Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Muizen bestrijden

Muizen bestrijden of knabbelend diertje in huis laten?

Zodra de schemer invalt begint het getrippel over het plafond. Er bevinden zich muizen in huis. En niet alleen het getrippel verraadt hun aanwezigheid. Ook kleine zwarte keutels laten zien dat er muizen in je huis zijn. Vooral in de winter komen ze naar binnen op zoek naar warmte en voeding. Eigenlijk is het geen eng diertje, maar veel mensen zijn toch bang voor ze. Moeten we de muizen laten begaan of ze toch verjagen? En hoe kunnen we muizen bestrijden zonder chemische middelen te gebruiken? Zijn er diervriendelijke manieren om dit diertje te vangen? 

Kenmerken van de muis

Als we het hebben over ‘de muis’ bedoelen we de huismuis. Er zijn verschillende kleine knaagdieren die eigenlijk in de muizenfamilie vallen, maar die we zelden bedoelen. Daarom is de muis in ons begrip het kleine grijsachtige diertje met een lange staart. De huismuis is overal waar mensen zijn en heeft zich over de gehele wereld verspreid. De huismuis is minstens even talrijk als de mens, heeft een fantastisch aanpassingsvermogen en kan bijna overal aarden. Muizen hebben een zachte, bruingrijze vacht en relatief grote oren en ogen. De staart is geschubd en net zo lang als het lichaam. Muizen eten alles wat ze tegenkomen, maar hebben wel hun voorkeur.  Zo eten ze vooral graan, zaden, noten, wortelen, insecten, larven en wormen. De diertjes zijn vooral ’s nachts actief en hebben een eigen holletje waarin het nest zich bevindt. Een vrouwtje kan vijf tot tien keer per jaar een nest krijgen met gemiddeld 8 jongen per keer. De jongen komen kaal, blind en doof op de wereld, maar ontwikkelen zich binnen enkele weken tot een volwassen muis. De voortplanting van de muizen gaat op deze manier razendsnel, waardoor ze in een korte tijd een plaag kunnen worden. De gemiddelde levensduur van een muis is 18 maanden.

Muizen bestrijden

Zijn muizen schadelijk?

Muizen zijn de dragers van parasieten en kunnen daardoor schadelijk zijn. Ook dragen ze virussen over die in de meeste gevallen onschadelijk zijn voor mensen. Salmonella is een virus dat zij bij zich kunnen dragen en wat mensen wel over kunnen nemen. Al met al is het niet hygiënisch om muizen in huis te hebben. Alleen hun ontlasting al kan erg vervuilen. De keuteltjes zien eruit als kleine zwarte bolletjes en hun urine kan een nare geur verspreiden. Vooral de urine van de mannetjes, die hun territorium afbakent, kan erg stinken. Als je zelf in aanraking komt met muizen of hun ontlasting, altijd direct je handen goed wassen. 

Een muis kan voedsel snel ongeschikt maken voor consumptie. Muizen zijn knaagdieren en kunnen snoeren en andere zaken stuk knagen en beschadigen. Vooral bij elektra is dit niet gewenst. Genoeg redenen om ze uit de buurt te willen houden.

Hoe kan ik muizen in huis voorkomen?

1
Maak kieren en spleten in het huis dicht. Een muis kan al door een opening van een halve centimeter dus het is een hele klus om na te gaan of er kleine openingen zijn en deze te dichten. Kieren onder deuren zijn ook een ingang voor muizen. Dus deuren naar buiten moeten goed afsluiten. Deurborstels onderaan een deur zijn hier erg geschikt voor. Plaats voor ventilatiegaten fijn gaas en dicht grotere gaten met aluminiumfolie. Hoe lastiger de toegangsweg tot je huis, hoe minder snel je last van een muizenplaag zult hebben.
2
Dek etensresten overal in huis altijd goed af. Dus niet alleen in de keuken, maar ook in bijvoorbeeld de kelder. Voeding in plasticzakken is niet beschermd tegen de tanden van de muis. Berg daarom voeding bijvoorbeeld op in bussen of hardplastic bakken.
3
Plekken waar veel spullen staan opgeborgen zijn een ideale schuilplaats voor nesten van muizen. Houdt je huis opgeruimd en zorg dat er zo min mogelijk schuilplaatsen zijn. Juist ook op zolders en in kelders.
4
Zorg er vooral ook voor dat je huis schoon is. Stofzuig regelmatig zodat er geen voedselkruimels op de vloer achterblijven en houdt het ook onder fornuizen en kasten goed schoon.
5
Geuren kunnen muizen ontmoedigen om zich in je huis te vestigen en kan muizen verjagen. Zo kun je muntolie op strategische plaatsen sprenkelen en de geur of aanwezigheid van katten of cavia's in huis halen. Het gebruik van geur is echter alle behalve een exacte wetenschap. Soms loopt de muis ook gewoon rond bij de kattenmand. In het volgende hoofdstuk gaan we nog in op ultrasone geluiden gebruiken om muizen te bestrijden. Dat heeft een stuk meer effect.

