Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame werkkamer

Duurzame werkkamer

De werkkamer is vaak een rustige plek waar gewerkt, maar ook ontspannen kan worden. De werkkamer is tegenwoordige getransformeerd naar een volwaardig thuiskantoor en van alle gemakken voorzien. Het is de plek waar vaak de computer met alle randapparatuur staat te draaien. Bij veel gezinnen een drukbezochte ruimte.

duurzame-werkkamer

Steeds vaker zie je dat de werkkamer betrokken wordt bij een andere ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Hierdoor wordt deze ruimte multifunctioneel. Je kunt er rustig werken maar ook lekker gamen en surfen. Waar je ook voor kiest, zorg dat het een gezonde werkplek wordt. Neem dus bij het realiseren van jouw ideale werkplek het duurzaamheidsaspect in acht.

Tips voor een duurzame werkkamer

  • Computers verbruiken aardig veel energie. Maar bedenk ook dat het veel energie kan besparen. Door bijvoorbeeld online je spullen te kopen, bespaar je veel ritjes met de auto uit.
  • Maak optimaal gebruik van de huidige communicatietechnologie. Door te mailen en te vergaderen op afstand hoef je veel minder te reizen.
  • Gebruik voor je printer gerecycled papier en print dubbelzijdig. Vind je de kwaliteit van het papier te laag gebruik dan voor het dagelijkse printwerk gerecycled papier en voor officiële documenten luxe papier.
  • Bespaar inkt door dagelijks te printen in de ‘draft’ modus op je printer. Lever lege cartridges in voor hergebruik.
  • Gebruik twee prullenbakken. Eentje voor papier en eentje voor andere rommel.
  • In een werkkamer bevinden zich vaak relatief veel elektrische apparaten. Denk aan de laptop, misschien nog een vaste computer, muziekinstallatie, veel licht. Vergeet niet de apparatuur uit te zetten als je het niet gebruikt.
  • Een goed bureau is belangrijk, een duurzaam bureau ook. Wil je een houten werktafel? Overweeg er een van FSC-hout.

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Graag zou ik willen weten wat de verstandigste manier is om een werkkamer te verwarmen. Mijn huis heeft een cv installatie met de thermostaat in de huiskamer, ben dus genoodzaakt om de relatief grote woonkamer mee te verwarmen als ik de werkkamer wil verwarmen. De werkkamer is slechts 33m³, wat is jullie advies? Spendeer ongeveer 8uur zittend werk in de werkkamer.

Ha Mauro,
Leuk dat je dit vraagt, was ik zelf ook mee bezig. Een kleine infrarood kachel is hiervoor het meest effectief. Heb je voor minder dan 100 euro op bol.com infrarood kachels
Ik maak hier binnenkort ook een artikel over!
Groet,
Bart

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.