Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Verticale tuin

Slimme verticale tuin met regenton

Over slim eco design gesproken: een verticale tuin die zijn eigen water opslaat voor irrigatie van de planten. Het idee is simpel… deze verticale tuin is een regenton en tuin ineen. Achter het houten frame zit een wateropslag welke samen tegen een muur worden geplaatst. Net als een regenton wordt hij aangesloten op de regenpijp. Het water gaat eerst door een filter om te voorkomen dat er rommel in het waterreservoir terecht komt. Met een vol reservoir kan de verticale tuin zo zichzelf voor een lange periode voorzien van water. Ideaal voor mensen die nog wel eens vergeten te sproeien. Het frame en de plantenbakken zijn gemaakt van cederhout. Een houtsoort die onbehandeld goed bestand is tegen houtrot. Je kunt vervolgens naar eigen keuze je tuintje aanleggen. Bloemen, klimmers, grassen of misschien wel groente en fruitplantjes! Verticale tuin Net als alle groen om ons heen verbetert een verticale tuin ook de luchtkwaliteit om ons heen. Het is een ideale oplossing om kleine (stads) tuintjes te voorzien van extra groen. Verder is het een uittekende isolatie van de gevel. In de winter tegen de kou en vooral in de zomer tegen de warmte. Verticale tuin groene muur Regenton verticale tuin Deze verticale tuin is helaas nog niet te koop, het is een concept van Michael Tamplic, student aan het Ontario college of Art and Design. Wat mij betreft mag hij er snel komen. Zeker voor buiten maar misschien ook wel voor binnen. Lees ook je eigen verticale tuin
Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wauww bedankt, wat een fijn behulpzaam artikel!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.