én met fijne geur. Als laatste heb ik nog een favoriet in de keuken, namelijk de PFAS-vrije koekenpannen van GreenPan. Meer over een pan voor het leven lees je trouwens hier.

Eco Egg Wasbal in Spring Blossom

Eco Egg Wasbal in Spring Blossom voor 70 wasbeurten

Faith In Nature Grapefruit & Sinaasappel Shampoo

Faith In Nature Grapefruit & Sinaasappel Shampoo

GreenPan Mayflower Keramische Koekenpannenset

GreenPan Mayflower Keramische Koekenpannenset

De favorieten van Liv

Dit jaar heb ben ik verhuisd en daar komen natuurlijk een hoop (duurzame) keuzes bij kijken. Vaak ben je dan wel beperkt in je mogelijkheden, je kunt niet zomaar het dak gaan isoleren bijvoorbeeld. Maar met je huurbaas is meestal wel iets te regelen als je aantoont dat je huis er op vooruit gaat. Voor mij begint het dan bij de thermostaat. Dat scheelt gemakkelijk een paar uur aan verwarmen per dag. 

Zo vergeet ik namelijk vaak zelf rond 18.00 uur al de thermostaat uit te zetten, want de woning is zo goed geïsoleerd dat het nog uren warm blijft. Mijn favoriet is dan ook de Honeywell Lyric T6 thermostaat. Het is goedkoper dan de Nest en nog prima in gebruikservaring. Je kunt zelf programma’s instellen via de app en dat gaat redelijk. En extra fijn: je kunt vanuit de trein alvast de verwarming aanzetten. Overige favorieten zijn mijn ingebouwde inductie kookplaat en een goede gietijzeren pan die je leven lang meegaat.

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat

AEG IKB64401FB - Inductie kookplaat

AEG IKB64401FB - Inductie kookplaat

Le creuset

Le Creuset gietijzeren koekenpan

De favorieten van Isabelle

De laatste paar maanden heb ik een aantal producten die ik vaak gebruik, vervangen door duurzame alternatieven. Zo bewaar ik overgebleven voedsel sinds kort in bijenwas-wraps. Dit is een perfect alternatief voor aluminium- en vershoudfolie. Meer over herbruikbare producten vind je in het artikel ‘van wegwerp naar wasbaar‘.
Een andere favoriet is mijn herbruikbare notitieboekje. De bladzijden zijn gemaakt van steenpapier, waardoor elk boekje tot wel 500 keer beschreven kan worden! Let op: hier heb je wel een speciale pen voor nodig.
Het laatste product in mijn favorietenlijstje is de sportlegging van Organic Basics. De legging is comfortabel, van goede kwaliteit, en gemaakt van gerecyclede materialen. Met het kopen van deze legging (in plaats van een fast fashion alternatief) bespaar je 4.27 kg CO2, 66 liter water, en 39 gram afval.

Bijenwas wraps

Bijenwas wraps

Moyu notitieboekje A5

Moyu notitieboekje A5

Active Leggings Organic Basics

Active Leggings Organic Basics

€79,-

De favorieten van Dirk

Verzamel je oud papier in een design papierbak of berg andere spullen in huis duurzaam op. Mijn eigen favorieten voor opbergen kun je hieronder vinden.

Curver prullenbak

Curver prullenbak gerecycled kunststof - voor afvalscheiding

Budu bestekbak van duurzaam bamboe

Budu bestekbak van duurzaam bamboe

Zeller opbergkist van FSC dennenhout

Zeller opbergkist van FSC dennenhout

Meer in deze categorie

Paula Heeger

Paula Heeger

Paula Heeger (27) is freelance redacteur voor Duurzaamthuis.nl. Ze schrijft over duurzaam schoonmaken, insecten en lifestyle. Naast schrijven luistert ze podcasts, probeert ze haar balkon zo groen mogelijk te krijgen en blogt en tiktokt ze over boeken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.