Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Groente fruit

Veel keus biologische groente- en fruitpakketten

Het is alsof je in een restaurant kiest voor het verrassingsmenu, samengesteld door de kok. Je kiest niet zelf, maar krijgt wat er is. Vaak kun je wel zeggen wat je absoluut niet wilt eten. Bij een biologisch groentepakket is het net zo. Deze paketten worden samengesteld op basis van het (lokale) seizoensaanbod en het is aan jou als consument om daar iets mee te doen. Leuk omdat je groenten eet die je anders niet zou kiezen of die je niet in de winkel tegenkomt. Soms lastig omdat er in de winter een minder gevarieerd aanbod is. De meegeleverde recepten kunnen je dan helpen te variëren met on- en overbekende groenten.

Steeds meer keuze leveranciers

De leverende organisaties zijn de laatste jaren een stuk flexibeler geworden. Op betreffende sites kun je vooraf zien wat er in het pakket zit, zodat je het menu op basis daarvan kunt bepalen. Je kunt soms per keer kiezen welk pakket je wilt. Of je geeft aan wat je niet lekker vindt en en ruilt dat om voor iets anders. Het onderbreken van een abonnement is gemakkelijk of je bepaalt zelfs per week of je een pakket afneemt.

Vegetables fruit tomato vegetable

Biologisch groentepakket uit de buurt

Biologisch eten is in opmars en ‘weten waar je eten vandaan komt’ is een trend. Het aanbod van pakketten met biologische groenten en fruit neemt dan ook een vlucht. De grotere landelijke organisaties bestaan al langer en werken met vaste punten waar je elke week een biologisch groentepakket op kan halen. Die punten zijn meestal gevestigd in bio-winkels en bij groenteboeren. Daarnaast zijn er bezorgdiensten die een bepaald gebied bedienen. Een groep boeren uit de omgeving vult de pakketten. Of je haalt je eigen biologisch groentepakket gewoon bij de boer in de buurt. Het contact met de boer is een aantrekkelijk aspect van deze optie.

De voordelen van een biologische groentepakket

Als consument weet je waar het voedsel dat je eet vandaan komt. Het is duurzaam omdat het biologisch is, van het seizoen en meestal uit de buurt. Door de kortere lijnen zijn de producten meestal verser dan wanneer je ze in de supermarkt koopt. Voor de boer betekenen die kortere lijnen dat er minder tussenpersonen zijn en dat er dus meer geld over blijft. Abonnementen zorgen voor een continuïteit in de afname, waardoor de boer weet waar hij op kan rekenen. Een goed gevoel dus aan beide kanten.

Leveranciers biologisch groentepakket

De markt van biologische groentepakketten- en kratten groeit als kool. Bij Duurzaam Thuis hebben we verschillende goede opties voor landelijke leveranciers op een rijtje gezet. In ons artikel over seizoensgroenten vind je nog meer opties voor groentepaketten en maaltijdboxen. 

Vitatas
  • Met ruim 400 afhaalpunten heeft Odin een wijdverspreid netwerk. Odin was een van de eerste aanbieders van groentepakketten. Het assortiment bestaat uit 5 varianten groente- en fruittassen (€9– €16,25) en verschillende vleespakketten. Via een webwinkel kun je ook andere biologische producten bestellen die je dan tegelijkertijd met de groentetas bij het afhaalpunt kunt ophalen.
  • Vitatas heeft een assortiment van 5 typen groente- en fruittassen (€9 – €11,95) en er is zelfs een Holland tas te krijgen. Deze tas is gegarandeerd gevuld met groenten, en soms fruit, van Nederlandse bodem.
  • Ekonoomdirect.nl is gevestigd in het noorden van het land. De pakketten en andere biologische producten worden in het noorden aan huis of op een afhaalpunt bezorgd en voor de rest van het land verstuurd met Postnl. Hier kun je kiezen uit 7 verschillende goed gevulde tassen. Variërend van €10,25 tot €18,60.

Meer in deze categorie

Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.