Muizen in huis bestrijden met natuurlijke vijanden

Buitenshuis zijn er verschillende dieren die zich voeden met muizen. Denk aan uilen, vossen, roofvogels en marterachtigen die muizen eten. Maar vooral kou en voedseltekort zorgen ervoor dat muizen in de winter sterven. Dit is ook de periode dat ze naar huizen trekken om zich tegoed te doen aan onze voeding en de warmte te zoeken. Binnenshuis is de meest bekende manier van muizen vangen natuurlijk de kat. Een kat in huis verjaagt muizen. Alleen al de geur van een kat zal zorgen dat de muizen willen vertrekken. En eerlijk is eerlijk- onze eigen kat is zo tam dat hij echt niet actief op jacht zal gaan naar muizen. Het instinct van een kat is echter wel zo sterk dat als hij –waarschijnlijk per ongeluk- een muis heeft gevonden, hij deze zal vangen en doden. Maar niet voor iedereen is de kat de oplossing want sommige mensen hebben net zo’n afkeer van de kat als van de muis. Kan muizen bestrijden diervriendelijk? Zeker, muizen houden absoluut niet van de lucht van uien. Muizen verjagen met uien is gemakkelijk en snel: snijd een paar uien op en leg die op de plekken waar de muizen vandaan komen. Ook de geur van peper is iets waar muizen absoluut niet van houden. Zoals aangegeven is aluminiumfolie ook een natuurlijk middel om muizen te voorkomen of te verjagen. Muizen knagen namelijk overal doorheen, behalve door aluminiumfolie. Ook aluminiumplaten werken hiervoor erg goed. Gaatjes en spleten kun je dus afdekken met folie, wat de muizen buiten houdt. Hoewel het beter is om voedsel te verpakken in afgesloten bakjes, is het gebruik van aluminiumfolie ook zeker aan te raden.

