Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Auteur

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!

Artikelen

Geweldig nieuws! Duurzaam Thuis is genomineerd voor website van het jaar 2020 in de categorie Duurzaamheid.
Schimmel schoonmaken met azijn of op een andere duurzame manier? Met deze tips heb je er hopelijk snel geen last meer van.
De appel staat in de top tien van meest bespoten fruit! Wassen verwijderd niet de pesticiden. Wat kun je dan wel doen om je appel…
Gezonder, duurzamer en zoveel leuker. Kies voor een eigen stijl met tweedehands meubels. Laat de woonboulevards links liggen en bespaar geld!
Corona en klaar met thuis zitten? Ga lekker genieten van de kleine dingen. Ga gewoon lekker kamperen! Hoe dan? Nou in je eigen tuin! Tips…
Nooit meer nadenken over of je bij de juiste energieleveancier zit en wanneer je het beste kunt overstappen. Krijg elk jaar automatisch de beste deal.
De verwachting is dat in de toekomst onze huizen verwarmt worden met waterstof. Interessant is de waterstofketel in combinatie met een hybride-warmtepomp.
Groot onderzoek naar 31 energieleveranciers. 11 leveranciers kunnen zich echt groen noemen. Wil je gegarandeerd 100% groene stroom kies dan deze partijen!
Dit artikel legt je uit hoe je ongeveer 45% water kan besparen door water te zuiveren met een waterzuiveringsinstallatie thuis.
Energieneutraal betekent dat je op jaarbasis net zoveel energie opwekt als dat je verbruikt. Wordt ook wel nul-op-de-meter genoemd.
Je woning aardgasvrij maken? Dan moet je een andere manier vinden om je woning te verwarmen of om te koken. Check hier wat de subsidiemogelijkheden…
Je kunt de gevel van je huis aan de binnen- of de buitenkant isoleren. Gevelisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie maar heeft hoger rendement.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.