Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Vloerisolatie duurzaam

Vloerisolatie

Impact
Milieuwinst
600 kilo СО2 p/j
Kosten
1400 euro
Terugverdientijd
8 jaar
Gemak
1 dag
Subsidie
Ja

Niets is zo bepalend voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning als vloerisolatie van de begane grondvloer. Over het algemeen geldt: hoe beter de isolatiewaarde van de vloer is, hoe warmer de vloer zal worden. Daarbij geldt bovendien dat de vloer sneller is opgewarmd en dat deze bij de nachtverlaging zijn warmte langer vasthoudt. Je kunt dus de verwarming ’s ochtends wat later inschakelen en ’s avonds wat vroeger terugzetten. Bovendien kun je zowel de dag- als de nachttemperatuur wat lager stellen. Meer lezen over vloerisolatie? In dit artikel zetten we alles over vloerisolatie voor je op een rij.

 

Hoe werkt vloerisolatie en hoeveel bespaar je ermee?

Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder tocht en kou in huis komt. Door je vloer te isoleren hou je de warmte beter binnen, waardoor je het huis minder hoeft te verwarmen. Dat bespaart vervolgens weer geld op je energierekening. Én je maakt een enorme duurzame stap, door vloerisolatie kun je namelijk tot 600 kilo CO2 per jaar besparen. Ook is er vloerisolatie subsidie.

‘Deze besparing kan oplopen tot 50%’

Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheden kun je met een zeer goede vloerisolatie besparingen tot wel 15-20% op je huidige verbruik verwachten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 50%, vooral bij woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming en wanneer de vloer niet is geïsoleerd en de verwarmingsleidingen in het beton zijn gefreesd.

vloerisolatie, vloer isoleren, zelf vloer isoleren

Alles over vloerisolatie op een rij

Paula Heeger

Paula Heeger

Paula Heeger (27) is freelance redacteur voor Duurzaamthuis.nl. Ze schrijft over duurzaam schoonmaken, insecten en lifestyle. Naast schrijven luistert ze podcasts, probeert ze haar balkon zo groen mogelijk te krijgen en blogt en tiktokt ze over boeken.
5 1 stem
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.