Muizenklem traditioneel

Muizen bestrijden met een muizenval

  • De traditionele muizenklem zijn knijpvallen of klapvallen die een muis in 1 keer doden. Klap, dicht en dood. Klinkt verschrikkelijk, maar is sneller dan gif of een kat bij muizen bestrijden. Zorg er wel voor dat je de dode muizen opruimt omdat je huis erg gaat stinken als de diertjes vergaan. Het nadeel van het gebruik van een muizenval is dat je maar 1 muis per keer kunt vangen, tenzij je meerdere vallen aanschaft. 1 muis per keer schiet bij een muizenplaag niet erg op natuurlijk. Met de traditionele muizenklem dood je het beestje wel in een keer, terwijl er ook meer diervriendelijke opties zijn waarmee je de muis nog een leven kan gunnen.
  • In de vallen plaats je iets wat muizen lekker vinden. Ons is allemaal verteld dat dit een blokje kaas moet zijn. Dat kan ook zeker, maar is vaak niet praktisch en gaat stinken. Wat een muis eigenlijk nog veel lekkerder vindt zijn noten of iets zoetigs gemaakt van noten zoals pindakaas en muesli. Dit gaat minder snel schimmelen dan kaas als je het in een val plaatst.
  • Het is goed om te weten dat muizen altijd een veilige en vaste route nemen die meestal direct langs de muur is. Zodra je deze routes weet kun je daar gericht een val plaatsen.
  • De traditionele muizenklem zijn knijpvallen of klapvallen die een muis in 1 keer doden. Klap, dicht en dood. Klinkt verschrikkelijk, maar is sneller dan gif of een kat bij muizen bestrijden. Zorg er wel voor dat je de dode muizen opruimt omdat je huis erg gaat stinken als de diertjes vergaan. Het nadeel van het gebruik van een muizenval is dat je maar 1 muis per keer kunt vangen, tenzij je meerdere vallen aanschaft. 1 muis per keer schiet bij een muizenplaag niet erg op natuurlijk. Met de traditionele muizenklem dood je het beestje wel in een keer, terwijl er ook meer diervriendelijke opties zijn waarmee je de muis nog een leven kan gunnen.
  • Er zijn verschillende soorten muizenvallen. Zo zijn er kooivallen die muizen vangen zonder deze te doden, zodat je hem buiten weer los kunt laten. Let wel op dat je dit loslaten niet in de buurt van je huis doet. Binnen 500 meter afstand zal de muis de weg terug naar huis nog weten en zijn eigen nest terugvinden. Het klinkt diervriendelijk om muizen levend te vangen en los te laten, maar het gevangenschap kan de muis in shock brengen waardoor deze alsnog sterft.
  • Is muizen bestrijden diervriendelijk met een val? Volgens de een wel, volgens de ander niet. Uiteraard is er geen 100% diervriendelijke manier. Als je toch een val wilt kopen, neem er dan een die zijn werk snel doet zonder dat het diertje lang hoeft te lijden of gif verspreid. Bekijk hier een aantal diervriendelijke muizenvallen en probeer een beetje pindakaas. Onderstaand hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet.
  • Ultrasone geluiden weren muizen en zijn volgens ons het beste middel bij muizen verjagen. Het werkt in op het zenuwstelsel van de muis. Het geeft ze een onaangenaam gevoel, waardoor ze je huis willen verlaten. Het geluid is niet waar te nemen door de meeste andere dieren of door mensen. Maar het schrikt de muis du wel af! Honden of katten horen dit geluid niet. Let wel op met cavia’s of andere kleine knaagdieren, voor hen is dit geluid wel schadelijk. Plaats deze dan ook zo ver mogelijk van het apparaatje af of laat ze even een weekje ergens anders logeren. Na 1 of 2 weken zou je het effect moeten merken en gaan de muizen in de meeste gevallen weg.
Diervriendelijke muizenval

Diervriendelijke muizenval

Wonact muizenval

Wonact Muizenval

Rostem ultrasoon

4-Pack Rostem Ultrasonische Ongedierte Bestrijder

Muizen bestrijden met gif

Het gebruik van gif raden wij eigenlijk altijd af en is een laatste redmiddel voor muizen bestrijden. De traditionele muizenklem lijkt wreed, maar is vele malen diervriendelijker. De muis is in één klap dood en wordt een langzame pijnlijke dood bespaard met gif. Ook het vangen met een diervriendelijke muizenval zoals hierboven, is beter dan bestrijding met gif. Een vergiftigde muis trekt zich terug in zijn hol om te sterven. Dit zijn plaatsen waar je zelden bij kunt. Het resultaat is dat er ergens in je huis een kadaver ligt. Deze wordt vervolgens weer aangevreten door andere dieren die vervolgens ook weer het gif binnenkrijgen. Kortom het gif blijft in het ecosysteem en komt uiteindelijk misschien op ons bord terecht. En dat is waar wij van Duurzaam Thuis juist vanaf willen.

De middelen die consumenten mogen gebruiken om muizen in huis te bestrijden zijn niet sterk en soms zijn de muizen resistent voor de stoffen. Dit terwijl het wel schadelijk kan zijn voor huisdieren of kinderen. Dus let daar erg mee op! Bij de inschakeling van een echt bestrijdingsbedrijf wordt eveneens gif gebruikt, maar dan met een veel sterkere concentratie. Deze gifmiddelen hebben bijna allemaal een bloedverdunnende werking waardoor de muizen sterven aan inwendige bloedingen. Ook hierbij geldt: houdt huisdieren en kinderen weg van de korrels.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

48 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mag ik even de wijsneus uithangen en vermelden dat salmonella geen virus is, maar een bacterie?

