Als we geweten hadden hoe simpel het is om een aangekoekte magnetron of oven schoon te maken, hadden we daar iets minder lang tegenaan gehikt. De echte poetsers onder jullie zullen zeggen dat je er gewoon elke keer een doekje doorheen moet halen als je de magnetron hebt gebruikt. Maar zo werkt het helaas niet bij ons. Af en toe de oven en de magnetron schoonmaken is flink nodig. Gelukkig kan dit snel en met goed resultaat zonder milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Duurzaam schoonmaken azijn
Magnetron vies
Milieuvriendelijk reinigen magnetron
Magnetron schoon na 5 minuten

Oven en magnetron schoonmaken

Wat heb je nodig? Een schaaltje dat geschikt is voor de oven, water en azijn.

  1. Doe ongeveer 150 ml water in het schaaltje en voeg daar vier eetlepels azijn aan toe.
  2. Zet de schaal in de magnetron en laat deze vijf minuten op de hoogste stand draaien.
  3. Als je magnetron heel vies is, laat je het deurtje na die vijf minuten nog twee minuten dicht. De stoom weekt de viezigheid dan nog iets grondiger los.
  4. Open de magnetron en pak voorzichtig het schaaltje uit de oven. Doe dit met een ovenwant of een pannenlap, want het is heet.
  5. Neem het – ook hete! – draaiplateau uit de magnetron en was het af.
  6. Maak de binnenkant van de oven of magnetron schoon met een vaatdoek of spons.
  7. Je zult zien dat je het vuil er zo af wrijft. Het water heeft alles losgeweekt en de azijn bindt de vieze geurtjes en laat de magnetron weer lekker fris ruiken.

Magnetron en oven reinigen met azijn

Het reinigen van de magnetron deden we met azijn. Een schoonmaakmiddel dat vrijwel iedereen in huis heeft. Duurzaam en niet duur. Hier vind je een uitgebreid artikel over dit product en wat je er nog meer mee kunt schoonmaken. Hiernaast vind je een link naar natuurlijk schoonmaakazijn bij bol.com.