Als we geweten hadden hoe simpel het is om een aangekoekte magnetron of oven schoon te maken hadden we daar iets minder lang tegen aan gehikt. De echte poetsers onder jullie zullen zeggen dat je er gewoon elke keer een doekje doorheen moet halen als je de magnetron hebt gebruikt. En dat je daarmee schoonmaakproblemen voorkomt. Maar zo werkt het (helaas) niet bij ons. Af en toe de oven en magnetron schoonmaken is flink nodig. Gelukkig kan dit snel en met goed resultaat zonder milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Duurzaam schoonmaken azijn
Milieuvriendelijk reinigen magnetron

Oven en magnetron schoonmaken

Wat heb je nodig? Een schaaltje, dat geschikt is voor de oven / magnetron, water en azijn. Doe ongeveer 150 ml water in het schaaltje en voeg daar 4 eetlepels azijn aan toe. Zet de schaal in de magnetron en laat deze 5 minuten op de hoogste stand draaien. Als je magnetron heel vies is laat je het deurtje na die 5 minuten nog 2 minuten dicht. De stoom weekt de viezigheid dan nog iets grondiger los. Open de magnetron en pak heel voorzichtig het schaaltje uit de oven. Heet! Neem dan ook het draaiplateau (ook heet) uit de magnetron en was het af. Maak daarna de binnenkant van de oven of magnetron schoon met een vaatdoek of spons. Je zult zien dat je het vuil er zo af wrijft. Het water heeft alles losgeweekt en de azijn bindt de vieze geurtjes en laat de magnetron weer lekker fris ruiken.

Magnetron en over reinigen met azijn

Het reinigen van de magnetron deden we met azijn. Een schoonmaakmiddel dat vrijwel iedereen in huis heeft. Duurzaam en niet duur. Hier vind je een uitgebreid artikel over dit product met zoveel mogelijkheden. Hiernaast een link naar natuurlijk schoonmaakazijn bij bol.com.