Ik heb ook last van muizen, ik hou van vogels en duiven. Ik heb daar naast ook klagende buren ik maak 2 a 3 keren per dag schoon, gelukkig niet in mijn huis maar in de balkon. Ik heb veel middelen gebruikt van biologische middelen. Ik ben van plant pepermunt olie te gebruiken. Ik gebruikt pepermunt thee zakje en water het helpt redelijk. Ik heb zeurende boven buren en onder buren een kledingwinkel met grote achtertuin alles opletten. Ik hou van vogels, maar op deze manier, ik loop heel de dag te boenen ook voor de buren. Ik doe het zo. Ik zoek betere tips ik gebruik ook gember poeder, ik heb gemerkt dat ze die geur vermijden. Ik wil ze verjagen. Vooral in deze tijd iedereen thuis. Dit is mijn tip. Chirin

Pindakaas werkt wel echt om muizen in de val te lokken, deze heb ik zelf ook een keer toegepast met succes.
Op deze website staan nog meer goeie tips om op een humane manier van muizen af te komen.
https://www.ongediertebestrijden.com/muizenbestrijding/zelf-bestrijden/

Wel, ik heb jaren al geprobeerd muizen en ratten diervriendelijk te ‘bestrijden’. Het heeft niets opgeleverd, behalve dat er nog meer muizen in huis zijn. Ook als je natuurvriendelijk bent, lokt je beestjes rond uw huis, er zijn veel planten, dode bladeren, vogels (en vogelvoer) en insecten rond het huis. Dit is natuurlijk een trekpleister voor knaagdieren. ondanks mijn liefde voor de dieren, heb ik andere, minder dier- en natuurvriendelijke producten gekocht. De resultaten zijn nog af te wachten. Ik heb namelijk een bedrijf aangesproken die gespecialiseerd is in het bestrijden van ratten en muizen in huis. Ik moest dat doen om mijn gezin en de veiligheid van het huis te beschermen. Het spijt me voor de dieren, maar ik heb geen keuze. Trouwens, koopt nooit zo een elektrisch apparaat die zogezegd ‘ongedierte’ bestrijd met ultrageluiden, het is pure afzetterij!

Ik heb 25 muizen achter elkaar gevangen! Op een diervriendelijke manier. Jullie zullen het niet geloven misschien maar ik heb ze een griezelverhaal verteld over Roodkapje met en de zeven dwergmuizen!! Vonden ze waarschijnlijk zo eng en griezelig dat ik ze nooit meer terug heb gezien…

Is dat nu ook diervriendelijk of toch niet?

jezus man..ik kreeg nachtmerrie van je eerste zin. maar je hebt me leuk in de val gelokt! ;-) grapjas!

Voor de mensen die het zielig vinden, of onjuist, om muizen te doden… Muizen hebben natuurlijk wel hun voortplantingssnelheid aangepast aan het vaak ten prooi vallen aan een natuurlijke vijand. Nu wij de natuurlijke vijanden verdreven hebben planten muizen zich dus te snel voort. We zouden onszelf kunnen zien als de vervanging van de natuurlijke vijand van de muis. (Jammer dat onze voortplantingssnelheid ook te hoog is voor het ecosysteem, maar goed, dat laten we voor nu maar even buiten beschouwing.)
Daarom denk ik dat een dood muisje hier en daar alleen maar natuurlijk is. Hoe akelig dat ook is. (Vind ik ook)

Ik snap iedereen wel met de beste bedoelingen, maar als je écht een muizenplaag in huis hebt, dan wil je er toch wel heel graag vanaf. Ik heb ook van alles geprobeerd, maar uiteindelijk toch besloten om een muizenbestrijder in te schakelen. Ik bedoel, ze poepen en plassen alles onder, besmetten het eten, knagen aan m’n meubels, het was op een gegeven moment echt niet meer te doen.

Laatst vond ik keutels in mijn huis waarvan wist in niet precies. Toen ben ik gaan rondkijken op het internet en toen kwam ik erachter dat het muizenkeutels waren… Uiteindelijk heeft dit artikel me geholpen om van dit probleem af te komen. Werkte erg goed en kan het andere hier ook aanraden.

Dag allemaal, mooie tips, maar hoe krijg ik die geur van muizenurine weg die ze hebben achter gelaten. Van de muizen zelf ben ik af (denk ik…)
Er zal toch een goed middel zijn?

