Vloerisolatie

Niets is zo bepalend voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning als vloerisolatie van de begane grondvloer. Over het algemeen geldt dat hoe beter de isolatiewaarde van de vloer is, hoe warmer de vloer zal worden.

Daarbij geldt bovendien dat de vloer sneller is opgewarmd en dat deze bij de nachtverlaging zijn warmte langer vasthoudt. Je kunt dus de verwarming ’s ochtends wat later inschakelen en ’s avonds wat vroeger terugzetten. Bovendien kun je zowel de dag- als de nachttemperatuur wat lager stellen.

 

Vloerisolatie duurzaam

Besparing vloerisolatie 15-20%

De dagtemperatuur kan lager omdat je dankzij de warmere vloer al bij een lagere luchttemperatuur eenzelfde gevoel aan behaaglijkheid verkrijgt. De nachttemperatuur kan wat lager omdat de ruimte naar beneden minder afkoelt, waardoor je ’s ochtends toch in een kortere tijd de ruimte weer op de gewenste temperatuur kunt krijgen. Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheden kunt u met een zeer goede vloerisolatie besparingen tot wel 15-20% op uw huidige verbruik verwachten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 50% bij woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming, wanneer de vloer niet is geïsoleerd en de verwarmingsleidingen in het beton zijn gefreesd.

Volgens milieucentraal kan je de investering in vloerisolatie vergelijken met een investering van een gelijksoortig bedrag met 7% rente. 

Vloerisolatie plaatsen

Het gemakkelijkste is het isoleren vanuit je kruipruimte, als je die hebt. Die hoeft niet diep te zijn: 35 cm is al genoeg. Als je kruipruimte ondieper is dan dat, kan je beter kiezen voor vloerisolatie.

Het kan zijn dat er al isolatie in je kruipruimte zit. Als die minder is dan 7 cm, is het goed om de isolatie te verbeteren. Je kan het isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer plakken, vanuit je kruipruimte. Wil je deze verkennen? De toegang tot je kruipruimte is meestal het luik onder je deurmat of je vind hem in je kelder.

 

Heb je geen kruipruimte? Dan kan je ervoor kiezen direct op je ondervloer te isoleren. Je kunt het isolatiemateriaal op je ondervloer leggen. Daarop komt je laminaat, parket of je tegelvloer. Dat betekent dat je je huidige vloer eruit moet halen. Het is belangrijk dat je een niet te dik materiaal op je vloer legt. Dan kan het zijn dat de vloer te hoog wordt voor de deuren. Aangezien vloerisolatie wat moeilijker is, adviseren we dat alleen zelf te doen als je een ervaren klusser bent. 

Wil je zien wat de ervaringen zijn van mensen met het isoleren van de vloeren? Kijk dan het onderstaande filmfragment. 

Vloerisolatie

Vraag hier vrijblijvend advies en en verschillende offertes aan bij isolatiebedrijven voor jouw vloer isolatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen vloerisolatie bedrijven

 

Een gecertificeerd isolatiebedrijf voor jou thuis inschatten wat het beste is. Als je een offerte wilt aanvragen, doe dit dan bij minstens 2 isolatie bedrijven. Via het onderstaande formulier kan je via de vergelijkingstool van Solvari vrijblijvend bij verschillende bedrijven een offerte aanvragen, zodat jij voor jouw huis een persoonlijke inschatting kan krijgen.

 

Gerelateerde artikelen

Floor insulation

Zelf vloer isoleren

Ontdek hier of het verstandig is je zelf je vloer te isoleren. Kijk wat je kan doen met een kruipruimte, direct op je vloer of met bodemisolatie.

Lees verder
Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Help verduurzamen, stem website van het jaar!

3e jaar op rij genomineerd in de categorie Duurzaamheid. 

STEM HIER EN VERDUURZAAM NEDERLAND

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.