Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
United wardrobe online duurzaam tweedehands kleding kopen

Duurzaam online tweedehands kleding kopen

Wil je graag duurzamer kleding kopen? Dat kan, zelfs online! De online webwinkel United Wardrobe is de plek om je kleding te verkopen en nieuwe kleding te bestellen. Draag eenvoudig duurzaam bij door minder kleding weg te gooien en leuke tweedehands kleding te kopen. United Wardrobe tweedehands fashion muur met logo

De kledingindustrie is vervuilend

Wist je dat de kledingindustrie een enorme vervuiler is van de aarde? De kledingindustrie zorgt namelijk voor zo’n 10% van de globale CO2 uitstoot. Dit komt mede door de lange supply chain. Het maken van een kledingstuk is gecompliceerd en volgt allerlei stappen. Deze stappen bestaan uit: productie, verbouwing van ruwe materialen (zoals katoen), textielfabricatie, kledingproductie, transport, retail en uiteindelijk het dumpen van de kleding. Hier zijn wat feitjes om een idee te geven hoe vervuilend deze supply chain is:
  • De katoenplant heeft uitzonderlijk veel water nodig en staat daarmee op #3 als grootste gebruiker van water.
  • Er is 3400 – 6800 liter water nodig voor één paar jeans.
  • De katoenproductie is de grootste pesticide gebruiker van de wereld; katoenplantages gebruiken 24% van alle insecticides en 11% van alle pesticides.
  • Fast fashion kledingstukken, die we gemiddeld 5x dragen en voor 35 dagen houden, produceren 400% meer CO2 uitstoot per kledingitem per jaar dan kledingstukken die we 50x dragen en we een heel jaar aantrekken.
  • Bijna 70 miljoen olievaten worden verbruikt om polyester te maken. Polyester is de meest gebruikte stof in kleding en vergaat pas volledig na 200 jaar.
  • Het gebruik van goedkope synthetische stoffen stoot ook N2O uit wat 300x schadelijker is dan CO2.
  • Elk jaar kopen we met z’n allen 80 miljard nieuwe kledingstukken. Dit is 400% meer dan 20 jaar geleden.
  • In de V.S. gooit men per persoon gemiddeld 31 kg kleding per jaar weg.
  • In totaal wordt er alleen in de V.S. al per jaar 10,5 miljoen ton kleding weg gegooid en gedumpt op stortplaatsen.
Dit alles laat zien dat de kleding industrie gigantisch groot is en heel veel vergt van de aarde. Gelukkig zijn er ook manieren om duurzamer om te gaan met kleding kopen zoals het kopen tweedehands kleding! En tweedehands hoeft helemaal niet stigmatisch oud en lelijk te zijn. Zo laat de online tweedehands winkel The United Wardrobe zien. Duurzame kledingrekken tweedehands kleding

United Wardrobe als duurzaam alternatief

De United Wardrobe is opgezet door twee studenten uit Wageningen die op het idee kwamen om een modieuze online kledingkast te maken voor hippe mensen. Daar kun je dus goede en hippe (merk) kleding kopen en verkopen. Een beetje zoals Marktplaats maar dan lekker fris en hip.

Hoe werkt United Wardrobe?

App United Wardrobe online duurzaam tweedehands kleding kopenOp de website van de United Wardrobe maak je een profiel aan en kun je kledingstukken toevoegen aan je eigen kledingkast om te verkopen of te ruilen. Ook kun je andere mensen volgen waarvan je de style tof vindt en krijg je een melding als ze een nieuw kledingstuk hebben toegevoegd aan hun kledingkast. Je kunt gewoon betalen met iDEAL, PayPal of creditcard. United Wardrobe betaalt de verkoper niet uit voordat jij het product ontvangen hebt! En vind je je aankoop niks dan stuur je het gewoon retour en krijg je je aankoopbedrag weer terug. Top idee dus! Check hier de website: unitedwardrobe.com     

Meer in deze categorie

Liv Zaborszky

Liv Zaborszky

Expertises: Subsidies,Financieel
Toen ik er achter kwam dat verduurzamen toch echt bij jezelf begint heb ik me in 2017 aangesloten bij Duurzaamthuis. Het is super om elke dag met duurzaamheid bezig te zijn!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.