De werkkamer is vaak een rustige plek waar gewerkt, maar ook ontspannen kan worden. De werkkamer is tegenwoordige getransformeerd naar een volwaardig thuiskantoor en van alle gemakken voorzien. Het is de plek waar vaak de computer met alle randapparatuur staat te draaien. Bij veel gezinnen een drukbezochte ruimte.

duurzame-werkkamer

Steeds vaker zie je dat de werkkamer betrokken wordt bij een andere ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Hierdoor wordt deze ruimte multifunctioneel. Je kunt er rustig werken maar ook lekker gamen en surfen. Waar je ook voor kiest, zorg dat het een gezonde werkplek wordt. Neem dus bij het realiseren van jouw ideale werkplek het duurzaamheidsaspect in acht.

Tips voor een duurzame werkkamer

  • Computers verbruiken aardig veel energie. Maar bedenk ook dat het veel energie kan besparen. Door bijvoorbeeld online je spullen te kopen, bespaar je veel ritjes met de auto uit.
  • Maak optimaal gebruik van de huidige communicatietechnologie. Door te mailen en te vergaderen op afstand hoef je veel minder te reizen.
  • Gebruik voor je printer gerecycled papier en print dubbelzijdig. Vind je de kwaliteit van het papier te laag gebruik dan voor het dagelijkse printwerk gerecycled papier en voor officiële documenten luxe papier.
  • Bespaar inkt door dagelijks te printen in de ‘draft’ modus op je printer. Lever lege cartridges in voor hergebruik.
  • Gebruik twee prullenbakken. Eentje voor papier en eentje voor andere rommel.
  • In een werkkamer bevinden zich vaak relatief veel elektrische apparaten. Denk aan de laptop, misschien nog een vaste computer, muziekinstallatie, veel licht. Vergeet niet de apparatuur uit te zetten als je het niet gebruikt.
  • Een goed bureau is belangrijk, een duurzaam bureau ook. Wil je een houten werktafel? Overweeg er een van FSC-hout.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x