Houten vloer isoleren kruipruimte

Wil je je houten vloer isoleren en heb je een kruipruimte? Dan is het vrij gemakkelijk je vloer goed te isoleren. Je kan het zelf doen, met wat kluservaring, of ervoor kiezen het te laten doen. Subsidie krijg je alleen als je de klus laat uitvoeren door een deskundig bedrijf. Daarentegen is het vrijwel altijd goedkoper om zelf aan de slag te gaan, ook als je de subsidie meerekent. Dat is dus goed om over na te denken!

Van tevoren

Eerst moet je natuurlijk checken of je kruipruimte toegankelijk is. Kan je niet, of heel slecht, in de kruipruimte komen, dan zijn de mogelijkheden beperkt. Zie hiervoor het artikel Vloer isoleren zonder kruipruimte.

Kijk ook of er geen water in je kruipruimte staat: in dat geval is het verstandig een deskundige om advies te vragen. Misschien moet je het water uit je kruipruimte laten afvoeren.

Materiaal

Een houten vloer isoleren met een kruipruimte doe je met ademend materiaal zoals steenwol of glaswol. Je kan ook kiezen voor thermoskussens, die iets duurder zijn, maar gemakkelijker aan te brengen. Een andere veelgebruikte optie is PUR-schuim, wat gemakkelijk is aan te brengen, maar wel relatief duur (zo’n 20 euro per m2).

Let op! Als je kiest voor PUR-schuim, kies er dan één zonder hfk’s. Dat zijn schadelijke gassen. PUR-schuim moet je daarnaast laten aanbrengen door een professional, en het kan voor geuroverlast zorgen. Je kan dan meestal vragen om PUR-schuim met hfo’s in plaats van hfk’s.

Wij hebben even gezocht, en vonden de FM657 en FM350 van Illbruck.

Zelf aan de slag?

Voor je begint met isoleren van je houten vloer, leg je eerst een laag dampremmend folie op de bodem van je kruipruimte. Dat zorgt ervoor dat er geen vocht in het isolatiemateriaal en in je vloer kan trekken. Zorg eerst dat de bodem leeg en schoon is: haal resten bouwmateriaal, stenen of hout weg.

 

In dit filmpje hoor je meer over bodemfolie en waarop je moet letten als je bodemfolie plaatst.

Vervolgens rol je de folie uit in de kruipruimte. De randen vouw je dubbel, en zet je vast op maximaal 20 centimeter boven de bodem. Dat doe je met een folieplug.

Dan ga je het materiaal plaatsen. Als je werkt met steenwol of glaswol, is het slim de platen buiten de kruipruimte op maat te zagen. Meet de afstand tussen de balken in je kruipruimte goed af. Als je met thermosdekens werkt, breng je die aan in banen. Je snijdt ze 30-40 cm langer dan de baan. Monteren gaat bij thermosdekens met tape of pluggen. Steen- of glaswol klem je tussen de balken, en zet je vast door een latje dwars op de balk te timmeren.

Vrijblijvend offertes aanvragen vloer isolatie bedrijven

Een gecertificeerd isolatiebedrijf voor jou thuis inschatten wat het beste is. Als je een offerte wilt aanvragen, doe dit dan bij minstens 2 isolatie bedrijven. Via het onderstaande formulier kan je via de vergelijkingstool van Solvari vrijblijvend bij verschillende bedrijven een offerte aanvragen, zodat jij voor jouw huis een persoonlijke inschatting kan krijgen. Voor extra kwaliteitsgaranties kan je kijken of het isolatiebedrijf bij de branchvereniging Venin is aangesloten.

Gerelateerde artikelen

Vloerisolatie duurzaam

Subsidie Vloerisolatie

Korte terugverdientijd door subsidie kostenindicatie €1.400 Besparing per jaar €190. Vloerisolatie zorgt voor energiebesparing en behaaglijk binnenklimaat.

Lees verder
Insulation
Duurzaam wonen

Huis isoleren

Je huis isoleren is een eerste stap om je energieverbruik flink te reduceren. Overzicht isolatie mogelijkheden en subsidie overzicht.

Lees verder

Annika Van veen

Met mijn bijdrage aan duurzaamthuis hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.