slimme verticale tuin met regenton

Geplaatst op 08 oktober 2011 in Duurzaam wonen

Over slim eco design gesproken: een verticale tuin die zijn eigen water opslaat voor irrigatie van de planten. Het idee is simpel… deze verticale tuin is een regenton en tuin ineen. Achter het houten frame zit een wateropslag welke samen tegen een muur worden geplaatst. Net als een regenton wordt hij aangesloten op de regenpijp. Het water gaat eerst door een filter om te voorkomen dat er rommel in het waterreservoir terecht komt. Met een vol reservoir kan de verticale tuin zo zichzelf voor een lange periode voorzien van water. Ideaal voor mensen die nog wel eens vergeten te sproeien. Het frame en de plantenbakken zijn gemaakt van cederhout. Een houtsoort die onbehandeld goed bestand is tegen houtrot. Je kunt vervolgens naar eigen keuze je tuintje aanleggen. Bloemen, klimmers, grassen of misschien wel groente en fruitplantjes!

Net als alle groen om ons heen verbetert een verticale tuin ook de luchtkwaliteit om ons heen. Het is een ideale oplossing om kleine (stads) tuintjes te voorzien van extra groen. Verder is het een uittekende isolatie van de gevel. In de winter tegen de kou en vooral in de zomer tegen de warmte.



Deze verticale tuin is helaas nog niet te koop, het is een concept van Michael Tamplic, student aan het Ontario college of Art and Design. Wat mij betreft mag hij er snel komen. Zeker voor buiten maar misschien ook wel voor binnen. Lees ook je eigen verticale tuin

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld