Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Kantoor

Team

Sinds 2007 zijn we bezig met content te ontwikkelen rondom duurzaam wonen. Hieronder kun je meer lezen over ons team. Neem vooral contact op voor vragen, feedback of om samen te werken. We zijn altijd op zoek naar duurzame rekenaars, schrijvers en redactieleden.

EIGENAREN

Altijd in de weer om het platform te verbeteren

Bart Ladrak

Bart Ladrak

Eigenaar

In de zomer van 2018 wilde ik mij meer inzetten om klimaatverandering aan te pakken. Ik was die zomer op vakantie en heb op een camping in de bossen van Drenthe een aantal mensen gesproken om te kijken waar ik verschil kan maken. Rond duurzaam wonen leefde veel vragen, waardoor mensen er vaak niet mee aan de slag gingen.

Toevallig wilde ik mijn eigen huis gaan verduurzamen, want dat was nog niet zo duurzaam. Ik merkte hoe moeilijk het was de juiste informatie te vinden.

Begin 2019 heb ik kennisduurzaamwonen.nl gemaakt, om mensen op weg te helpen met hun praktische vragen. Begin 2021 zijn wij gefuseerd met www.duurzaamthuis.nl om samen een nog mooiere site neer te zetten. Ik hoop dat mensen hier de informatie vinden om de beste keuzes voor een duurzame wereld te maken en er ook echt mee aan de slag kunnen. Bekijk mijn artikelen.

Liv hike

Liv Záborszky

Eigenaar

In 2012 ben ik begonnen met het ontwikkelen van websites via mijn bedrijf Liv2day.com. Sinds 2016 ben ik meer en meer gaan richten op duurzaamheid. Dit kwam door de grote uitdaging die we met z’n allen te wachten staan en vraagt om een versnelling van de duurzame transitie. 

Als Product Owner ben ik bezig met de techniek en technische prioriteiten van de website. Bekijk mijn artikelen.

REDACTEUREN

Onze duurzame helden die artikelen schrijven en redigeren.

Annika

Annika van Veen

redacteur

Ik ben opgevoed met het idee dat iedereen verantwoordelijk is voor de wereld om ons heen. Daarom zei ik meteen ja, toen ik werd gevraagd om mee te werken aan deze website. Ik wist weinig over duurzaam wonen, maar juist daarom is het zo interessant om me op deze informatie te storten. Zelfs als het gaat om verschillende soorten isolatiemateriaal.

Met mijn bijdrage aan deze site hoop ik mensen te helpen zelf de stappen te zetten die bij hen passen. Ondertussen doe ik zelf ook mijn best, in mijn eigen huis en in mijn dagelijks leven.

Ik schrijf graag, en haal er plezier uit dat zo duidelijk en bondig mogelijk te doen. Waarom hangen er heldere bordjes boven nooduitgangen? Omdat toegankelijke en betrouwbare informatie stap één is. Zeker als je de wereld wilt redden.

Paula

Paula Heeger

redacteur

In actie komen voor het klimaat en duurzame stappen ondernemen vind ik enorm belangrijk in deze tijd. Het fijne daaraan is dat iedereen mee kan doen, zolang de informatie maar duidelijk is. Ingewikkelde stukken omtoveren tot een begrijpelijk artikel vind ik daarom onwijs leuk om te doen. 

Voor Duurzaamthuis schrijf ik dan ook over actuele dingen, maar zoek ik bijvoorbeeld ook de beste tips om duurzaam aan de slag te gaan in de tuin. Alle kleine beetjes helpen en ik hoop je met mijn artikelen te inspireren om groener te leven. Bekijk mijn artikelen.

Isabelle

Isabelle Snaauw

redacteur

Isabelle (25) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje mooier maken. Ze weet veel van windenergie en subsidies, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten. Bekijk mijn artikelen. 

Ivana jpeg

Ivana Mandic

redacteur

Als Industriëel Ecoloog, weet ik hoe belangrijk het is om onze mooie planeet leefbaar te houden. Ik geloof dat als je verandering wilt zien, je eerst bij jezelf moet beginnen. Ik denk dat wij als consumenten belangrijke spelers zijn in de transitie naar een duurzame manier van leven. Met onze keuzes kunnen we invloed uitoefenen op de markt.

Om mensen te helpen bij het maken van deze keuzes, werk ik graag aan deze website. Daarbij vertaal ik mijn wetenschappelijke, naar makkelijk te begrijpen informatie die nuttig is voor iedereen. Bekijk mijn artikelen.

EXPERTS

Gedreven mensen met veel praktijkervaring die kunnen meedenken bij het maken van weloverwogen en praktische duurzame oplossingen.

Gerrit box

Gerrit Box

Expert water

Ir. Gerrit is eigenaar van Kilian Water en heeft sinds 1997 een ruime ervaring op het gebied van hemelwaterbenutting, infiltratie en helofytenfilters. Gerrit Box heeft gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en heeft inmiddels veel inhoudelijke bagage in zake waterzuivering en procestechnologie. Ga naar onderwerpen over water

Gerard kolkman duurzaam thuis

Gerard Kolkman

Expert Energie

Gerard is expert op het gebied van duurzame installatietechniek, (warmtepompen, cv-installaties, zonneboilers en panelen) en is werkzaam bij WKZ Gerard heeft samen met zijn zoon Arnold de website www.kolkmanzon.nl. Hier laten ze zien wat ze allemaal hebben gedaan in de woning en wordt de opbrengst in beeld gebracht. Gerard doet mee aan: Zon Zoek Dak, SolarDays, Duurzame Huizen Route en een Huis Vol Energie. Gerard is drager van het groene lintje voor zijn duurzame inzet in Apeldoorn. Ga naar onderwerpen in energie

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.