Muizen, ach ik heb net de achtste muis gevangen in een muizenval en het zullen er wel meer worden. Maar het hoort gewoon bij het buitenleven. Oude huizen grote tuinen en landbouwgebied. Je kan er dan op wachten dat de beestjes je komen bezoeken. Vorig jaar zag je in het vogelhuisje naast de mussen ook de muizen gebroederlijk naast elkaar eten. Ook ratten komen dichter bij huis en ook die vang ik in een kooi. Even een mooie foto gemaakt en dan mogen ze van mij weer los. Wel een eindje van huis natuurlijk. Ziek worden van muizen of ratten ? je moet niet alles geloven, wordt je ziek van de katten ? die pakken de muizen en ratten toch ook en zouden dan de besmetting over moeten brengen. Vroeger met de riolen die open waren waar de ratten en muizen in leefden. Maar nu vind je nergens meer een… Lees verder »

Wij hebben kippen (dus ook voer) waar de muizen op af komen in de tuin. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het geen plaag wordt?!

na 35 jaar muizen bestrijden is dit mijn meest effectieve methode ; kies houten klemmetje met een kleine verdieping op de plek waar anders de kaas op n pinnetje wordt gestoken. dit laatste gaat heeeeel vaak fout…! blokje te groot / te klein / valt eraf/ wordt weg gebietst etc. etc. niet doen dus ! staat hierboven ook weeeeeer verkeerd..! in plaats hiervan in het uitgefreesde rondje een beetje pindakaas . valletje zodanig plaatsen dat het alleen vanuit de voorkant kan worden benaderd. anders komt de muis er maar half in met lichaam en leeft nog uren. een marteldood. zodra de eerste muis s’winters naar binnenkomt, direct de klem zetten. nooit wachten. ‘n stel met jongen wordt al veel lastiger te bestrijden. vriendelijke kooitjes ook geprobeerd, maar nadat een muis zich zowat door het gaas had doorgevreten nooit meer. en korrels natuurlijk ook niet. vogels eten buiten de half verdoofde… Lees verder »

Wij wonen op 7 hoog in een flat. We hebben twee katten en veel muizen.
Er hangt een sonorapparaatje( met van die hoge tonen). Niets helpt.
Ik ben een opruimer en een poetser. De muizen komen nooit aan voeding, maar overal vind ik keutels. Af en toe horen we de muizen in een keukenkastje. Hier zit geen eten in. Wie heeft de oplossing voor ons?

Maar je katten zijn wel van plan het op te eten, niks mis mee.
Als mijn kat thuis komt met een muis laat ik hem lekker smikkelen in de tuin.
Zo is de natuur.
Ben je trouwens ook zo consequent als het om ratten of hoofdluis gaat of alleen met dieren met een hoog knuffelgehalte?

In mijn volwassen leven nog nooit luizen gehad en je heb een shampoo tegenwoordig daarvoor! En waarom zou ik een rat doden als de rat zo dapper is als hij/zij in mijn huis durf te komen met al mijn poezen dan vind ik het beesje heel dapper;-) Vlooien hebben mijn poezen niet meer sinds ik 2x per jaar stronghold gebruik het kost wat maar geen vlooie gezien sinds ik het wondermiddel gebruik.

Ik heb katten en hou veel van ze maar ze komen met muisjes binnen voor mij en meestal leven de muisjes nog dus dan moet ik achter het muisje aan (meestal s’nachts ) om het muisje in veiligheid te brengen en de volgende dag ver weg uit te zetten. Fijn om te lezen dat veel (linkse mensen vette knipoog) al wat leeft niet perse dood moet of maken! Ik heb nu een muisje in een schoenendoos in de gang dat beesje zal mij niets aandoen en morgen weer vrij zijn. Sommige reactie’s van mensen vind ik beestachtig (in brandsteken, ze betalen geen hypotheek of ze zijn vies) wauw creepy en erg voor de dieren/mensen om jullie heen!! Verbranden duidelijk heel gevaarlijk psychopaat brr wie is hier nou een beest. Voor de mensen met een hart BEDANKT gr van een liefhebber van alles wat leef en dood niets wat ik niet… Lees verder »

Hoi Erica,
Ik las je commentaar en zou het leuk vinden om met je in contact te komen, omdat ik je reactie echt waardeer en daaruit opmaak dat je veel om dieren en de natuur geeft.
Groetjes Marjolein

Top!vind dat ook!

Muizen bestrijden of knabbelend diertje in huis laten? Beide zijn niet nodig als men bewuster omgaat met het risico van muizen in huis. Allereerst is het belangrijk dat de algehele hygiëne op orde is. Dit is een factor waar u niet altijd grip op heeft. In de buurt kunnen namelijk overvolle containers staan, u woont aan de rand van een bos of u woont in de buurt van een winkelcentrum. Wat ik in de praktijk ook vaak meemaak is dat er dieren in een tuin worden gehouden zoals konijnen of kippen. Je kunt er dan donder op zeggen dat er mensen in de buurt zijn die overlast van muizen krijgen. De algehele hygiëne in een woonwijk dient in de eerste plaats op order te zijn. Daarnaast is weren van ongedierte een belangrijke stap. Ik zie nog elke dag open stootvoegen, grote ventilatie openingen en andere gaten (ingangen) in buitenmuren. Maak… Lees verder »

Hoi!

