Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Vloerisolatie duurzaam

  Vloerisolatie

  Impact
  Milieuwinst
  600 kilo СО2 p/j
  Kosten
  1400 euro
  Terugverdientijd
  8 jaar
  Gemak
  1 dag
  Subsidie
  Ja

  Niets is zo bepalend voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning als vloerisolatie van de begane grondvloer. Over het algemeen geldt: hoe beter de isolatiewaarde van de vloer is, hoe warmer de vloer zal worden. Daarbij geldt bovendien dat de vloer sneller is opgewarmd en dat deze bij de nachtverlaging zijn warmte langer vasthoudt. Je kunt dus de verwarming ’s ochtends wat later inschakelen en ’s avonds wat vroeger terugzetten. Bovendien kun je zowel de dag- als de nachttemperatuur wat lager stellen. Meer lezen over vloerisolatie? In dit artikel zetten we alles over vloerisolatie voor je op een rij.

   

  Hoe werkt vloerisolatie en hoeveel bespaar je ermee?

  Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder tocht en kou in huis komt. Door je vloer te isoleren hou je de warmte beter binnen, waardoor je het huis minder hoeft te verwarmen. Dat bespaart vervolgens weer geld op je energierekening. Én je maakt een enorme duurzame stap, door vloerisolatie kun je namelijk tot 600 kilo CO2 per jaar besparen. Ook is er vloerisolatie subsidie.

  ‘Deze besparing kan oplopen tot 50%’

  Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheden kun je met een zeer goede vloerisolatie besparingen tot wel 15-20% op je huidige verbruik verwachten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 50%, vooral bij woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming en wanneer de vloer niet is geïsoleerd en de verwarmingsleidingen in het beton zijn gefreesd.

  vloerisolatie, vloer isoleren, zelf vloer isoleren

  Alles over vloerisolatie op een rij

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.