Ik heb dringend u hulp nodig ik zie dat je een specials bent in het van van muizen op een dierenvriendelijke manier.
Graag een woordje uitleg hierbij..?

Een boel nuttige info over het verantwoord omgaan met muizen in huis.
Ik heb vanmorgen een muis ontdekt in huis, maar het verhaal dat hier verteld wordt over de geur van katten kun je wel vergeten !
De muis heeft z’n stekkie o.a. onder de voederbak van de kat die nog geen meter vandaan staat bij de kattenbak !
Er staat nu in ieder geval weer een muizenval met pindakaas erin (werkte vorige keer ook) en als ie erin zit, hebben m’n dochters weer een leuk fietsritje (verder dan 500 meter) om de muis in een mooi weiland uit te zetten.

Trouwens afentoe is de natuurzelf niet zo dier vriendelijke anne

Geweldig wat een drukte om een muis en vooral piet zie hem al zitten verzuurde ouwe man echt een lachertje geweest deze comments van jullie haha

Nou Tom muis of rat levend in brand steken echt doe even normaal zeg !!!!!
Krijsen moeten ze horen! Nee dat is diervriendelijk!!!!!!!

Hey Renate Feringa,

Dan zal ik ze aan me piranhas voeren. Is de voedingscycles ook weer rond. :)

Gr freek

Gif of vallen is inderdaad zielig en zou ik ook nooit gebruiken, wat heel goed werkt is een muis of rat levend vangen en er wat benzine overgieten en dit in brand steken. Door het heel luide gekrijs weten de andere muizen en ratten dat er gevaar is en zullen onmiddelijk de woning verlaten. Dit is de meest diervriendelijke methode aangezien je er maar 1 of 2 moet doden om ze allemaal weg te krijgen. Wel niet overdrijven met de brandstof, het gekrijs moet zo lang mogelijk aanhouden om zo effectief mogelijk te zijn. :)

Pff, mensen doe toch eens even normaal. Dat je geen muizen wenst om te brengen door middel van gif, elektroschokken of het breken van de ruggegraat maakt je nog geen linkse hippie die wiet rookt. Net zoals het wel strooien van gif of het zetten van muizenvallen je geen vvd stemmende, geldgraaiende bankdirecteur maakt.
Ik kies er ook voor om geen gif te strooien in mijn huis of muizenvallen zetten, maar ik ga wel maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat muizen mijn huis niet meer aantrekkelijk vinden. ik ga aan de slag met muntolie, cement en diervriendelijke vallen. Maakt u zich geen zorgen, ik zet alle muizen in een natuurgebied uit.

Even voor de duidelijkheid Tegen de “hippies” met hun instelling van het is ZIELUG!!!! Jullie hebben totaal heen besef van wat jullie zeggen!!… Lezen jullie met de achterkant van jullie hoofd of wat?!!.. Dat ongedierte komt meestal rond WINTERTIJD binnen en als je een stel aso’s als buren hebt hoeft het dus niet aan jouw eigen orde en netheid te liggen dat dankzij de BUREN dat ongedierte via de spouwmuren bij JOUW!! MENEER OF MEVROUW HIPPIE je bedrading van de elektra doorknagen!! Waardoor U GEZELLIG IN DE WINTER VOOR JE LEVEN KAN GAAN VECHTEN/RENNEN/SPRINGEN!!! TENMINSTE ALS JE/U OF JIJ NIET TEVEEL VAN HET CANNABIS PLANTJE GESNOEPT HEBT WAARDOOR U JIJ OF JULLIE NIET EENS DOOR ZULLEN HEBBE LEVEND VERBRANDT TE WORDEN DOOR JE O ZO SCHATTIGE ZIEKTE OVERDRAGEN LIEVE KLEINE NEEFJE VAN DE RAT (WAAR U JIJ JULLIE TOEVALLIG WEL EEN PEST HEKEL AAN HEBBEN!!…. OF ZEG IK NU IETS… Lees verder »

Hoe zit het inderdaad met de jonkies?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.